Opublikowano 18 marca 201015 l To sie nacieszyłem pewnym awansem. teraz 30 minut sraki. KUR.WA VILLA JA PIER.DOLE 3-4 !!!!! ALE MECZ! HAT-TRICK!!! Edytowane 18 marca 201015 l przez Pelipe
Opublikowano 18 marca 201015 l i tak Juve wygra EL, nie widze druzyny zdolnej im się przeciwstawić. Musiałem.
Opublikowano 18 marca 201015 l i po ch.uju juve dostaje 4-1 ;/ Werder - Valencia już po czwórce sobie nastrzelali
Opublikowano 18 marca 201015 l Jak? No jak? Spytam się jeszcze raz: jak?!?!?!? Jak można było s(pipi)ić z Fulham?!?!?!? Strzelili gola i położyli się na murawie jak ze Sieną... Teraz tylko porażka Lpoolu może sprawic, że zasnę w miarę spokojnie.
Opublikowano 18 marca 201015 l To jest niemożliwe po prostu. 2 czerwone kartki, karny,ale po mimo tego wszystkiego jak można było przegrać 4:1. Nie rozumiem.
Opublikowano 18 marca 201015 l To jest niemożliwe po prostu. 2 czerwone kartki, karny,ale po mimo tego wszystkiego jak można było przegrać 4:1. Nie rozumiem. Po prostu 3/4 składu Juve jest do wymiany. To nie jest to dawne Juve z lat 90-tych.
Opublikowano 18 marca 201015 l Live tez, Gerrard z karnego, mam watpliwosci co do karnego, Lucas troche sie rzucil chyba jednak.
Opublikowano 18 marca 201015 l Fulham wy(pipi) z rozgrywek poteznego obronce tytulu - Szachtar, wiec wiadomym bylo, ze jakies tam Juve nie ma szans.
Opublikowano 18 marca 201015 l Tak jak się spodziewałem potężny Juventus pokonał plebejski Fulham 3:1. hehe nieziemski mecz w bremie. no, ale przeciez bundesliga jest nudna i nie jest efektowna :-) hsv praktycznie juz uspokoilo. anderlecht musi 2 gole strzelic.
Opublikowano 19 marca 201015 l Liverpool pocisnął Opierdalaniaka i jego ferajnę. Pokazali Francuzom gdzie ich miejsce (na wysokości rozpora połykanie potwora).
Opublikowano 19 marca 201015 l I plebejskie Fulham pojechalo Super Juventus co tylko dowodzi ze nawet liga Niemiecka jest ciekawsza ( bo silniejsza jest na pewno )
Opublikowano 19 marca 201015 l I plebejskie Fulham pojechalo Super Juventus co tylko dowodzi ze nawet liga Niemiecka jest ciekawsza ( bo silniejsza jest na pewno ) Liga niemiecka jest ciekawa, ale żeby twierdzić, że lepsza od włoskiej? Bayern awansował dzięki liniowemu, inaczej włosi mieli by dwie drużyny w ćwierćfinale. A co do rozgrywek Ligi Europejskiej, to warto zwrócić uwagę, że w kilku poprzednich sezonach furorę robiły drużyny rosyjskie,rumunśkie bądź ukraińskie. Czy to świadczy, żę mają silną ligę? Napewno nie na tyle, żeby ich drużyny osiągały znaczące wyniki w CL. Co by nie mówić o słabej formie Milanu, to gdyby nie trafili na MU tak wcześnie i odpadliby powiedzmy w ćwierćfinale po wyrównanej walce z Lyonem, nikt by nie mówił, że czołowa drużyna włoska gra słabo. Juventus to wyjątek potwierdzający regułę.
Opublikowano 19 marca 201015 l ciwa22 jestem zmuszony stwierdzic, ze belkoczesz. popatrz na rankingi robione przez uefa. niemcy niebawem przescigna serie a (to jest nieuniknione). bayern nie przeszedl fartem bo fiorentinie tez uznano gola ze spalonego, chyba nawet ich prezes sam o tym wspominal, ze bylo 1:1 w spalonych. bundesliga > serie a. w rozgrywkach europejskich zostala tylko jedna druzyna, niemcy wciaz maja 3.
Opublikowano 19 marca 201015 l Rumuni też sezon lub dwa temu, zajmowali bardzo wysokie (bodajże czwarte) miejscew rankingu UEFA dzięki świetnym występom swoich drużyn w Pucharze UEFA. Dostali dwa miejsca, z tego co pamiętam, w LM w następnym sezonie i tyle... Bundesliga być może przegoni w rankingu ligę wloską, ale tylko do czasu jak Milan bądź Juventus (nie sądziłem, że to kiedyś napiszę cause juve sucks for me) nie wrócą do standardowej dyspozycji z przed afery Calciopoli. Rumuński przykład pokazuje, że można sobie wyrobić wysoki ranking tylko dobrymi występami w LE, a jak wiadomo wiele tych czołowych, "wspaniałych" niemieckich drużyn typu Brema, Hamburg, wolfsburg to bryluje ale tylko na swoim (niższym) poziomie w LE. Z Milanem to nawet przesadziłem, bo wszyscy trąbią jak ta drużyna słabo gra, ale tak naprawdę wynika to z tego, że ostatni rok nie był taki owocny jak wcześniejsze 7 lat gdzie klub ten osiągał same sukcesy na arenie międzynarodowej i krajowej. Lekka zniżka formy, pomimo której i tak praktycznie zawsze dochodzili conajmniej do 1/8 finału LM. A najlepsza drużyna Bundesligi Bayern? Jak grał beznadziejnie to wtedy: 1) Bundesliga była ciekawa, bo reszta "za(pipi)istych" teamów nie walczyła tylko o drugie miejsce, 2) W LM odpadali w grupie. Sugerowanie się rankingiem przy ocenie siły poszczególnych lig europejskich jest mocno naciągane (moim zdaniem).
Opublikowano 19 marca 201015 l tak, tylko, ze to nie jest jednorazowy wyskok, tylko od kilku sezonow bundesliga rok w rok gromadzi wiecej punktow. potem przegonia serie a i beda mieli jedna druzyne wiecej, wiec automatycznie bedzie im latwiej ciulac punkty. i nie ma sie co zaslaniac calciopoli bo tak naprawde to tylko juventus na tym ucierpial. milan jest w dolku od dluzszego czasu i nawet fuksiarsko wygrana LM kilka lat temu tego nie zmienia. szkoda, ze nie odpisales nic w sprawie fiorentiny
Opublikowano 19 marca 201015 l Bo w sprawie Fiorentiny masz rację, nie wiedziałem o tym drugim spalonym . Ale swoją drogą, czy Fiorentina była slabszą drużyną od Bayernu w tym dwumeczu? A które zajmuje miejsce w Serie A? Aha. Ale z tego wynika, że lepiej mieć wiecej silnych drużyn w LE niż powiedzmy jedną, dwie w CL, bo tutaj to jeszcze trafią na jakiegoś siłacza i łatwych punktów do rankingu nie będzie. A tam pykną sobie kogoś z Serbii, średniaka z Belgii, albo kiepsko spisujące się drużyny z Holandii. I punkciki lecą na konto. Edytowane 19 marca 201015 l przez ciwa22
Opublikowano 19 marca 201015 l no za wygranie meczu w LE jest tyle samo punktow co w CL idiotyczne, ale tak jest. dlatego niemcy tak nabijaja, bo ostatnio dobrze im idzie w LE.
Opublikowano 20 marca 201015 l Tyle, że w LM dostaje się też punkty za przejście do kolejnej rundy. I to chyba nawet całe 4 A potężny Juventus niestety odpadł po niesamowicie wyrównanym pojedynku z jedną najmocniejszych ekip globu, więc nie można mieć pretensji. Walczyli, ale się nie udało!