Gość Orson Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 (edytowane) co mni wczoraj zadziwiło i zniesmaczyło zarazem w grze Jagi...jestem realistą, wiem jakimi piłkarzami dysponuje Probierz, zdaję sobie swietnie sprawe że wirtuozów tam nie ma no ale żeby piłkarze niemal w ogóle nie wymieniali się pozycjami ? żeby nawet nie usiłowali, nie mówię że nie wychodziło bo oni nawet nie próbowali zagrać czegoś ciekawszego, mniej czytelnego...a tak banalne piłki w przód ,które tuzy kazachstańskiej piłki czytały z łatwością.... Edytowane 1 Lipca 2011 przez Orson Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ofsajd Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Wycieczka pociągiem do Pawłodaru: http://dziecibialegostoku.pl/post/103/ fajna wycieczka Cytuj Odnośnik do komentarza
Cris 120 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 o 15:00 jest mecz Pawlodaru z Jagiellonią . Relacjonuje to jakaś tv? e: POLSAT SPORT Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 (edytowane) Hahahahha 1:0 dla Irtyszu jakiś murzyn :potter: 2:0 hahahah nie moge Edytowane 7 Lipca 2011 przez Bartg Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Oj jaka szkoda.Jaga :teehee: Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 To mogą się udać na zasłużone wakacje. I po co im to bylo, mogli lezec 2 tygodnie na Kanarach. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Ale żenada a to dopiero początek pewnie Wisła z Legią to będą takie wisienki na tym torcie Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 AHAHAHA (pipi)łem XD Wbijam tutaj, bo mi się przypomniało o meczu. A tu taka NIESPODZIANKA XD Tak BTW, znowu wtopili wuchtę kasy w podróż, jeszcze jedna taka akcja i klub zbankrutuje :F Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 AHAHAHA (pipi)łem XD Wbijam tutaj, bo mi się przypomniało o meczu. A tu taka NIESPODZIANKA XD Tak BTW, znowu wtopili wuchtę kasy w podróż, jeszcze jedna taka akcja i klub zbankrutuje :F Jaka niespodzianka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Myślałem że odpadną w 2 rundzie kwalifikacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 (edytowane) O (pipi)a, jaka bieda ;D Ciekawe czy tym razem też nie przyjmą dymisji Probierza :potter: Edytowane 7 Lipca 2011 przez Tokar Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Szkoda tylko tych 5 kibiców co pojechali do Pawlodaru pociagiem, ciekawe czy im zwroca za podroz Cytuj Odnośnik do komentarza
Wielki K 94 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Japjerdole, pomyśleć, że jeszcze parę lat temu w pierwszych rundach eliminacyjnych polskie zespoły jeździły do różnych dziwnych krajów, żeby się przespacerować po jakichś ogórkach z kilkubramkową przewagą, a teraz Kazachstany i inne Estonię to najczęściej zbyt wysokie progi... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Hoooj tam, ze wtopili mi sporo kasy...chociaz nie w sumie ...by ich szlag jasny trafil ;-) nie rozumie tego. Jaga grała niezłą nawet piłke. sprzedali Grosickiego i wszystko siadło. Kamil tyle znaczył dla nich? Patrzyłem na mecz i rwałem włosy z głowy. Do pewnego momentu, potem już pogodzony z porazką, szydziłem tylko. Jesli ktoś chce grac "po nagielsku" tj "kick and run" to musi miec do tego szybkich i atletycznych piłkarzy. Jesli sie takowych nie ma, a Jaga z pewnościa nie ma, to trzeba stworzyc cos fajnego, jakąś kombinacyjną akcje , która nie bezie czytelną dla defensorów. Jaga zaskoczyła ale brakiem ruchliwości. Wymiennośc pozycji to dla drożyny z Białego stoku abstrakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 531 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Serio? Tradycja przegrywania z Kazachami sięga co najmniej do 2003 roku, kiedy to Polonia Warszawa odpadła z Tobołem Kostanaj. 2 lata temu Wisła odpadła z Levadią Tallin, 4 lata temu Groclin wymęczył 1-0 z azerskim MKT Araz, a Bełchatów po karnych wyeliminował Ameri Tibilisi. I tak dalej... W sumie to nie pamiętam, kiedy jakiś specjalny okres "lania" słabeuszy w ogóle był. Czasem się trafiało jakieś 3-0, ale żadna reguła to nie była. Wynik Jagielloni bez wątpienia żenujący, ale niespecjalnie dziwi, bo Jaga już od pół roku grała słabo. W pierwszej połowie sezonu zdobyła 31 pkt. i tylko dlatego grała w pucharach (w drugiej połowie miała ich 17, czyli na poziomie okołospadkowym). Śląsk i Wisła były najlepszymi drużynami ligi właśnie w drugiej połowie sezonu, ponadto od tego czasu wzmocniły nieco składy. Oczekuję