Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ile mniej więcej wyniesie mnie naprawa tylnich hamulców i ręcznego w cieniasie? ewentualnie da radę to samemu zrobic?

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano
<br />Jak dla mnie taka moc styka akurat i przy zmianie samochodu szukałbym właśnie czegoś z taką ilością koni. To wg. Ciebie jaką moc musi mieć samochód o masie ok. 1300 kg żeby było "fajowo"? 200? 250 KM?<br />
<br /><br /><br /> kazda moc starcza tylko na jakis czas . pozniej jak sie przyzwyczaisz to znowu jest za słabo. przy 1300kg mam 200KM i koncze własnie kompresor na 250-260. troche polatam i zaczne myślec co dalej.
Gość Grzegosz
Opublikowano

260 km i napęd na przód? Rozważ instalację pantografu, bo bez jazdy po szynach za bardzo tym nie skręcisz. <br /><br />

<br />

Opublikowano

260 km i napęd na przód? Rozważ instalację pantografu, bo bez jazdy po szynach za bardzo tym nie skręcisz. <br /><br />

<br />

szpera na pokładzie , odpowiednie zawieszenie i opony ot cała tajemnica. nie takie moce da się przenieśc przy fwd.

Opublikowano (edytowane)

Wynika coś z zakupu przez normalną osobę, która nie chce nic odliczać od podatku auta z homologacją na ciężarowe? Większe ubezpieczenie, czy coś podobnego? I co trzeba zrobić żeby móc wyje.bać kratkę legalnie?

Edytowane przez Hela
Gość Siwy_
Opublikowano

Matula szuka dla siebie pierwszego samochodu, na calosc chce przeznaczyc 5k, na sam samochod najrozsadniej byloby wydac 4k.

W gre wchodzi Micra K11 i Corsa B, co lepsze z tych dwoch ? Matce zalezy na prostym samochodzie ktory bedzie tani w utrzymaniu i nie bedzie sie je.bal co chwile.

Dzisiaj jade obejrzec pierwsza Corse, o ta - http://otomoto.pl/opel-corsa-C19515551.html

Gość Siwy_
Opublikowano (edytowane)

Silnik ma byc 1.0, ze wzgledu na ubezpieczenie.

Bylem zobaczyc tego Opla, obejrzalem go zanim zadzwonilem do wlasciciela, bo stal pod blokiem i niestety blacha w slabym stanie.

Troche babelkow, rys, malych ognisk, progi zaczyna juz brac, w kilku miejscach byla byle jak malowana, np na zdjeciu z przodu widac ogniska przy lampie, nie bylo ich dzisiaj, ale slepy by zauwazyl ze bylo tam malowane, jakby ktos sprayem to zamalowal.

Dalej juz nie sprawdzalem, zadzwonilem i powiedzialem ze rezygnuje :)

Edytowane przez Siwy_
Opublikowano (edytowane)

jeździłem 3 lata peugeotem 106 1.0 - nic się z autem nie działo przez ten czas, po kupnie filtry, olej, płyny + zawieszenie i tak 3 lata przejeździł. "polecam" może nie brzmi dobrze ale warto pomyśleć o takim wozidełku.

i one raczej nie rdzewieją :) (mój miał rysę przez cały bok do metalu wręcz i nic go nie ruszyło)

Edytowane przez hooki
Gość _Milan_
Opublikowano

ile kosztuje naprawa wgiętego tylniego zderzaka ( pod światłami) wgiecie wielkosci pilki od nogi.

Wystuka si,e czy trzeba kupic cały zderzak?

Gość _Milan_
Opublikowano

Popraw linka, bo odsyłą mnie do google a tam nie ma.

• Minusik 1
Opublikowano

ile kosztuje naprawa wgiętego tylniego zderzaka ( pod światłami) wgiecie wielkosci pilki od nogi.

Wystuka si,e czy trzeba kupic cały zderzak?

jakie auto? plastik czy jakiś lakierowany?