Skocz do zawartości

Europa League

Featured Replies

Opublikowano

Standard to strasznie cienka drużyna. Nie strzelić bramki przez 90min grając w przewadze...

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Wyświetleń 425,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• El Loco Chocko
    El Loco Chocko

• O fak. Polskie drużyny miały okazję zdobyć tyle punktów do europejskiej klasyfikacji, a ja głupi im nie kibicowałem   Z tego miejsca chciałbym przeprosić naczelnego znawcę futbolu - ogórka!   Pop

• Że niby ja? Co ja znowu zrobiłem?   Napisałem ci już dziesięć razy, że nikogo tutaj nie obchodzi, czy komuś kibicujesz, czy nie, po prostu męczące jest czytanie tych pseudośmiesznych tekstów "uhuhuh

Opublikowano

to Legia też się już może żegnać z LE. Kuciak gra dzisiaj jak pizda.

Opublikowano

;(

Opublikowano

Po 2-0 dla United myślałem, że chociaż tym razem jakże porywające Czerwone Diabły wygrają w jakimś tam stylu, a nie spowalniając grę aż rywal umrze z nudów, ale znów dzisiejszy mecz tak wygląda. No ale jakoś dociągnęli ten awans.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

jak to mówi stara prawda ludowa: miało być pięknie jak nigdy, a wyszło jak zawsze.

Opublikowano

Po 2-0 dla United myślałem, że chociaż tym razem jakże porywające Czerwone Diabły wygrają w jakimś tam stylu, a nie spowalniając grę aż rywal umrze z nudów, ale znów dzisiejszy mecz tak wygląda. No ale jakoś dociągnęli ten awans.

To futbol dla koneserów.

Opublikowano

Niestety nawet tak slabego Sportingu nie udalo sie przejsc, zadecydowala chyba postawa bramkarzy, Riu Patricio wybronil w 2meczu kilka setek, a Kucjjjak niestety nie pomogl za bardzo i jeszcze ten puszczony gol wczoraj.

Opublikowano

Wisła musiała odrobić stratę, więc przez 90 minut gry stworzyła pół sytuacji bramkowej, oddała 4 rachityczne niecelne strzały i zaczęła grać pressingiem na dwie minuty przed końcem meczu. Spoko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hiciory United-Bilbao oraz Valencia-PSV, stety czy niestety, jednocześnie.

Bilbao co prawda daleko do czołówki ligi hiszpańskiej, ale jest wśród ekip, które walczą o trzecie miejsce. Moim zdaniem, powinni znaleźć się ostatecznie w czwórce razem z Valencią, ale nie wiadomo. Potrafią grać różnie. Tak czy siak, powinni chociaż jakoś postraszyć United, pokazać trochę ładnej gry. Oby.

Kluby Holandii warto obserwować, bo jak na razie idzie im w tym sezonie dobrze. Więcej punktów do rankingu zdobyły tylko dwie czołowe ligi. Co prawda Ado Den Haag "trochę" nie dało rady, odpadając latem z Omonią Nikozja, a Ajax, choć w nieco lepszym stylu, też zakończył swą przygodę, ale zostają ciągle trzy najlepsze obecnie kluby Eredivisie.

Ich postawa w tej rundzie będzie kluczowa - grają z klubami z czołówki silnych lig (Valencia, Schalke, Udinese). Jeśli im zależy, mają szansę nieco utrzeć im nosa. Co byłoby pewnie fajne, bo holenderski futbol klubowy jest doprawdy miły dla oka, a także zdecydowanie bardziej obfity w gole, niż ten w jakiejkolwiek innej silnej lidze (mecz PSV-Twente sprzed paru dni zakończył się typowym dla Eredivisie wynikiem 2-6).

Właśnie zaczyna się mecz Twente-Schalke. Jedna ekipa strzeliła w tym sezonie już 65 goli, druga 51 - patrząc po typowym przebiegu ich meczów, zapowiada się dość otwarte widowisko.

Opublikowano

Jakbym widział teraz mecz pomiędzy Barcelona a Realem. Athletic to Barcelona,który wymienia kilkanaście podań,a Manchester to Real czyhający na kontrę.

Opublikowano

Manchester United klasa, usypiające tempo gry, ale jak trzeba to gola strzelają. :D

Opublikowano

Susaeta i Munianin ...któryś z nich zawita na Old Trafford.

Opublikowano

Ależ ładną piłkę grają Baskowie. Na Old Trafford poczynają sobie niemal jak na własnym terenie. Brawo Bielsa.

Nie wróżę Man Utd. nic pozytywnego na San Mames.

Opublikowano

Liga angielska naprawdę jest słabsza od hiszpańskiej.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Zależy jak patrzeć. Liga to dwadzieścia zespołów. Chelsea poradziła sobie z bardzo dobrze grającą w Hiszpanii Valencią, a później wpadła w Premier League w dość duży kryzys i uległa Napoli.

Dzisiaj będący raczej w kryzysie Sporting Lizbona pokonał zasłużenie Manchester City. Ale wcześniej City zasłużenie pokonało niby silniejsze FC Porto. Po jednym meczu można wszystko ocenić.

A że w La Liga średni poziom umiejętności piłkarskich jest wyższy to chyba wiadomo od dawna.

Ale kto tu jest faktycznie słaby, a kto silny, jeśli chcąc skomplementować talent skali europejskiej, mówisz o nim, że przejdzie latem do Manchesteru United?

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano
Liga angielska naprawdę jest słabsza od hiszpańskiej.

4f2d27b992a2a_tumblr_lvrp8bU9AV1qibz0jo1_500.png

Edytowane przez Mirumoto

Opublikowano

Ale wy aż tak serio mojego posta nie bierzcie xD'

Ferguson dostał tablicą.

Edytowane przez MYSZa7