Skocz do zawartości

Europa League

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Maiden
Opublikowano (edytowane)

Już się na temat punktów wypowiadałem. W 90% to jak daleko klub zajdzie pomaga jemu, i tylko jemu w następnym sezonie. Dlatego Legia i Polonia grają już drugi mecz w pucharach, a Lech gra dopiero swój pierwszy. I to z okrutnymi ogórasami.

Edytowane przez Maiden
Opublikowano

A ja już Ci mówiłem, że mimo wszytko Twoje myślenie jest lekko błędne ponieważ dobrymi występami możemy sobie zapewnić kolejną drużynę w LE = kolejny zespół który będzie miał szanse zarobić parę milionów euro do budżetu.

Opublikowano (edytowane)
Dlatego Legia i Polonia grają już drugi mecz w pucharach, a Lech gra dopiero swój pierwszy. I to z okrutnymi ogórasami.

Lech gra od III rundy, bo zdobył puchar. Polonia od I, bo była czwarta w tabeli; Legia od II, bo była druga.

Polonia jest w europejskim rankingu nad Legią.

Indywidualne punkty klubów decydują tylko o tym, czy będą rozstawione w losowaniu.

Już się na temat punktów wypowiadałem. W 90% to jak daleko klub zajdzie pomaga jemu, i tylko jemu w następnym sezonie.

Ale jakby Lech nazbierał jakąś zawrotną ilość punktów (wygrał LE czy coś), to Polonia i Legia zaczynały by eliminacje później.

To w teorii, bo w praktyce moge sie z tobą zgodzić - pewnie znowu żadnego kraju w rankingu nie przeskoczymy.

Edytowane przez Sikor
Opublikowano

O ile dobrze pamiętam musimy mieć współczynnik ~20,0 żeby mieć kolejny zespół w europie. Na razie mamy ~13. Jeszcze 3 dobre sezony [zakładając że tylko 1 drużyna daje radę, jeśli dadzą radę 2 to 2 sezony ] i mamy kolejny team ;)

Opublikowano
O ile dobrze pamiętam musimy mieć współczynnik ~20,0 żeby mieć kolejny zespół w europie. Na razie mamy ~13. Jeszcze 3 dobre sezony [zakładając że tylko 1 drużyna daje radę, jeśli dadzą radę 2 to 2 sezony ] i mamy kolejny team ;)

W tej chwili, gdybyśmy przekroczyli 23, to mielibyśmy drużynę w LM + jedną w eliminacjach, ilość w LE chyba by sie nie zmieniła.

Punkty są dzielone przez ilość drużyn, nie dodawane, więc lepsza jedna dobra drużyna niż dwie średnie ;)

Gość Maiden
Opublikowano (edytowane)
Indywidualne punkty klubów decydują tylko o tym, czy będą rozstawione w losowaniu.

I o to mi chodziło. A kolejnego teamu, zważywszy na poziom naszej Ektraklasy w EL nie chcę.

Sikor: W zeszłym sezonie Legia zdobyła Puchar. I zaczynała rozgrywki pucharowe od pierwszej rundy. Zdobycie pucharu nie ma w tym wypadku żadnego znaczenia.

Edytowane przez Maiden
Opublikowano

W tej chwili, gdybyśmy przekroczyli 23, to mielibyśmy drużynę w LM + jedną w eliminacjach, ilość w LE chyba by sie nie zmieniła.

Punkty są dzielone przez ilość drużyn, nie dodawane, więc lepsza jedna dobra drużyna niż dwie średnie ;)

Z tabelki którą znalazłem wnioskuję że po dobiciu do 20pkt liga dostaje 1 team do LM + 4 do LE. Co nie zmienia faktu, że mamy ich więcej.

Maiden, jeśli nie przez potyczki z drużynami z europy, to przez co chcesz rozwijać nasz zaścianek? Pieniądz rządzi piłką [abstrahując od kupczenia meczami ;) ] , im więcej kasy tym TEORETYCZNIE* wyższy poziom ligi.

* Przykład "Lig Naftowych" z Arabii pomijam ;)

Opublikowano

I o to mi chodziło. A kolejnego teamu, zważywszy na poziom naszej Ektraklasy w EL nie chcę.

Sikor: W zeszłym sezonie Legia zdobyła Puchar. I zaczynała rozgrywki pucharowe od pierwszej rundy. Zdobycie pucharu nie ma w tym wypadku żadnego znaczenia.

Człowieku men, to był Puchar UEFA, były inne zasady i Legia z Lechem zaczynały eliminacje od I rundy, mimo że dzieliły je 103 miejsca w rankingu.

Opublikowano (edytowane)

Przypominam, ze dzis rewanzowe mecze trzeciej rundy. Mecze warszawaskich druzyn: Poloni i Legii, odbeda sie o 20:00 (mecz tej drugiej na kanale nsport) zas Lech gra o 18:30. Druzyna poznanska jako jedyna z polskiej trojki po ewentualnym awansie ma szanse na rozstawienie w kolejnej rundzie. Jednak aby to sie stalo potrzeba jej korzystnych wynikow w dwoch z tych czterech meczow:

Austria - Vojvodina (1:1)

Basel - FK Reykiavik (2:2)

Elfsborg - Braga (2:1)

Young Boys Berno - Athletic Bilbao (1:0)

Kolejorz musi liczyc na awans pogrubionych druzyn.

Mysle, ze jest mala szansa :)

Edytowane przez Alex van Cube
Opublikowano

Co za różnica czy będą rozstawieni czy nie. W dzisiejszych czasach nawet Estończycy potrafią rozpykać polską drużynę ;)

Lech sobie poradzi. Szkoda że meczyk znowu w radiu, a nie w tv :(

EDIT

jak na razie kotor na bramce spisuje się wyśmienicie XD

0-2 XD

edit

No to Lech w plecy 1:2 , w dwumeczu 7:3 i leciutko wbija do kolejnej rundy ^_^

Legia remisuje 2:2 co oznacza pożegnanie z LE..

Polonia też nie dała rady. Podobnie jak w zeszłym roku, pozostaje tylko Kolejorz :(

Opublikowano

kur.. wagonów sześć. Legia tak jak myślałem odpadła, ale dlaczego po dobrym meczu ?? Niestety frajersko tracone bramki po rogach i mój znienawidzony przepis o zwycięzkich remisach ( jak ja go nielubie, przy dwóch remisach powinna być dogrywka, a nie kto więcej na wyjeździe ech ) i du.p.a blada. Lech się skompromitował i zlekceważył rywala, a Polonia od początku szans nie miała. Dobrze, że trybuny na Legii, tym razem zachowały się godnie, ale niechwalmy dnia....

Opublikowano

Lech się skompromitował? W którym miejscu? Bo przegrał? Zapewne o przebiegu meczu pojęcia nie masz?

Opublikowano

Myślę że mimo to dadzą radę. Choć jest parę drużyn z którymi będzie ciężko.

Opublikowano

No raczej, co tam Werder, Roma, Villarreal, PSV, Zenit, Benfica, Valencia, Ajax, Everton, Aston Villa, Fenerbahçe i inni kelnerzy ze nawet nazw nie pamietam ;]

Opublikowano

No i teraz zeby podreperowac nasze konto punktowe do rankingu to lech

bedzie chyba musial wygrac ta lige europejska... Kutfa Legia tak frajersko odpadla jak zwykle... Mogli by cos w koncu ugrac w tej Europie. Nie grali zle... tylko te rozne...

A ten dziwny wynik lecha kosztowal nas 0.125 punkcika !!! :P

Polonia nie miala szans.

Opublikowano
Lech się skompromitował? W którym miejscu? Bo przegrał? Zapewne o przebiegu meczu pojęcia nie masz?

tak właśnie dlatego, wynik mówi sam za siebie, skoro potrafili strzelić 6 goli na wyjeździe, to u siebie nie powinni przegrywać, dla mnie taka postawa w meczu drużyny która niemal w identycznym zestawieniu, walczyla w zeszłym sezonie z Udinese, o awans do 1/8, jest kompromitacją i przebieg meczu niema tu znaczenia

Gość lukasz
Opublikowano

tak właśnie dlatego, wynik mówi sam za siebie, skoro potrafili strzelić 6 goli na wyjeździe, to u siebie nie powinni przegrywać, dla mnie taka postawa w meczu drużyny która niemal w identycznym zestawieniu, walczyla w zeszłym sezonie z Udinese, o awans do 1/8, jest kompromitacją i przebieg meczu niema tu znaczenia

Ty piłkę nożną oglądasz od tego sezonu czy od poprzedniego? o_O Sorry, ale każdy kto nokautuje rywala w pierwszym meczu w kolejnym gra na pół gwizdka. Następnym razem będe Ci musiał tłumaczyć, że niebo jest niebieskie?

Opublikowano

na pół gwizdka, to nie znaczy, przegrać. Piłkę nożną oglądam mniej więcej tyle ile Ty, żyjesz na tym świecie i z tego co oglądam, na pół gwizdka też da się wygrać, po wygranej 6-1 na wyjeździe, a nie dostać w tyłek u siebie z tak słabą drużyną.

Opublikowano

W meczu przeważał Lech, zabrakło skuteczności. Skoro jesteś takim znawcą, to powinieneś wiedzieć że nie zawsze wygrywa lepszy.

Kompromitacja to odpadnięcie w stylu Wisły.

Lech po prostu przegrał mecz o nic. Powinni to wygrać, nie przeczę ale nazwanie tego kompromitacją to ostre nadużycie.

@johny07

Leszek w zeszłym sezonie udowodnił, że nie taki zespoły da się ograć ;)

EDIT

Dzisiaj rano UEFA podzieliła zespoły na grupy przed losowaniem IV rundy eliminacyjnej Ligi Europy.

Lech Poznań jako drużyna nierozstawiona może trafić na:

Villarreal CF,

Club Brugge KV,

Galatasaray SK,

Hapoel Tel-Awiw,

Fulham FC.

Losowanie o godzinie 13:30.

Może być ciężko z takim Villarealem lub Galatasaray.

Opublikowano

Do ogrania :)

Jak zobaczyłem, że Villarreal został wylosowany pierwszy to mi kamień spadł z serca.

Opublikowano

będzie ciężko, ciężej niż rok temu z Austrią Wiedeń, ale wierzę w Lecha. Jeżeli nie zagra tak słabo jak wczoraj, tak skutecznie jak w pierwszym meczu, a do tego poprawi gre w obronie ( w obydwu meczach z Norwegami miał z tym straszne kłopoty ), to minimalnie powinien awansować. A w grupie niech dostaje najlepszych jakich się da i walczy.

Opublikowano

Nie sądzę żeby jego szanse były minimalne. Poprawią grę w defensywie i nie powinno być problemów. W najgorszym wypadku będą musieli strzelić duuużo bramek ;)