waldusthecyc 4 767 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Na mnie często wymusza to trasa, np E40 na Rzeszow czy siódemka na Warszawę - bywa ze jedziemy wtedy wszyscy w sznurku i spalanie mam 5,5l. Ale na autostradzie to 11 żre jak nic. Czasami mi sie jednak nie spieszy (bo wyjechałem za wcześnie a korków nie było) i wtedy spokojnie 6 max 7 + zabawa w eco driving jeszcze potrafi urwać pare dziesiatych na każde 100km. Rekord eco drivingu mam narazie 6l na 100 głownie trasy w malopolsce i podkarpackim. Tirowcy mnie za to nienawidzą bo raz jadę 110 a raz 60. Ale oni tez mają wyyebane na wszystkich tymi swoimi tempomatami o 90tką na budziku wiec niech sie męczą Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Co za motor przypomnij? Jak trafia mi sie sznur, to i tak przy najblizszej okazji staram sie wyprzedzac. Niewiele zwykle na tym zyskuje,ale po prostu kocham wyprzedzanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 2.0 CDTI 165KM ja różnie mam, jak jestem zmęczony to wtedy "rzeźbię" aby się nie nudzić, ale często mi się nie chce i jadę sobie spokojnie gadając przez telefon. Czasami lubię się ewentualnie "podpiąć" czyli jedzie "wyprzedzacz" i ja wtedy za nim i tak mnie wozi aż do domku Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Heh, tata nazywał to jazdą za "zającem". Dekadę temu bardzo dużo jeździł po Polsce, kiedy jeszcze policja łapała w zasadzie tylko suszarkami i puszczenie kogoś przodem było jeszcze bardziej efektywną taktyką niż dzisiaj. Dopiero później pojawił się zwyczaj CB albo ostatnio yanosików i podobnych. Całe szczęście, że w Polsce dają sobie spokój na autostradach. Zagrożeniem są tylko nieoznakowane radiowozy i czasem stoją na bramkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 dokładnie, Twój tata wie co dobre. Nadal nazywa się to na zająca, tylko faktycznie znaczenie się zmieniło. Jak np jadę na spotkanie do Poznania to mam tak: wyjeżdżam z KrK koło 7 rano, jestem w Posen na 11, na 11.30 mam spotkanie które trwa 2h. o 13.30 idę coś zjeść, o 14.30 wyjeżdżam z Poznania i tak koło tej 16.00 fajnie mieć na S1 zająca gdzie mogę jechać na jego światła i wtedy on walczy z wyprzedzaniem, hamowaniem, zakrętami itp. a ja po prostu jadę jak "ghost" Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Życzę powodzenia jak on sie zdąży schować a dla Ciebie zabraknie miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 dzięki, że mi źle życzysz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Za dobrze Ci sie wiedzie - samochod za 110k PLN, firma, wyjazdy sluzbowe, zona, dzieci, chorwacja na 3tygodnie... zawisc i zyczenie wszystkiego najgorszego, w naszym kraju nalezy Ci sie juz "z urzedu" Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dobrze że przynajmniej włosów nie ma bo to by była już przesada! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 jak się udadzą dwa wyjazdy teraz w tym tygodniu to będzie idealnie 20 tysięcy km w 6 miesięcy. jeszcze kwartał i pierwszy przegląd Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 A olej w silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 oh noes chyba waldek uwierzyl, ze olej mozna wymieniac w interwale 30kkm Z drugiej strony z tego co pamietam fura jest w leasingu, wiec i tak to go ryra jak silnik bedzie pracowal po 2 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Pierwsze zalanie mam wymienić po 30k, olej fabryczny. Potem co 15k, takie zalecenia ASO które mi daje gwarancję wiec tutaj nie nawidziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Praktycznie każde ASO daje takie zalecenia. Ja nigdy nie dojeżdżałem 30 tyś. na jednym oleju, szkoda mi było silnika. Trzeba było tylko po wymianie oleju maznąć farbą korek spustowy, bo jak wyjeżdża z fabryki, to każda śrubka jest oznaczona (by mogli później stwierdzić czy grzebało się coś przy aucie). Cytuj Odnośnik do komentarza
Sig 395 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 jakoś na początku listopada prawdopodobnie fotoradar mi pyknął zdjęcie . Wiecie ile się czeka na przyjście tego mandatu mniej więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 około 3 miesięcy, tak do pół roku zwykle dostaję moje "pamiątki". aktualnie czekam 1,5 miesiąca. (z supernowoczesnego uber hiper ultra radaru w stolicy) Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 No ja raz dostałem po miesiącu, a raz po pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Istnieje mozliwosc podlaczenia telefonu ze spotify do radia samochodowego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Przez AUX o ile posiada radio, czasami mozna je dorobic. Ewentualnie zakupic radio na androidzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 No albo przez bluetooth. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Tylko nie kazde radio z BT po sparowaniu "pusci" muzyke. U mnie bluetooth funkcjonuje tylko jako zestaw glosnomowiacy. Cytuj Odnośnik do komentarza
wilku00034 11 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 A jak wygląda kwestia transmitera wbudowanego w telefon? Znajomy ostatnio z tele mi zapodawał muzę do radia w aucie. Tylko jak się nie mylę miał windows mobile. To kwestia aplikacji czy telefon też musi mieć jakieś specjalne wyposażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 jak jesteś na etapie kupna radia to najwygodniej od razu takie z aux kupić, nic nie trzeba będzie kombinować a i telefon dłużej pochodzi niż przez bt. jak masz fabryczne to często na jakimś foum marki jest opis jak dorobić najróżniejsze pierdoły - ja tak u siebie z jakiegoś włoskiego pdf'a dorobiłem aux zamiast kabla co szedł do zmieniarki. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 No w tym e46 jest kaseciak i chyba bede musial cos kupic, bo jezdzic z rmf fm najlepsza muzyka to troche kapa ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Kiedyś miałem kasetę z kabelkiem, którą się wkładało do radia i podłączało na jacka do czego chciało. Działało na wolnych falach. Nie wiem, czy gdzieś to można jeszcze kupić, może na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi