Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój punciak spalał coś w granicach 11-12 l gazu na 100 km. Odłączyłem sonde lambde i spalanie takie same. Czy teraz moge mieć 100% pewnosc, że do wymiany jest sonda?

Opublikowano (edytowane)

Nom, na to wygląda.

@fauer

aaaa, fakt GAZ, myślałem, że na benie

Edytowane przez Oran
Opublikowano
Mój punciak spalał coś w granicach 11-12 l gazu na 100 km. Odłączyłem sonde lambde i spalanie takie same. Czy teraz moge mieć 100% pewnosc, że do wymiany jest sonda?

To zależy jaką masz instalacje gazową.Jeżeli już chcesz miec pewnośc-to zrób tak na benzynie.

Opublikowano

11 l. gazu to troche za dużo jak na punciaka! Jeżeli masz starą instalacje (mieszalnikowa i nie podłączona do komputera) to sondą możesz sie nie przejmowac,bo i tak działa ona w trybie awaryjnym(czyt. nie dzała).Radze Ci udac sie najpierw do gazownika.

Opublikowano
11 l. gazu to troche za dużo jak na punciaka! Jeżeli masz starą instalacje (mieszalnikowa i nie podłączona do komputera) to sondą możesz sie nie przejmowac,bo i tak działa ona w trybie awaryjnym(czyt. nie dzała).Radze Ci udac sie najpierw do gazownika.

czy ja wiem czy dużo. mój peżocik jak go pociśnę łyknie 10. Jak byłem w trasie i spokojnie jechałem to zabierał 8l.

Jaki silnik punciaka?

Opublikowano

Chwili?

Ja miałem takie problemy że jak wdusiłem gaz do końca to mi się dusił. I nie mogłem pałować. Pojechałem i mi na miejscu zrobili. Zapłaciłem chyba 60zł :/ Jak będzie coś poważnego to Ci powiedzą. Lepiej się spytać kogoś kto się zna na tym.

Opublikowano
skoro możemy recznie zmieniac biegi to na jakiej zasadzie to dziala bez sprzegla?

Cykasz lopatka, idzie sygnal do komputera, ktory steruje praca automatu i skrzynia zmienia bieg. W automacie jest sprzeglo, w niektorych nawet dwa.

Opublikowano
jak w gran turizmo. a sprzęgło w automacie jest, inaczej się nie da. ino działa ‮.einzcytamotua

no sprzeglo jest, ino pedalu nie ma

Opublikowano

Posiadanie kija samo w sobie może kolidować z prawem, ale nie jest to sprecyzowane. Posiadanie jedynie oryginalnego kija baseballowego jest legalne.

Ale podczas kontroli mogliby się przyczepić. Jeśli do obrony tego potrzebujesz, może kup batona? Mniejsze, poręczniejsze i całkowicie legalne.

Opublikowano

baton czyli pałka teleskopowa? nie jestem pewien ale ona tez w jakis sposob koliduje z prawe, musial by ktos sprawdzic a najlepiej spytac sie policjanta.