Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z wodą na wycieraczkach masz racje- jutro je wyleje i położe gazete na jakiś czas co by woda wsiąkła.

Ale to wciąż nie rozwiązuje problemu długiego nagrzewania samochodu.

Kiedyś czytałem, że dobrze osusza żwirek dla kota, wysypujesz na ziemię, zostawiasz na noc, odkurzasz.

Opublikowano

Uzyj tej swojej durnej pomaranczy zamiast mozgu choc raz.

Natezenie pradu.

Wiem dlaczego bezpiecznik może się skur.wić, nie wiem dlaczego tak się dzieje? Gdy podłączam kable od jednego auta, by odpalić silnik jest okej, ale jak prostownik to już nie? Dlaczego nie można, o to mi chodzi, dlaczego wy.pie.rdala ten bezpiecznik, bo co? Nie rozumiem tego i ch.uj, dlatego się pytam by mi ktoś wytłumaczył. A Ty taki nie miły jesteś :(

Opublikowano

Uzyj tej swojej durnej pomaranczy zamiast mozgu choc raz.

Natezenie pradu.

Wiem dlaczego bezpiecznik może się skur.wić, nie wiem dlaczego tak się dzieje? Gdy podłączam kable od jednego auta, by odpalić silnik jest okej, ale jak prostownik to już nie? Dlaczego nie można, o to mi chodzi, dlaczego wy.pie.rdala ten bezpiecznik, bo co? Nie rozumiem tego i ch.uj, dlatego się pytam by mi ktoś wytłumaczył. A Ty taki nie miły jesteś :(

Rozmawiałem z ojcem któy zna się i na elektryce i na samochodach i troche zdementował to co piszecie.

1) Nie wyebie Ci bezpieczników, ponieważ różnica natężenia produ jest zbyt mała.

2) Nie odpalisz auta po podłączeniu do prostownika.

Pzdr

Opublikowano

Bezpiecznik w prostowniku wyj.ebie, przynajmniej wg. znafcuf. Wiadomo, że jakimś cztero amperowym to ni ch.uja nie odpalisz, teraz doszedłem do wniosku, że wszystkie co mają więcej amper (czytaj koło 30) mają funkcję rozruchu, a te zwykłe nie mają bo to taki prąd którym możesz sobie zegarek zasilać.

Opublikowano

mam problem z Renault Megane 1997. Raz, że obroty mi czasem popłyną za nisko. A dwa z ogrzewaniem. jak jadę to grzeje. Słabo ale grzeje. A jak chwilę postoję w korku to mi zaczyna lecieć chłodniejsze powietrze. I nie wem teraz czy termostat, czy nagrzewnica czy co. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Z obrotami to zależy - masz gaz? Jak nie to podstawa - silniczek krokowy, przepływka może?

Opublikowano

Termostat tylko wtedy gdy silnik Ci się nie dogrzewa, jakby się przegrzewał to byś miał skwar w środku non stop. Jednak jeżeli silnik masz dogrzany to... Nie będzie termostat.

Opublikowano

Nagrzewnica albo sterowanie doplywem cieplego powietrza. Mogla sie popsuc klapka lub linka kolo nagrzewnicy.

Jak tam w ogole stan plynu chlodniczego ? Byl zmieniany, uklad przeczyszczany i odpowietrzany ?

Opublikowano

silnik grzeje się zaje*iście. termostat dobrze domyka bo szybko łapie mi temperaturę i potem już ładnie trzyma. Więc też myślę o nagrzewnicy. Ale węże mam ciepłe :/ dziwne fhuj.

Co co układu chłodzenia. Uzupełniałem, odpowietrzałem ale nie przeczyszczałem :P

Opublikowano (edytowane)

Mówisz o renówce jakiejś tak? Mój brat w R19 miał to samo, była to zapchana nagrzewnica, nie mogła się nagrzać wcale prawie, bo było w niej pełno szlamu, trza było w końcu ją wymienić (ni ch.uja tego nie wypłuczesz).

edit: tak dla pewności, to NIE MASZ KLIMY?

Edytowane przez Oran
Opublikowano

W zwykłej renówce 19 nie było z tym zbyt dużych problemów, więc myślę, że tu też będzie podobnie.

Opublikowano (edytowane)

ja wziąłem w axa, bo miałem od wujka numer polisy co dało 50zł zniżki (mnie i jemu). + możesz rozdać swój nr polisy komuś i od każdej osoby (max chyba 4) dostajesz -50zł.

btw. jak chcesz mogę Ci dać mój nr - bedziemy mieć taniej.

Edytowane przez hooki