luk_ash 88 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 1 klub w fazie grupowej PU z 40 milonowego kraju .. no i? ja tam się cieszę, że jest jeden, bo ostatnio licho z tym było... kto by jeszcze miał grać? wisła miała szanse, ale uczciwie to rywal był poza zasięgiem. legia? widać małą poprawę w polskich klubach, głównie związaną z tym, że już tak bardzo nie opłaca się wyjeżdżać na zachód, więc może będzie lepiej, zakładając że sobie rząd z pzpnem poradzi (głównie to w sumie z uefa...). Cytuj
Daffy 10 553 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 ja tam poprawy nie widzę,baa nawet powiem więcej ,że z roku na rok się oddalamy od piłkarskiego świata.Weźmy pod uwagę tylko obecny sezon Legia dostała baty od słabej rosyjskiej drużyny Wisła nie potrafiła poradzić sobie z ostatnią drużyną ligi angielskiej Lech po genialnym meczu i walecznej grze pokonuje szczęśliwie słabiutką Austrię Wiedeń Puchar Intertoto z przyzwoitości przemilcze Teraz reszta Europy- CFR Cluj(Rumunia) wygrywa na wyjeździe w LM z Romą i u siebie remisuje z Chelsea Anorthosis Famagusta(Cypr) remisuje z Werderem i wygrywa z Panathinaikosem BATE Borysów(Białoruś) remisuje z Juventusem,w eliminacjach pokonuje Anderlecht Cytuj
Linek 187 Opublikowano 7 października 2008 Opublikowano 7 października 2008 (edytowane) Losowanie fazy grupowej : Grupa A Schalke 04 PSG Manchester City Real Racing Santander FC Twente Grupa B SL Benfica Olympiakos Pireus Galatasaray AS Hertha Berlin Metalist Charków Grupa C Sevilla VfB Stuttgart UC Sampdoria Partizan Belgrad Standard Liege Grupa D Tottenham Spartak Moskwa Udinese Calcio Dinamo Zagreb NEC Nijmegen Grupa E AC Milan SC Heerenveen SC Braga Portsmouth FC VfL Wolfsburg Grupa F Hamburger SV AFC Ajax Slavia Praga Aston Villa MSK Zilina Grupa G Valencia CF Club Brugge Rosenborg Trondheim FC Kopenhaga AS Saint-Etienne Grupa H CSKA Moskwa Deportivo La Coruna Feyenoord AS Nancy-Lorraine KKS Lech Poznań Edytowane 7 października 2008 przez Linek Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 7 października 2008 Opublikowano 7 października 2008 Nie oszukujmy się. Czwarte miejsce będzie niespodzianką. Cytuj
Daffy 10 553 Opublikowano 7 października 2008 Opublikowano 7 października 2008 grupa z gatunku mission impossible.Mieli pecha w losowaniu Cytuj
Cris 120 Opublikowano 7 października 2008 Autor Opublikowano 7 października 2008 Będzie ciężko , to fakt. No ale nazwy klubów nie grają ;] Za dużo czynników składa się na wynik meczu aby tak bez walki składać broń. Wierzę,że jeszcze będziemy się cieszyć ze spotkań Lecha w pucharze. Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 7 października 2008 Opublikowano 7 października 2008 Ja uważam, że Nancy i Deportivo w Poznaniu mogłby przegrać, to samo Feyenoord. Na Lechu każdy będzie miał problem, gorzej z wyjazdami. Cytuj
przema 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 kaplica ta grupa. Jak dla mnie oprócz CSKA, to niezbyt ciekawi rywale. Pozatym powtórka z rozrywki, Wisełka już przerabiała Feyenord i Nancy. No ale mecz z ruskimi będzie git. Wyjście z grupy będzie cholernie ciężkie. Cytuj
michal 558 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 (edytowane) Ja uważam, że Nancy i Deportivo w Poznaniu mogłby przegrać, to samo Feyenoord. Na Lechu każdy będzie miał problem, gorzej z wyjazdami. z francuzami zawsze mieliśmy pod góre . W ostatniej dekadzie nie przypominam sobie by polski klub pokonał żabojadów . Groclinowi raz udało się uwiezć remis z Lens ale na wiele się to zdalo bo u siebie polegli 2-4 . Nie tyutaj bym upatrywałbym punków. Obecnie w naszym zasięgu jest słabiutki Feyenoord oraz Deportivo . A że 6pkt powinno starczyć to i szanse na awans są więcej niż racjonalne . Edytowane 8 października 2008 przez _M_ Cytuj
Cris 120 Opublikowano 23 października 2008 Autor Opublikowano 23 października 2008 (edytowane) Dziś startuje faza grupowa Pucharu UEFA , oto wszystkie mecze (LECH PAUZUJE): Grupa A: Schalke 04 Gelsenkirchen - Paris St. Germain (2:0) > Twente Enschede - Racing Santander, godz. 20.00 Âť Pauzuje: Manchester City Grupa B: Galatasaray Stambuł - Olympiakos Pireus, godz. 20.15 Âť Hertha Berlin - Benfica Lizbona, godz. 20.30 Âť Pauzuje Metalist Charków Grupa C: FC Sevilla - VfB Stuttgart, godz. 20.45 Âť Partizan Belgrad - Sampdoria Genua, godz. 21.00 Âť Pauzuje Standard Liege Grupa D: Udinese Calcio - Tottenham Hotspur, godz. 19.10 Âť Dinamo Zagrzeb - NEC Nijmegen, godz. 20.45 Âť Pauzuje Spartak Moskwa Grupa E: SC Heerenveen - AC Milan, godz. 20.45 Âť SC Braga - FC Portsmouth, godz. 21.15 Âť Pauzuje VfL Wolfsburg Grupa F: MSK Żilina - Hamburger SV (0:1) > Aston Villa Birmingham - Ajax Amsterdam, godz. 21.15 Âť Pauzuje Slavia Praga Grupa G: FC Kopenhaga - AS St. Etienne, godz. 20.45 Âť Rosenborg Trondheim - FC Brugge, godz. 20.45 Âť Pauzuje FC Valencia Grupa H: CSKA Moskwa - Deportivo La Coruna (2:0) Âť AS Nancy - Feyenoord Rotterdam, godz. 20.45 Âť Edytowane 23 października 2008 przez Cris Cytuj
Cris 120 Opublikowano 6 listopada 2008 Autor Opublikowano 6 listopada 2008 Dziś mecz Lech - Nancy (godz. 18.15, TVP2) Przewidywany skład Lecha: Turina - Wojtkowiak, Bosacki, Arboleda, Djurdjević - Peszko, Murawski, Bandrowski - Stilić, Lewandowski - Rengifo. Przewidywany skład Nancy: Bracigliano - Helder, Ouaddou, Andre Luiz, Macaluso, Biancalani - Berenguer, N'Diaye, N'Guemo - Hadji - Zerka. GRUPA H 1. CSKA Moskwa1 3 3:0 2. AS Nancy 1 3 3:0 3. Deportivo 1 0 0:3 4. Feyenoord 1 0 0:3 Lech Poznań - - - Cytuj
Cris 120 Opublikowano 6 listopada 2008 Autor Opublikowano 6 listopada 2008 No i du,pa. Mogło być pięknie,a wynik 2:2 traktuję jako porażkę chociaż nancy było trudnym przeciwnikiem. Ale u siebie trzeba wygrywać. Odbije się ten remis lechowi czkawką pod koniec fazy grupowej. Cytuj
przema 0 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 szkoda, fajny mecz a wynik jak na grę Lecha to porażka. Powinno być zwycięstwo, zwłaszcza, że i okazje były i dobra gra była. Lubie oglądać Lecha, chłopaki walczą jak żadna inna drużyna w Polsce. Szkoda, że nie walczy tak Wisła, Legia czy reprezentacja. Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 Lech akurat w pewnym momencie kondycyjnie spuchł , więc trudno mówić o jakiejś strasznej walce. Remis jak porażka a szkoda. Cytuj
przema 0 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 po grypie ciężko nie spuchnąć. To, że kondycyjnie w pewnym momencie jest gorzej, to fakt g**nianego poziomu Polskiej ligi i przygotowaniu na mniejsze obciążenia meczowe, ale to było do przewidzenia, że francuzi w pewnym momencie będą mieli więcej luzu w rozgrywaniu piłki i niestety lech tego nie przetrzymał, ale walczyli godnie. Cytuj
sir_ryszard 80 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Lech vs. Nancy - bardzo fajny meczyk, ale jak zwykle pozostaje niedosyt, bo mogło być tak pięknie, a nie jest. Polski zespół nie byłby polskim zespołem, gdyby oczywiście nie kręcił się strasznie w swoich liniach obronnych. W 3-4 minucie denerwowałem się, aż nagle wybuchłem śmiechem do telewizora. Naprawdę jestem pełen uznania dla tej kontry ponieważ nie była to byle jaka kontra. Przemyślana, precyzyjna, a co najważniejsze skuteczna. Brawo Peszko. Bramka wyrównująca to to, co pisałem w drugim zdaniu. Kręcą się niemiłosiernie, Malonga przechodzi 3-4 Lechitów, podaje do "Diji", ten oddaje z powrotem do Malongi i gol. Naprawdę przy takim zaangażowaniu, walce i pressingu szkoda takich bramek. No nic, gra toczy się dalej. Bardzo dobrze spisywał się na lewej flance gości Dia, szarpał tam Wojtkowiakiem, ale ten nie pozostawał