więc, że poradzą sobie z europejskim dnem i odpadną dopiero z ekipami średnio-słabymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wielki K 94 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Oj drzewiej tak bywało. Usłużna jak zawsze wikipedia potwierdza, że około dekadę temu, poza niemal stałym laniem słabeuszy, taka np Legia potrafiła w dwumeczu nastrzelać 8 goli Szwedom, czy 7 Holendrom z Utrechtu, a Wisła 7 sprawcom największego transferowego faila tego okienka, czyli Trabzonsporowi. A co do Jagi, to widziałem tylko kawałek pierwszej połowy i miejscami wyglądało to na usilną próbę angielskiego grania 'na Grzelaka', tyle, że bez Grzelaka na boisku Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Taktyka na Maycona się nie sprawdziła Nie ma to jak pojechać do Kazachstanu i bronić wyniku od początku jeszcze sadzająć Franka na ławce. Plizga po tym dwumeczu juz zapracowal na transfer roku :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Oj drzewiej tak bywało. Usłużna jak zawsze wikipedia potwierdza, że około dekadę temu, poza niemal stałym laniem słabeuszy, taka np Legia potrafiła w dwumeczu nastrzelać 8 goli Szwedom, czy 7 Holendrom z Utrechtu W sezonie 95/96 Widzew strzelił Neftczi Baku 8 goli w jednym meczu (z czego 5 goli Dembińskiego) Tak wiem, że w sezonie 91/92 Eintracht Frankfurt strzelił Widzewowi 9 goli w jednym meczu. Ale i tak przypałem wszech czasów pozostaje odpadnięcie ŁKSu z Jeunesse Esch z Luksemburga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Tehehehe Tałgat Bajsufinow (Irtysz Pawłodar) - Jagiellonia to bardzo groźny zespół, naprawdę dobrze grający w piłkę. Mogliśmy zresztą przekonać się o tym w pierwszym meczu. Zespół z Białegostoku gra kombinacyjnie. My nadal staramy się tego nauczyć. W piłce jednak liczy się końcowy wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Japjerdole, pomyśleć, że jeszcze parę lat temu w pierwszych rundach eliminacyjnych polskie zespoły jeździły do różnych dziwnych krajów, żeby się przespacerować po jakichś ogórkach z kilkubramkową przewagą, a teraz Kazachstany i inne Estonię to najczęściej zbyt wysokie progi... Wszystkie... "kluby" powinny jeszcze więcej szrotów spoza granic naszego kraju zatrudniać ;] Rozbawił mnie ostatnio tytuł na jednym z portali po losowaniu - "trudni przeciwnicy polskich klubów w europejskich pucharach" Jak jeszcze byłem szczylem, mocno pasjonowałem się piłką, w szczególności w wydaniu polskim. Kiedyś grali praktycznie sami Polacy, którzy nawet jak byli słabi, zostawiali kawał serducha na boisku, bo im się chciało. Mecze Legii z Panathinaikosem będę pamiętał do końca życia - rozbita i osłabiona Legia, PAO opromieniony półfinałem Ligi Mistrzów. 4-2 w Atenach dla PAO, rewanż w Warszawie 2-0 dla Legii po golu w 93 minucie meczu Kucharskiego Coś pięknego. Potem równa gra z Besiktasem, który teraz jest turecką potęgą, a wtedy był w Polsce wyśmiewany. Już abstrahując od Widzewa, czy Legii ze złotych czasów - wtedy byle jakiś klubik ze Wschodu, czy Irlandii Północnej rozjeżdzało się równo. Oglądało się to z zainteresowaniem, gęby piłkarzy były rozpoznawalne, a i człowiek niejednokrotnie potrafił się wzruszyć. Teraz w Polsce grają jakieś bałkańskie noł nejmy, czy jakieś staruchy (piłkarze ok. 35 lat) z Zachodu, tudzież inne wynalazki. Wcale mnie nie dziwi przegrana z tym Irtyszem, chłopaki się za bardzo zmęczyły podróżą, murawa była nierówna, a Małysz miał złe wiatry ;] EngelS z pomagierami już chyba 10 lat pisze ten program szkolenia polskiej młodzieży Przestałem oglądać te popisy już jakiś czas temu. Po prostu nie warto się denerwować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ofsajd Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 ej to wy tak serio? Jaga przegrała i odpadła? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 nie , jaja sobie robimy a co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ofsajd Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 nie , jaja sobie robimy a co? ufff... bo ja niedoinformowany ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 ej to wy tak serio? Jaga przegrała i odpadła? Też się nie mogę z tym pogodzić a me serce jeszcze krwawi :( :teehee: Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 ej to wy tak serio? Jaga przegrała i odpadła? Też się nie mogę z tym pogodzić a me serce jeszcze krwawi :( :teehee: A jak pomyślisz że zabrali dla Lecha miejsce w pucharach Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi