Skocz do zawartości

Europa League

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, pierwsze 2 awansują.

Dwa kluby z każdej grupy awansują do 1/16 finału wspólnie z ośmioma zespołami, które zajęły trzecie miejsce w fazie grupowej Ligi Mistrzów UEFA.

Co to znaczy "prowizoryczny stadion" ? A, sorki , to Obso pisał, on się nie zna więc wybaczamy ;*

Mecze odbędą się na mogącym pomieścić 43tyś widzów stadionie [a ile przyjdzie to już zależy od tego jak Rutkowski zna się na ekonomii ;) ]. Te obliczenia Borka czy tam Kołtonia są z dupy wzięte, bo nie miał wyjściowej ceny biletów. Poza tym on myli KolejOrza z KolejArzem XD

Tosziru, tak ma jakieś szanse.

Opublikowano
ale przy odpowiedniej współpracy i zaangażowaniu myślę, że MOŻE, MOŻE się udać awansować kosztem np: Starej Damy.

Z pewnością, chyba, że nie wymienią murawy, to może połowa przeciwników dozna kontuzji w pierwszej połowie.

Opublikowano

małe info o Salzburgu:

w ubiegłym sezonie ligi europejskiej (09-10) wygrali wszystkie 6 spotkań w swojej grupie, w której mieli Lazio, Villarreal i Levski. :potter:

Opublikowano

Fajnie, przynajmniej efektowne wpier/dole będą. Ciekawe czy z tym śmiesznym składem Lech będzie próbował grać z kimkolwiek otwartą piłkę czy strateg Zieliński ustawi autobus w bramce od pierwszej minuty. Co by nie było wiem jedno - będzie śmiesznie.

Opublikowano

Fajnie, przynajmniej efektowne wpier/dole będą. Ciekawe czy z tym śmiesznym składem Lech będzie próbował grać z kimkolwiek otwartą piłkę czy strateg Zieliński ustawi autobus w bramce od pierwszej minuty. Co by nie było wiem jedno - będzie śmiesznie.

Smiesznie to jest jak twój klubik gra w lidze z Polonia Bytom itp. Widze że najwiecej o losowaniu maja do powiedzenia kibice legi wisly i widzewa. A wy w jakiej jestescie grupie hmm...?

Opublikowano

W grupie wyszehradzkiej.

Juz nie przesadzajmy z ta podnieta, fajnie ze awansowali, ale juz nie piszmy, ze nagle zdobedzie Lech z 5 pkt i powalczy o wyjscie z grupy. Sukces to by byl, jakby ograli zalosnie slaba Sparte, a potem Ziline, latwiejszego losowania juz chyba nigdy nie bedzie.

Opublikowano

Weź się nie ciskaj bo ci kuchenka w czworaku padnie i nie będzie w czym pyrek na obiad podgrzać. Rozumiem, że wy z powodu zbyt niskiego prestiżu do meczu z Polonią B. nie przystąpicie i zażądacie walkowera ?

Opublikowano

Ja jestem kibicem polskiej piłki.Jestem też realistą, chciałbym żeby lech wyszedł z grupy ale trzeźwy umysł mówi mi ze tak nie bedzie :) Przecież oni uje.bali ze słabą spartą praga xD Będzie wielkopostny wpie.rdol w turynie na początek. Potem tevez strzeli nam ze dwie bramki , no i moze wygramy w nic nieznaczącym meczu z salzburgiem . Tak będzie , zobaczycie

Opublikowano

A w tej fazie grupowej grają jak w LM mecz i rewanż czy tylko po jednym meczu ? Bo jak tak to Lech ma szansę klasyczny polski model turniejowy: mecz otwarcia -> mecz o wszystko -> mecz o honor

Opublikowano

Ja jestem kibicem polskiej piłki.Jestem też realistą, chciałbym żeby lech wyszedł z grupy ale trzeźwy umysł mówi mi ze tak nie bedzie :) Przecież oni uje.bali ze słabą spartą praga xD Będzie wielkopostny wpie.rdol w turynie na początek. Potem tevez strzeli nam ze dwie bramki , no i moze wygramy w nic nieznaczącym meczu z salzburgiem . Tak będzie , zobaczycie

A w tej fazie grupowej grają jak w LM mecz i rewanż czy tylko po jednym meczu ? Bo jak tak to Lech ma szansę klasyczny polski model turniejowy: mecz otwarcia -> mecz o wszystko -> mecz o honor

Wielcy znawcy futbolu się znaleźli, rychły upadek przepowiadają, a gówno o rozgrywkach wiedzą. Gratki Panowie :potter:

Ktoś tam wcześniej bonusowo "popisał się" tekstem że Praga i Zilina były do ogrania. Lech wygrywając z Pragą NIE WPADŁBY na Zilinę, ponieważ nie byłby rozstawiony w tych plejofach i grałby z silniejszym przeciwnikiem.

