ojejcu 86 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Możesz je zamontować tak, jak wcześniej to zrobił jakiś cieć u mnie. Wklejasz je w tylną półeczkę plus do tego robisz obok dwa otwory imitujące tubę. Bagażnik robi za skrzynię basową. Muszę przyznać, że jest całkiem dobry efekt. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Nie ma efektu, nie sciemniaj. Glosniki w tylnej polce to patologia, a jeszcze jakies otwory obok jak u ejca to jakis agro-star-trek. Co to niby ma byc, bass reflex ? Zainwestuj w lepsze glosnik do przodu z syczkami na zwrotnicy - wyjdzie lepiej niz jak bys ladowal go wno w tylna polke. Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 No trochę wsią zalatuje, ale nie gadaj, że efektu nie ma. Same głośniki to se można o kant pupci rozbić. Najprościej wstawić jakąś skrzynkę do bagażnika i ze dwa głośniki do przodu. Nie jest to jakiś profesjonalny karałdio, ale to tylko (i aż) fiat uno. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 3 czerwca 2009 Opublikowano 3 czerwca 2009 Ale jaki jest efekt ? Ze scene burzy i cos tam buczy zamiast grac ? Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 3 czerwca 2009 Opublikowano 3 czerwca 2009 no i jestem ze wsi wiec wiocha moze być :wink1: najpierw zrobię normalnie, potem zobaczę czy chcę, potrzebuję cos poprawic. pozdro! Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 3 czerwca 2009 Opublikowano 3 czerwca 2009 Ale jaki jest efekt ? Ze scene burzy i cos tam buczy zamiast grac ? Nie rozumiem Cię. Słyszałeś/widziałeś? Trąci nieco prowizorką, ale dźwięk z bagażnika swobodnie wydobywa się do wnętrza auta. Po zatkaniu otworów jest pizda zimna i bas się chowa w kole zapasowym. Tak to chociaż coś poburczy. Weź wogle, czepiasz się... Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 Jako, że w moim super uber radiu zepsuło się gniazdo CD IN (zazwyczaj sluchalem muzyki z MP3 podlaczonego kablem jack-jack) postanowiłem tymczasowo kupić to ustrojstwo: Nie jest tragicznie, jakość podobna jak z kablem. Jednak jest pewien problem. Wsio działa normalnie, ale od czasu do czasu radio samo zaczyna przewijac troszke kasete do przodu, potem znowu do tylu i czynnosc ta powtarza sie, az cos pokombinuje, wyjme kasete, wloze, itd. Sprawdzalem na wiezy i nie ma takich problemow. Nie jest to rowniez wina kasety, ponieważ sprawdzalem rowniez druga u siebie w samochodzie i dzialo sie tak samo. Co moze byc przyczyną? Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 Prawdopodobnie zapchal ci sie filtr paliwa. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 hoho? Dodam jeszcze, ze zwykle kasety dzialaja bez zarzutu. Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 Kabel jest ewidentnie za długi. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 12 czerwca 2009 Opublikowano 12 czerwca 2009 zostalem zmuszony do zmiany radia. Chcialbym poprosic Was o pomoc w wyborze. Interesuje mnie radio przynajmniej z CD, mile widziane rowniez MP3 lub wyjscie na CD. Cena? Hmm... poszukuje radia używanego, wielkich wymagań nie mam i chciałbym wydać do 200 zł. Bylbym wdzieczny za konkretne modele lub od razu aukcje/oferty sprzedaży. Cytuj
szeni 114 Opublikowano 12 czerwca 2009 Opublikowano 12 czerwca 2009 No ja w tym tygodniu radio kupuje. Podobne wymagania mam, tyle ze jeszcze wejscia aux potrzebuje. Zdecydowany juz jestem raczej na JVC KD-R301. Nowke za 250 mozna kupic. Jeszcze sie zastanawialem nad Sony GT24 i jakimis Clarionami, ale JVC wygral. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 12 czerwca 2009 Opublikowano 12 czerwca 2009 zostalem zmuszony do zmiany radia. Chcialbym poprosic Was o pomoc w wyborze. Interesuje mnie radio przynajmniej z CD, mile widziane rowniez MP3 lub wyjscie na CD. Cena? Hmm... poszukuje radia używanego, wielkich wymagań nie mam i chciałbym wydać do 200 zł. Bylbym wdzieczny za konkretne modele lub od razu aukcje/oferty sprzedaży. Kup sobie nowe za 200zl w norauto/mediamarkt/saturn. Jakies sony z usb i ci starczy. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 12 czerwca 2009 Opublikowano 12 czerwca 2009 Wolałbym jednak używanego Clariona/Pioniera/Blaupunkta/Alpine ew. Kenwooda. Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 12 czerwca 2009 Opublikowano 12 czerwca 2009 (edytowane) A czy w tych wszystkich radiach to takie wyjścia na kostki iso są, czy co? Mnie głównie podłączenie interesuje. Wolałbym jednak używanego Clariona/Pioniera/Blaupunkta/Alpine ew. Kenwooda. No chyba lepiej brać nowe, bo z używkami to różnie bywa. Trafisz na zje.bany laser i po robocie. Za 200 zł spokojnie dostaniesz nowe, które od używki w takiej cenie nie będzie wcale gorsze. Edytowane 12 czerwca 2009 przez ojejcu Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 Wolałbym jednak używanego Clariona/Pioniera/Blaupunkta/Alpine ew. Kenwooda. Taa. Laduj sie w uzywane, napewno uslyszysz roznice na tych swoim pierdziawakach. Za te pieniadze tylko nowe radio - gwarancja i swiety spokoj. W norauto montaz gratis. @ejcu: Ja w Alpinie mialem tylko obciete kable z radia - tak jest fabrycznie. Kostke iso musialem dokupic. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 Akurat moje "pierdziawki" to całkiem dobre głośniki http://allegro.pl/item655996653_pioneer_de...mpb_okazja.html A co o takim sadzicie? Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 (edytowane) Calkiem dobre lol Ale tu nie ma co sadzic, w tych cenach to wybierasz tylko kolory podswietlania. Co bys nie wzial wszystko zagra na tych 'calkiem dobrych' spikerkach tak samo. Edytowane 13 czerwca 2009 przez Yacek Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 Nie napisze, ze są super wypasione w kosmos, bo nie są. Aby takie był, trzeba by włożyć w to grubszą kase. Ale dobre, o niebo lepsze od fabrycznych. Kusi mnie ten Pionieer. Ma w sumie wszystko czego szukam. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 On ma te głośniki pewnie jak ejcu w kadecie swoim. Tuba z bagażnika, bass reflex itepe, c'nie. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 Masz drzwi wygluszone? Specjalnie wygluszal mata bitumiczna pod empeczy-kasete Cytuj
szeni 114 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 No mi chodzilo o to czemu zmienial glosniki bez wyciszenia. Wygluszac mozna za 100 zl nawet, budzetowo, domowo, nie specjalistycznymi materialami. Chociaz jesli czuje ze mu lepiej graja, to niech bedzie. Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 Ale tu chyba nie chodzi o lans z majorką na głośnikach przy otwartych szybach. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 No mi chodzilo o to czemu zmienial glosniki bez wyciszenia. Wygluszac mozna za 100 zl nawet, budzetowo, domowo, nie specjalistycznymi materialami. Chociaz jesli czuje ze mu lepiej graja, to niech bedzie. Wszystko zaje.biscie ale gdzie ja to napisałem? Tak, mam wyciszone drzwi bitumiczną matą wyciszającą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi