Skocz do zawartości

Europa League

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No coś tam powalczyli, kilka szans mieli więc wstydu nie ma. Reszta Polski mogła z zazdrością patrzeć ;)

Btw pisałem, że LE wygra zwycięzca tego dwumeczu, więc nie ma innej opcji jak to, że Ajacieden podniosą ten zabawny puchar na koniec sezonu.

Opublikowano

Mioduskiemu się marzyła taka akademia ala Ajax, teraz pewnie przez właścicielski konflikt g. z tego będzie. Prawda jest taka, że młodzież robiła z Legią, co chciała. A Legia gra bez napastnika, bo to czeskie drewno to jest dramat, choć PODOBNO musi się typ wbić w rytm meczowy, bo jest po kontuzji i długiej przerwie. Mimo wszystko znaleźć klasowego zmiennika Prijovica będzie trudno.

Opublikowano (edytowane)

O jak cudownie, jak dobrze że Viola odpada. Transmisje z Włoch zawsze wyglądają jak (pipi)

Tottenhamu za to szkoda, fajny mecz zagrali, ale za to może Ajax na ten cały Gent wpadnie zamiast na United

Jeszcze dogrywka w Kijowie? i można iść w kimę

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano

Po raz kolejny wychodzi ze polski zespol musi na wiosne miec wiecej rozegranych meczow grajac pierwsze mecze w lidze europy. Pierwszy mecz bardzo slabo ze szczesliwie utrzymanym remisem, rewanz troche lepiej a i ajax juz nie byl tak konkretny w ataku jak to bylo w meczu w warszawie. Sam Magiera przebakiwal o tym w pomeczowym wywiadzie. Miejmy nadzieje ze zmiany w rozgrywkach ligowych przyjdza szybciej niz pozniej bo do tego upragnionego 15 miejsca w rankingu krajowym UEFA nie doczlapiemy sie do 2030:/

Opublikowano (edytowane)

Można podsumować sezon polskiej piłki. W rankingu UEFA Polska spadła w tym roku na 20. miejsce. No, ewentualnie może jeszcze spaść na 21., jeśli cypryjski APOEL zapunktuje na Teodorczyku.

Więcej punktów w tym sezonie zdobyły 22 federacje, w tym Izrael, Szkocja, Cypr, Azerbejdżan i Bułgaria. Za to troszkę mniej punktów zdobyły Białoruś i Rumunia, które na razie są jednak w rankingu nad Polską. Polskę wyprzedziła też Dania, która awansuje o wiele miejsc, wręcz wyłącznie dzięki Kopenhadze.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

No też tak zareagowałem i pomyślałem, że mogliby się pomieszać z parą Olympiakos - Besiktas i doszedłem do wniosku, że pewnie w takim układzie Besiktas i Olympiakos by odpadły, bo to dobre kluby z 10 lat temu były xd