mu dłużny. Chwaliłem jego poczynania w defensywie, ale już na przykład to, jaką miał okazję na złowienie "szmaty" w sieć nieszczęsnego Brasiliano pominę... To co widzieliśmy na 2:1 dla gospodarzy to nic innego jak bramka kuriozum. Pewnie będą pokazywać ją we wszelakich klipach na Polsacie Sport albo gdzieś tam na Eurosporcie w tych śmiesznych sytuacjach piłkarskich. Gol był niezaprzeczalny, i nie wiem na co ten goalkeeper protestował. Później przyszedł brak sił Lecha, nie było już tej walki, pressingu, zabrakło również doświadczenia, wyrafinowania, zimnej krwi i może nie taka tragedia, ale niedosyt pozostaje, bo rezultat i dorobek punktowy mógł być bardziej pocieszny. Pozdro600 Cytuj
Cris 120 Opublikowano 25 listopada 2008 Autor Opublikowano 25 listopada 2008 We czwartek , drugi , kolejny już mecz Lecha we fazie grupowej . Relacja na TVP 2 o godzinie 17:45 (studio) mecz o 18:00 CSKA Moskwa - Lech Poznań Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Jeśli nie wróćą z bagażem goli to będzie dobry wynik. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 27 listopada 2008 Autor Opublikowano 27 listopada 2008 No i niestety , 2:1 w plecy przez katastrofalne błędy w obronie. W drugiej połowie było już lepiej.... Szkoda , że chociaż remisu nie udało się wywieźć. Cytuj
Wyso 18 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 Może gdyby Wagner Love dostał zamiast żółtej czerwoną kartke to LECH jeszcze bardziej przycisnął by CSKA. A tak jest jak jest. Swoją drogą to ciekawe za co żółtą kartkę dostał Manuel Arboleda Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 Może gdyby Wagner Love dostał zamiast żółtej czerwoną kartke to LECH jeszcze bardziej przycisnął by CSKA. A tak jest jak jest. Swoją drogą to ciekawe za co żółtą kartkę dostał Manuel Arboleda 3 faule pod rząd, sędzie wyliczył na palcach, sędziowie tak robią. Cytuj
White 23 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 Ale ja lubie Arbolede, chłopak gra całym sercem zawsze. Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 Heh, co zrobił Milan, a raczej Inzaghi Cały mecz grali piach, bo stykał im remis do awansu do kolejnej rundy. Jedna okazja Pippo - słupek, druga - poprzeczka. Za to Portsmouth miało pomysł na grę skrzydłami, cały czas starali się atakować, aż w końcu im się udało w przeciągu 10 min. strzelić dwie bramki (w międzyczasie Pippo zaliczył znowu słupek). Potem, na ostatnie 15 min., wszedł Ronaldinho i strzelił piękną bramkę z wolnego, Milan zaczął cisnąć i w 92 min. poszła świeca w pole karne, spadła pod nogi Inzaghiego, odbiła mu się jeszcze od uda i piszczela, po czym wpakował ją do bramki i to Milan schodził uśmiechnięty i zadowolony, choć tak na prawdę dobrą grę zaprezentowali dopiero w ostatnich 10 min. Cytuj
przema 0 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Ale ja lubie Arbolede, chłopak gra całym sercem zawsze. coś mi post nie doszedł, ale w skrócie napisze jeszcze raz. Mnie Arboleda się niepodoba. Podwód: raz gra dobrze, a raz tragicznie i niemam ochoty modlić się za każdym razem kiedy piłka jest w jego rejonie ( fatalne błędy ). I sprawa Lewandowskiego Stilica - według mnie uważanie, że są to dwaj najbardziej utalentowani piłkarze ekstraklasy ostatnich lat jest błędem. W takim CSKA, byliby rezerwowymi jak Janczyk. Jedyny prawdziwy talent z polskiej ligi ostatnich kilku lat, to Kuba, który będzie grał wkrótce dla najlepszych. On od zawsze się wyróżniał w Wiśle, na tle każdego rywala. A Lewandowski i Stilic, na tle CSKA to było tylko tło Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Dobry mecz Lecha. Gdyby to był dwumecz to w Poznaniu mogliby pokusić się o awans. Arboleda najlepszy w szeregach poznaniaków chociaż na początki jakieś wtopy notował. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi