Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli kogoś interesuje, co się stało z moją mazdą to jestem już po mechaniku. Okazało się, że korek do wlewu oleju w skrzyni był niedokręcony i skrzynka powolutku pozbywało się ów oleju z siebie. Na sucho coś się w środku z(pipi)ało, ale do środka nie zaglądał mi, bo mówił, że się nie opłacałoby naprawiać skrzyni i w grę wchodzi tylko wymiana. Nie wiem ile w tym prawdy, ale tak naprawdę to sam nie wiem czy mi się chce wymieniać skrzynię tylko dlatego, że dwa biegi zgrzytają. Chyba po prostu zakatuję to auto do końca, później pozbędę się tego co zostało i kupię coś innego. Odechciało mi się inwestować cokolwiek w ten złom :F

• 2 tygodnie później...

najlepsze sa te składane, dedykowane do przyczep kempingowych, koszt 30zl <pajda rekomenduje>

trzymaj michu 

http://allegro.pl/czesci-do-innych-pojazdow-18553?string=uchwyt+na+kubek

wymieniles olej w skrzyni ?xd

Zalapal mnie pan milicjant z suszarka, podobno w terenie zabudowanym jechalem 81. Nie przyjalem mandatu bo za mna jechal samochod i na sasiednim pasie, sadze,ze nie realne bylo abym tyle jechal. Czy mam szanse udowodnic swoja racje, milicjant mial suszarke bez aparatu.

Edytowane przez Pajda

nie masz. będzie rozprawa, milicjant nie przyjdzie raz, drugi, trzeci, słowo stróża prawa jako publicznego pożytku ma większe znaczenie, więc jego spisany protokół jest ważniejszy niż Twoje kłócenie się = przegrasz i jeszcze doyebią Ci koszty procesu. Chyba, że masz świadka. 

Przy spotkaniach z policją, jeżeli nie masz dowodu to nigdy nie wygrasz. Nie jeździsz może z nawigacją? Kiedyś słyszałem, że kolo w USA poszedł do sądu z podobną sprawą i wygrał, bo miał logi z nawigacji, które potwierdziły, że tak szybko nie jechał.

Tak w ogóle to w środę dostałem 3 stówki i 6 punktów też za przekroczenie prędkości, także:

i_know_that_feel_bro_by_rober_raik-d4cxn[

Edytowane przez kaz_

Trudno bede walczyl do konca, przynajmniej punktow nie dostane tylko dojda koszta rozprawy. Gdybym byl sam na drodze to ok, wzialbym to na klate, ale obok mnie, przede mna i za mna byly samochody. na dodatek trwaly roszady z wyprzedzaniem i akurat mnie wycelowal.

Skill taki, ze powinien isc do delta force. Na stojaca, z reki, w krzakach wycelowac w ruchomy cel.

Panowie, potrzebny mi jakiś polaczek, tzn chce sprzedać auto a tak sie sklada ze akurat na ten model lecą wyłącznie baby lub pedały czyli wzrokowcy. Co zrobić żeby jakoś zatuszować niedoskonałości lakieru? Itp, po prostu żeby wyglądał tak aby jakiś gej sie w nim zakochał od pierwszego wejżenia

Pasta polerska za 10zł, kawałek szmaty, 2-3 godziny machania i wyciągniesz jako tako kolor bez dużego nakładu kasy. Do tego jakieś czernidło do plastików, których Ka ma ogromną ilość i efekt będzie bardziej niż zadowalający. Jeśli masz gdzieś ubytki czy ogniska korozji to kup zaprawkę i zamaluj - zawsze to lepsze niż widoczna rdza na wierzchu.

To taki środek do gum i tworzyw sztucznych, który wyciąga połysk i sprawia, że wyglądają (prawie) jak nowe. Wszystko dla picu, żeby się ładnie świeciło.

Czernidło polecam takie: http://allegro.pl/carplan-czernidlo-do-zderzakow-promocja-i3337333134.html

Jeśli masz głębsze rysy na lakierze, ale jeszcze nie do metalu i nie ma pęknięć lakieru to możesz je spolerować i znikną.

Edytowane przez winner

No mi o pic wlasnie chodzi bo baby sa poje.bane. Ostatnio jak chciałem sprzedać to kilka zadrapan a baba juz fe ble , mąż wsiada , mówi kurde ale silnik to nie zajechany , dobrze idzie. No ale lakier obdrapany no i baba juz nie chce :/ dlatego chce go tandetnie odpicowac tylko do sprzedaży aby robił wrażenie na babach