przema 0 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Nie sądzę żeby jego szanse były minimalne. Poprawią grę w defensywie i nie powinno być problemów. W najgorszym wypadku będą musieli strzelić duuużo bramek nie mówie, o minimalnych szansach, tylko o minimalnym awansie. Czyt. jedną bramką, albo remisami na wyjeździe z lepszym bilansem. Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 W Belgii pewnie mówią to samo. "Klub z Polski, w dodatku z dalszego miejsca - przecież nawet ich mistrz przegrał z Estończykami, więc raczej nie będzie problemów". A Lech nie zrobił nic, żeby powtórzyć poprzedni, udany sezon. Jedno 6-1 z jakimś totalnym słabeuszem wiosny nie czyni. Cytuj
Gość Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Poprzedni, udany sezon zaczął się podobnie Cytuj
Cris 120 Opublikowano 11 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 11 sierpnia 2009 W IV rundzie Ligi Europejskiej Lech już 20 sierpnia zagra we Wronkach z FC Brugge, a tydzień później pojedzie na rewanż do Belgii. Oba mecze pokaże Polsat Sport i Polsat. sport.pl Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Z tego co wysluchalem przez radyjko (do polsatu nie mam dostepu) to lech strzelil w 90 minucie brame i wygral 1:0 :] jak zawsze w meczach lecha emocje do konca. Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Oglądałem ten mecz w ramach "sportowego wieczoru" po biegu Husajna i meczu Villarealu. Włączam, i... 10 Lechitów stoi na własnym polu karnym, oblężenie Poznania. Pooglądałem z 5-10 minut i wyłączyłem, nie dało się tego oglądać. Teraz się okazało, że wygrali, no ale nie stawiałbym na awans. Cytuj
przema 0 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 (edytowane) oj duże szczęście Lecha, że to wygrali. Zagrali najsłabszy mecz w pucharach, jaki widziałem w tv, nie licząc wpadki z Norwegami. Coś trener Zieliński chyba niema tylu argumentów co Smuda, bo niektórym piłkarzom ewidentnie bardziej chodzi o nogi niż o wynik, widać dziennikarze wycenili ich po sezonie na zbyt dużo. Nasze dwa talenty Stilic i Lewandowski nadal mnie nie przekonują, że takowy talent posiadają, bo z taką grą, nawet w zespole rywala mieli by problemy z grą w pierwszym składzie. Ten koleś co wszedł za Stilica to już wogóle jakaś padaka. Powinien dostać czerwoną kartke i pauzować z pół sezonu za taki faul. Grał wogóle słabo, podania do najbliższego i chodzenie po boisku ?? U Smudy zszedłby po 20 minutach. Brawo Peszko, brawo Kasprzik, brawo Gancarczyk ( international level, Leo nie rób scen z Krzynówkiem, bierze tego gościa na Irlandie ). Nadal niemogę patrzeć na to, czy Arboleda wybije piłke straci, sfauluje czy strzeli samobója, gra tego gościa przyprawia mnie o ból serca. Tak jak pisałem po losowaniu, to trudny rywal dla Lecha i awans będzie bardzo trudny i rostrzygnie się minimalnym zwycięstwem którejś z drużyn. Gra Lecha mniej mi się podoba niż w poprzednim sezonie mimo dwóch wzmocnień i jednego osłabienia. Brakuje kogoś w środku obok Bandrowskiego, kto zrobiłby różnice, rozegrał, Stilic albo robi komiczne wślizgi, albo leci do przodu i czeka niebardzo wiem na co. i mam wrażenie, że na polskich trybunach jest organizowany konkurs na najgłupsze przyśpiewki, mam wrażenie że teksty pisze im Kupicha a linie melodyczną Rubik Edytowane 20 sierpnia 2009 przez przema Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Oglądałem ten mecz w ramach "sportowego wieczoru" po biegu Husajna i meczu Villarealu. Włączam, i... 10 Lechitów stoi na