Opublikowano

stona piszesz tak jakbyś się spodziewał czegoś innego po forumowych "znawcach"... :P

leszek trafił bardzo dobrze. awans w jakimkolwiek zestawieniu byłby trudny, a tak to przynajmniej będzie ciekawie. paradoksalnie najtrudniej może być z austryjakami, bo mancity i juve odpuszczą, bo liga ważniejsza. red bull jest mocny - komplet pkt rok temu z lazio, villareal i bate, ale też ma wpadki - odpadnięcie z standardem. mancity ma tak dużą kadrę, że 3 skład ma mocny, tyle, że gwiazdy siedzące na trybunach przeważnie nie pokazują wielkiego poziomu. wierze w leszka mimo kolosalnej różnicy w każdym elemencie, bo mś i inne rozgrywki pokazały, że dużo w piłce jest możliwe, a chłopaki będą grały bez presji i każdy pkt będzie sukcesem.

zapowiadają się świetne mecze w poznaniu, dużo kasy z biletów (zostały 3 dni na transfery - aż się prosi o jakiegoś środkowego obrońce i defensywnego pomocnika...).

minus to na pewno zmęczenie w lidze. nie wiem jakie są u nas realia w kwestii zmiany terminów dla drużyny ratującej honor polskiej piłki (mistrza kraju), ale chociaż przesunięcie meczy z sob na ndz się należy.

z innych grup na pewno ciekawe j i k, chociaż jak pokazała historia to wszystko możliwe.

Opublikowano

stona piszesz tak jakbyś się spodziewał czegoś innego po forumowych "znawcach"... :P

leszek trafił bardzo dobrze. awans w jakimkolwiek zestawieniu byłby trudny, a tak to przynajmniej będzie ciekawie. paradoksalnie najtrudniej może być z austryjakami, bo mancity i juve odpuszczą, bo liga ważniejsza. red bull jest mocny - komplet pkt rok temu z lazio, villareal i bate, ale też ma wpadki - odpadnięcie z standardem. mancity ma tak dużą kadrę, że 3 skład ma mocny, tyle, że gwiazdy siedzące na trybunach przeważnie nie pokazują wielkiego poziomu. wierze w leszka mimo kolosalnej różnicy w każdym elemencie, bo mś i inne rozgrywki pokazały, że dużo w piłce jest możliwe, a chłopaki będą grały bez presji i każdy pkt będzie sukcesem.

zapowiadają się świetne mecze w poznaniu, dużo kasy z biletów (zostały 3 dni na transfery - aż się prosi o jakiegoś środkowego obrońce i defensywnego pomocnika...).

minus to na pewno zmęczenie w lidze. nie wiem jakie są u nas realia w kwestii zmiany terminów dla drużyny ratującej honor polskiej piłki (mistrza kraju), ale chociaż przesunięcie meczy z sob na ndz się należy.

z innych grup na pewno ciekawe j i k, chociaż jak pokazała historia to wszystko możliwe.

Za to ty jesteś przeh.uj fachowiec , napewno juve i city odpuszczą, bo maja puchary w (pipi)e , co ty gadasz człowieku. Odpuszczą ale jak juz bedą mieli zapewniony awans. A co do rozgrywek to dobrze wiem ze są rewanże , źle zabrzmiał mój wczesniejszy post, ale o to samo chodziło , no ale macie moze wygramy mecz u siebie z salzburgiem, lepiej?

No kolejne mądre zdanie znawco , leszek dobrze trafił. No świetnie, przyjada do nas gwiazdy , co z tego ze nie awansujemy ale za to bedziesz mógł zobaczyc del piero prawda?

Nie wydaje ci sie że dla polskiej piłki lepiej było trafic do grupy C,D czy H i miec naprawde te szanse na awans?

Opublikowano

Lepiej dla Lecha byłoby, gdyby jeszcze zamiast Red Bulla była Borussia, to byłoby mega. Bo szanse na awans tak czy srak są iluzoryczne, a tak przynajmniej będzie hajs na rozwój [sam nie wierzę w to co piszę, kasę przecież przytuli Rutek...].

Część wiary jest trochę zawiedzona ....awansem. Są orędownikami teorii, że powinniśmy odpaść, bo może dzięki temu, zarządowi otworzyły by się oczka.

IMHO Lech może przegrywać, byleby grali ładny futbol i nie bawili się w Zielowe "za wszelką cenę nie stracić bramki". Tak grali tak ostatni mecz i to było [naciągane ale było] ok, bo to była faza play-off.

Opublikowano (edytowane)

@canabis

huehue. widać, że Cię zabolało w kwestii "znawców" :P

nie napisałem, że mają gdzieś puchary, tylko że liga ważniejsza i nie wystawią pewnie pełnego składu na Lecha czy Redbulla kosztem ligi. zresztą ManCity musi dać pograć tym co w lidze nie grają...

awans lepszy dla polskiej piłki?? chyba dla pzpn-u który będzie miał argument, że nie jest tak źle. co z tego, że zarobimy kilka pkt i będzie więcej drużyn w pucharach?! więcej drużyn będzie nas ośmieszać przegrywając z drużynami z azerbejdżanu?! awans na plus byłby tylko dla Lecha (albo dla jego władz) np. finansowo...

naprawdę myślisz, że z innych grup byłaby większa szansa na awans? jak tak to niewiele.

boli Cię, że w Poznaniu będą wielkie kluby bez potrzeby płacenia? że miasto się wypromuje? że Lech ogra się z lepszymi drużynami, bo tylko tak można poziom podnosić?

żeby zobaczyć del piero to wole sobie włączyć jego stare mecze w lm:) na mecze pewnie tak nie pójdę, bo będą kosmiczne ceny, więc mi to akurat rybka.

nie jest to tylko moja opinia, że to świetne losowanie (no z Borussią to już by było za dobrze:P ), więc nie wiem do czego bijesz...

@stona

nie znam sprawy z zarządem, ale rzeczywiście chyba tak jest, że większość kasy poszła w kieszeń...

tyle, że zarząd pewnie sobie zdaję sprawę z tego jak wygląda sytuacja i odpadnięcie z le nic by nie zmieniło...

mistrzostwo polski, sprzedaż lewego i teraz awans to przecież kupa kasy... były zapowiedzi transferów, a tu ledwie kilka i do tego Artur za free.

brakuje co najmniej dwóch piłkarzy: środkowego obrońcy (trzech to troche za mało na lige + le) i defensywnego pomocnika.

myślę, że tylko "ładą" piłką może zaistnieć w lm, bo tak broniąc jak ostatnio to z Juve czy ManCity skończy się pogromem...

Edytowane przez luk_ash
Opublikowano

Niby czym sie miasto wypromuje? Kraków sie wypromował jak przyjechał Real? Nie sądze.

Z pzpn-em też na to samo wyjdzie , bo argumentem bedzie że trafilismy na czołówke klubów europejskich i były poza zasięgiem, więc jeden chu.j. Z tym ograniem też może byc różnie bo jesli kilka piłkarzy błysnie w spotkaniu z juve lub city pewnie juz ich nie zobaczymy w lechu za rok

Opublikowano

Ano wypromuje się, wypromuje. Słyszałbyś kiedykolwiek o Brugii gdyby nie zespół stamtąd? [no i ostatnio dobry film ;) ].

Opublikowano

Co to za denny przykład, wszyscy słyszeli o Brugii, to piękne miasto, pół Europy jeździ je zwiedzać. To już Liege jest mniej znane. Albo Valencia. Albo Auxerre.

Opublikowano

niespodzianką będzie remis, albo nawet porażka po wyrównanej grze.

przyjadą kibice z Włoch i Anglii, mecze pokażą ich telewizje i obejrzą je miliony:) nie ma lepszej promocji.

jak odejdą do lepszego klubu za dobre pieniądze to może być.

jasne, że różnie z ograniem, ale lepiej to robić z Juve czy MC niż z kimkolwiek innym. szczególnie reprezentacyjnym zawodnikom bardzo brakuje gry na poziomie.

Opublikowano

To jest faza grupowa ligi europejskiej nie ligi mistrzów :) Jeśli w którejś włoskiej gazecie będzie wogle wzmianka o meczu z lechem to bedzie dobrze ;) Z city to samo :P No chyba ze Juve z nami przegra to wtedy napewno bedzie w mediach o kompromitacji Turyńskiego zespołu ;)