Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Prędzej o brak podświetlenia rejestracji.

przeciez nie musisz miec podswietlonej, chyba ze o czyms nie wiem oO

Edytowane przez Lucek
Opublikowano

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia

(Dz. U. nr 32 poz. 262 z dnia 26 lutego 2003 r. z późniejszymi zmianami)

Oświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej:

Liczba świateł: liczba taka, aby zapewniała dobre oświetlenie tablicy rejestracyjnej

Barwa świateł : tylko biała

Inne wymagania: w sposób zapewniający oświetlenie miejsca umieszczenia tylnej tablicy rejestracyjnej

Własności świetlne: powinno zapewniać możliwość odczytania znaków na tablicy rejestracyjnej w nocy przy dobrej przejrzystości powietrza z odległości co najmniej 20 m

Inne warunki: nie może być bezpośrednio widoczne z tyłu pojazdu z odległości większej od 25 m

Opublikowano

hm no mozliwe ze nie ma, ale wydawalo mi sie, ze takie bardzo stare samochody nie maja, przynajmniej nie wszystkie - z ciekawosci pytam

Gość Grzehoo
Opublikowano

Są samochody, w których seryjnie nie były montowane pasy bezpieczeństwa (np. starsze Żuki) - posiadając takie auto nie musimy więc zapinać pasów, nie jest też konieczny ich montaż. Być może z oświetleniem tablic jest analogicznie.

Gość ojejku
Opublikowano
Są samochody, w których seryjnie nie były montowane pasy bezpieczeństwa (np. starsze Żuki) - posiadając takie auto nie musimy więc zapinać pasów, nie jest też konieczny ich montaż. Być może z oświetleniem tablic jest analogicznie.

o też się ostatnio zdziwiłem jak śmigałem vw t3. rocznik '80. no to się pytam właściciela gdzie ma pasy, bo jakoś tak dziwnie. a on, że fabrycznie nie dawali i nie trzeba. no i to prawda jednak.

Opublikowano (edytowane)

Czym najlepiej pozbyc sie rys z szyby bocznej kierowcy? Jakis czas temu chyba dostal sie miedzy uszczelki piasek i w efekcie czego pol szyby jest zarysowane dlugimi prawie na cala dlugosc szyby zarysowaniami. Co prawda z wewnatrz az tak to nie przeszkadza, choc z zewnatrz taka szyba wyglada wprost paskudnie...

Edytowane przez Desser
Gość dżony aplauz
Opublikowano

naklejki z bravo też załatwią sprawę!

Gość Grzehoo
Opublikowano

Marek, weź nie waryjuj. Niech Ci zdejmą kaganiec i będziesz pisał jak człowiek.

Gość hawudepe dla ścierwa!!&#
Opublikowano

Nie zdejmą, bo nie będę się prosił. Nawet nie wiem od kogo mam warny. Od Mendrka i Strzyoika na pewno, także zapomnij. Jestem skazany na banicję ;/

Przysłowiowy ch.uj!

Gość cycki
Opublikowano

dobrze, że nie przez colia. chociaż tamten to może by ściągnął po jakimś czasie.

Opublikowano

Mam centralny zamek ale krecony kluczykiem. Jaki alarm polecacie i za ile, i ile kosztuje jego instalacja. Chce kupic alarm w pudelku i zawiezc go jakims specom co by go zainstalowali. Na allegro jest jaki STIG, w sumie nazwa firmy ch ujowa ale czytalem gdzies, ze dzialaja te jego alarmy. Ktos cos wie ?

Opublikowano

generalnie najlepiej jak znajdziesz u siebie jakiegos speca, ktory zajmuje sie alarmami - on Ci poleci alarm do Twojego samochodu i od razu zamontuje. Oni zwykle maja alarmy brane z hurtowni i wtedy razem z montazem wychodzi taniej.

Gość bo ja nie wiem co
Opublikowano

Ale potrzebujesz alarm, czy pilot do centralnego? Bo jak na mój gust to można chyba mieć takie rzeczy osobno (znaczy zdalny centralny bez alarmu).

Opublikowano
Mam centralny zamek ale krecony kluczykiem. Jaki alarm polecacie i za ile, i ile kosztuje jego instalacja. Chce kupic alarm w pudelku i zawiezc go jakims specom co by go zainstalowali. Na allegro jest jaki STIG, w sumie nazwa firmy ch ujowa ale czytalem gdzies, ze dzialaja te jego alarmy. Ktos cos wie ?

Podłączenie jest naprawdę proste, o alarmie za dużo się nie wypowiem, nie sprawdzałem w praktyce.

Opublikowano (edytowane)

Drodzy koledzy,

poszukuję nazwy pewnego pojazdu. Jest to połączenie małego kitcara z motocyklem. Pamiętam, że przez kilka sekund było go widać w Biker Boys albo Torque. Jest to 3-kołowiec, przednie zawieszenie- samochodowe, z tylu natomiast wachacz i zawiecha motocyklowa. Silnik najprawdopodobniej też z przecinaka.

Edit

Znalazłem http://www.najauto.pl/ogloszenie/13464/cam...-rex-campagna-/

119tys - poyebao

Edytowane przez Pajda