Skocz do zawartości

Europa League

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rosyjska lub ukraińska liga jest bardzo mocna. Bzdury gadają ci, którzy mówią, że grają tam cieniasy itp...

Tylko w Polsce taka bida, że nie mamy ani jednego teamu na europejskim poziomie.

Wychodzi na to, że Fulham jest faworytem do zdobycia Ligi Europejskiej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj liverpool nie zagrał zbyt dobrze... Gdyby nie ślepi sędziowie, to byłoby 4-1, bo należały się nie dwa, a 4 karne. Carragher powinien zostać wyrzucony za nakładkę na ramię (!!!) bodajże Cardozo. Niestety nawet 5 sędziów to za mało, żeby dostrzec takie ewidentne faule. Myślę, że jak Benfica na anfield strzeli od razu bramkę, to liverpool spanikuje i nic nie osiągnie.

Fulham ładnie wczoraj zagrai i pechowo wygrali tylko 2-1, bo Wolfsburg nie stworzył jakichś groźniejszych sytuacji i to gospodarze byli o wiele lepsi. Szkoda tej bramki w 89'. Wolfsburg nie zasłużył imo nawet na to. Dzięki temu rewanż nie będzie tak bardzo ciekawy, jak by mógł być przy wyniku 2-0. Ale i tak trzymam kciuki za Fulham. W tym sezonie naprawdę mnie pozytywnie zaskakują.

Pozostałych dwóch meczów nie śledziłem, ale wyniki również nie przesądziły o awansie żadnej z drużyn. Rewanże będą ciekawe. :thumbsup:

HSV 2-1 Standard

Valencia 2-2 Atletico

Opublikowano

Valencia Atletico oglądałem tylko drugą połowe, po pierwszej bramce zrobiło się za(pipi)iste widowisko. Szkoda, że Atleti nie wygrało 2-1, bo by jedną nogą w półfinale byli. Tak to jest zbicie, jedna brama w plecy i do widzenia.

Opublikowano (edytowane)

Mecz Atletico vs Valencia to póki co najlepszy mecz moim zdaniem w tym roku, choć nie widziałem meczyku werderu ze wcześniej wymienioną :)

)

Edytowane przez standby
Opublikowano

Valencia Atletico oglądałem tylko drugą połowe, po pierwszej bramce zrobiło się za(pipi)iste widowisko. Szkoda, że Atleti nie wygrało 2-1, bo by jedną nogą w półfinale byli. Tak to jest zbicie, jedna brama w plecy i do widzenia.

Najlepszy w meczu Atletico-Valencia byl Strejlau, ktory co chwila wypluwal pluco na antenie takim pieknym kaszlem od palenia 20 fajek dziennie przez 40 lat :lol:

Opublikowano (edytowane)

no, chooyowo (pipi)a :confused: Atleti nie ma większych szans na awans

nie wiem jakim cudem Fulham zaszedł tak daleko, ale HSV nie pokonają

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano

Zdziwisz się jeszcze co Fulham potrafi. U siebie zniszczyli Juventus i Wolfsburg (tylko fartem strzelili tam bramkę na 2-1), a wczoraj grali 10000x lepiej niż gospodarze. Stawiam na final angielski, chociaż kibicuję Atletico. Wygranej życzę Fulham.

Opublikowano

My dziękujemy 6 sędziom którzy nie podyktowali w końcowce EWIDENTNEGO karnego(rozdarta koszulka Zigicia przede wszystkim) dla Valencii oraz za to że Reyes był jeszcze trzymany na boisku.

Dlatego jestem za wprowadzeniem powtórek, tradycyjnie sędzia gwiżdże przeciw nietoperzom

Opublikowano

Oj Pelipe, boli porażka ulubionego klubu, co ? Ja tak mam od 7 lat :lol:

Atleti lepsze było i tyle. Brama Petrica to mistrz, ale Olszmitz ogladasz Bundeslige, to pewnie przywykłeś do jego bajeranckich bramek. Pewnie do Bajernu pójdzie :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

moim zdaniem Atleti gra conajmniej bardzo dobrze. powoli, rozsądnie, w defensywie raczej bez błędu, akcje w ataku też dobre robią.

ogólnie ofensywa Liverpoolu prezentuje się gorzej od bravo sportu w meczu z interem, czy inną czelsi.

ok. 10 minuty sędzia odgwizdał kontrowersyjnego spalonego gdzie Forlan wyszedł sam na sam. jak bylo nie wiadomo, bo (pipi)ową powtórkę dali. Liverpool w ataku ze trzy razy był, raz strzelili gola, ale sędzia niesłusznie nie uznał.

prowadzenie Atleti w pełni zasłużone, choc przewagę mają większą niż jedna brama.