własnym polu karnym, oblężenie Poznania. Pooglądałem z 5-10 minut i wyłączyłem, nie dało się tego oglądać. Teraz się okazało, że wygrali, no ale nie stawiałbym na awans. Heh... czyli i grali slabo, a wygrali... to chyba jeszcze lepiej. Polskie druzyny w europejskich pucharach zazwyczaj jak graja slabo to dostaja w du.pe, jak graja dobrze to tez w sumie. Czekam na rewanz i kibicuje im zeby przeszli. PS. Ponoc klasowe druzyny poznaje sie po tym, ze jak nie idzie to i tak wygrywaja ale trzeba przyznac- wiecej szczescia niz umiejetnosci w tym meczu. Cytuj
Gość Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Mecz się ogląda CAŁY a nie tylko 1 połowę. Lech ma niestety tak, że jedną połowę grają a drugą się (pipi)ją ;/ W pierwszej to była porażka, w drugiej wyrównany pojedynek. Co do 'więcej szczęścia niż umiejętności', w 2 połowie to raczej Brugia miała tego szczęścia dużo, bo strzał Garncarczyka był naprawdę dobry i zabrakło 20cm. W ogóle, to był man of the match Stilic i Lewandowski nic nie pokazali. Ten pierwszy tak już ma, ten drugi jest po kontuzji i imho grał dziś raczej ze względu na morale drużyny, a nie na dyspozycję. Ogólnie , zapominając o pierwszej połowie powiem, że mecz nie był taki zły. Mocno trzymałem kciuki żeby w tej pierwszej nie stracić bramki, bo wiedziałem, że w drugiej się przebudzą. Teraz rewanż w Brugii. Nie będzie to czysta formalność,ale to dobrze, bo będzie dużo emocji. @przemo Już raz udowodniłeś swój profesjonalizm, nie kompromituj się po raz drugi. Arboleda przyprawia Cię o ból serca? Brawo, rozumiem mecz oglądałeś za pomocą telegazety ? Golik faktycznie faulował. Na kartkę. Na szczęście to nie Ty decydujesz o tym, czy go zdyskwalifikują [LOL, żeś pojechał z tym komentarzem XD ]. Ogólnie rozbawił mnie Twój post. Pełen szacun. AAAAAA co do opinii o kibicowaniu, masz rację. Brak trzynastozgłoskowców i poematów. Mało też rozbudowanych, pełnych górnolotnych porównań tekstów. Szkoda że polskie kibicowanie to przyśpiewki zagrzewające do walki i łatwo wpadające w ucho, a nie rozbudowane utwory w stylu Pana Tadeusza. No (pipi)łem. Najpierw humor poprawił mi Peszko, teraz Ty Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 A Gancarczyk i Peszko sa w szerokiej kadrze na eliminacje wiec Leo nie spi, hehe. Ktos wie czy moze drugi mecz polsat ma zamiar puscic w tv4 ??? Mecz Wisly na poczatku sezonu lecial min wlasnie tam to lecha tez by mogli puscic tym bardziej ze zapowiadaja sie duze emocje w rewanzu. Cytuj
Gość Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Polsat jest szeroko dostępny , TV4 mniej. Puszczą na bank w Polsacie. @ przemcio Wlewaj se więcej, daleko zajedziesz. Cytuj
przema 0 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 jak widać udowodniłem swój jak to nazywasz profesjonalizm, bo trafnie oceniłem, że Lech będzie miał ogromne kłopoty z Belgami i to się potwierdza. Za chamskie zagrania typu Golika powinny być czerwone kartki i długie pałzowanie, to jest piłka nie karate, Arboleda był jest i będzie niepewnym punktem defensywy Lecha, na 5 akcji 3 ma udane a dwie tragiczne, dwa razy wyszedł z piłką i dwa razy ją stracił poczym poszły groźne kontry. Kto strzelał samobóje i prokurował gole w pucharze uefa poprzedniego sezonu ? Właśnie Arboleda. Przyśpiewki proste zagrzewające do walki są jak najbardziej na miejscu, ale kibice zaczynają wyć jak chórki u Rubika wymyślając coraz to bardziej zawiłe rzeczy, właśnie idą w pana tadeusza. Więc sam się nie kompromituj i nie oglądaj meczu na zCzuba tylko w tv. Sam jesteś zabawny z tym negowaniem mojego zdania, które akurat jest trafne. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Powinny byc orzeczenia sedziowskie po meczu na podstawie powtorek. Takiego Golika powinni na co najmniej 10 meczow zdyskwalifikowac i przypi.eprzyc porzadna kare finansowa. Jak sie nie umie to sie nie krzywdzi innych za to... Mam nadzieje, ze na wyjezdzie jak sie podobnie zachowa to Lech srogo za to zaplaci. No i mam nadzieje ze zawodnik, ktorego zaatakowal nie bedzie mial kontuzji... Przyspiewek nie oceniam - uwazam ze im wiecej i fajniej tym lepiej. Publicznosc Lecha jest najlepsza w kraju. Nie dosc ze wspiera druzyne calym sercem to sie jeszcze swietnie przy tym bawi. Nie dziwota ze chlopaki choc sil nie maja to do konca grac daja rade. Chyba nikt nie ma watpliwosci ze nie wygrala druzyna ZDECYDOWANIE lepsza. Brawa dla Garncarczyka i Peszki. Co do Arboledy - on jest niezly, zwykle liczono sie z tym, ze nalezy go asekurowac, bo faktycznie jest nieobliczalny. Sa jednak sytuacje w ktorych naprawde jest nieoceniony. Choc wczoraj kilka razy byl po prostu nieodpowiedzialny. Cytuj
Gość Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Wygrała drużyna gorsza [ patrząc na cały mecz] i myślę, że nikt nie ma co do tego wątpliwości. Cytuj
wolek92 4 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 (edytowane) Lech na pewno nie gra tego co w tamtym sezonie. Wg mnie, błędem było zwolnienie Smudy. Może i Lech obsrał się na koniec ligi, ale drużyny Franka mają 'ten' charakter do gry . Dobrze, że ściągnęli dobrego bramkarza. Kaspirzik jest pewny, dużo widzi, podpowiada obronie. Bardzo dobrze wpływa to na moralne drużyny gdy zawodnicy wiedzą, że w bramce jest pewny punkt. Pamiętam, gdy oglądałem wiosenne mecze Lecha w pucharach, po każdym strzale na bramkę Poznaniaków, bałem się, że Turina odj.ebie jakąś manianę. Dla mnie to właśnie przez niego Lech nie przeszedł Udine. Edytowane 21 sierpnia 2009 przez wolek92 Cytuj
Gość Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Lech na pewno nie gra tego co w tamtym sezonie. Wg mnie, błędem było zwolnienie Smudy. Może i Lech obsrał się na koniec ligi, ale drużyny Franka mają 'ten' charakter do gry . Dobrze, że ściągnęli dobrego bramkarza. Kaspirzik jest pewny, dużo widzi, podpowiada obronie. Bardzo dobrze wpływa to na moralne drużyny gdy zawodnicy wiedzą, że w bramce jest pewny punkt. Pamiętam, gdy oglądałem wiosenne mecze Lecha w pucharach, po każdym strzale na bramkę Poznaniaków, bałem się, że Turina odj.ebie jakąś manianę. Dla mnie to właśnie przez niego Lech nie przeszedł Udine. To ciesz się, że nie oglądałeś meczów kilka lat temu, za czasów Kotora. Wtedy po każdym strzale na bramkę się zamykało oczy, bo nie wiadomo było co wywinie Turina nie był taki zły, największą jego wadą było to, że nie potrafił łapać piłki i 90% strzałów po prostu piąstkował. Smudy trochę brakuje ale Zieliński jeszcze nie miał okazji pokazać co potrafi zrobić z Lechem. Przejął już w miarę ułożoną drużynę [ skasowali mu "tylko" Murawskiego], a mimo to postanowił zmienić ich styl gry. To wymaga odwagi , mam nadzieję że będzie zbierał za to w przyszłości kudosy. Co do wpływania na morale drużyny, IMHO tak hejtowany tu przez pewnego eksperta Manuel ma na nie większy wpływ. Facet autentycznie żyje meczem i potrafi poderwać Kolejorza do ataku [sam się w niego włączając, często przy tym wypracowując dobre sytuacje , lub [nie daj boRZe dla Naszego specjalisty] -gole. ]. Teraz zaczyna błyszczeć Garncarczyk. Lewy troszkę przygaszony po kontuzji. Zobaczymy co pokaże na Cracovi. No ale to już temat do innego topica Cytuj
przema 0 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 cóż z tego, że wyprowadzi akcje bramkową z Norweskim kelnerem, jak potem wbije sobie babola z Udinese, albo weźmie się za dwie akcje ofensywne z Bruggią i obie spier*oli tak, że idą groźne kontry. Ten gościu nie żyje meczem, tylko jest nadpobudliwy, co najczęściej prowadzi do żółtej kartki. Cytuj
Gość Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Śmiem twierdzić, że widziałem więcej meczy z jego udziałem i gdyby był taką przeszkadzajką jak twierdzisz, to nie byłby w podstawowym składzie przez tak długi czas. Cytuj
przema 0 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 (edytowane) aaa na świętego fanboja, jesteś z Poznania i wszyskto jasne ps. nie tacy już grywali w pierwszych składach Edytowane 23 sierpnia 2009 przez przema Cytuj
Gość Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 A Ty ze śląska[?], i co? Po dzisiejszym blamażu zaczynam się obawiać o mecz w Belgii ;/ Cytuj
wolek92 4 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 (edytowane) Franciszka to do reprezentacji trzeba dać ! W meczu Lech - Brugge zespół z Belgii był lepszy. Chyba każdy przyzna mi rację. Na nasze szczęście nie wykorzystali sytuacji. Boję się też o ten mecz w Belgii, ale coś mi się wydaję, że Lech da radę. Brugge ma młody zespół i mogą się po prostu obsrać. Gdyby wygrali w Poznaniu 2:0, nawet 1:0 byłoby już pozamiatane, ale mimo wszystko to Lech jest w lepszej sytuacji. Czekamy : ) Edytowane 24 sierpnia 2009 przez wolek92 Cytuj
Gość Opublikowano 27 sierpnia 2009 Opublikowano 27 sierpnia 2009 No i po emocjach związanych z Ligą Europejską Cytuj
luk_ash 88 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Podział na grupy: Grupa A: 1. Ajax Amsterdam 2. Anderlecht Bruksela 3. Dinamo Zagrzeb 4. FC Timisoara Grupa B: 1. Valencia CF 2. OSC Lille 3. Slavia Praga 4. Genoa CFC Grupa C: 1. Hamburger SV 2. Celtic Glasgow 3. Hapoel Tel-Awiw 4. Rapid Wiedeń Grupa D: 1. Sporting Lizbona 2. SC Heerenveen 3. Hertha BSC Berlin 4. FK Ventspils Grupa E: 1. AS Roma 2. FC Basel 3. Fulham Londyn 4. CSKA Sofia Grupa F: 1. Panathinaikos Ateny 2. Galatasaray Stambuł 3. Dinamo Bukareszt 4. Sturm Graz Grupa G: 1. Villarreal 2. Lazio Rzym 3. Levski Sofia 4. FC Salzburg Grupa H: 1. Steaua Bukareszt 2. Fenerbahce Stambuł 3. FC Twente Enschede 4. Sheriff Tiraspol Grupa I: 1. Benfica Lizbona 2. Everton Liverpool 3. AEK Ateny 4. BATE Borysów Grupa J: 1. Szachtar Donieck 2. Club Brugge 3. Partizan Belgrad 4. Toulouse FC Grupa K: 1. PSV Eindhoven 2. FC Kopenhaga 3. Sparta Praga 4. CFR Cluj Grupa L: 1. Werder Brema 2. Austria Wiedeń 3. Athletic Bilbao 4. Nacional Madeira Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Będę trzymał kciuki za Celtic by zaszli daleko, bo nowy system rozgrywania kwalifikacji w europejskich pucharach mocno ich skrzywdził - Arsenalowi w IV rundzie eliminacji nie sprostali i teraz pozostaje im jedynie Liga Europejska... W ogóle to grupy jak na LE są całkiem mocne - wiele drużyn spokojnie mogłoby porywalizować w Lidze Mistrzów. I po ubiegłorocznym epizodzie zabrakło polskiej drużyny w fazie grupowej ... Cytuj
dr_hakenbusz 3 Opublikowano 15 września 2009 Opublikowano 15 września 2009 Czy już wszyscy wiedzą, że każdy mecz EL będzie sędziować pięciu sędziów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi