Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Featured Replies

Opublikowano

Grzybiarz, a w ogóle to jakiego auta szukasz i w jakim przedziale cenowym?

• Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Wyświetleń 322,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, miałem nadrobić więc jak obiecałem opiszę tę sytuację z E-Klasą.   Jakieś 2 tygodnie temu udało mi się umówić na przetestowanie srebrnego E55 AMG, rocznik końcówka 2005, pełen wypas oczywiści

• Od ily tys zaczynaja sie auta, obojetnie jakie, ktore jak sie kupi to jest sie snobem i szpanerem ? No powiedz mi ? Ty chyba jestes umyslowo opozniony twierdzac, ze to szpanerstwo. Jasne, po ch uj mie

• Zwykle żółte to pic na wodę.  Blue Blocker to są powłoki na soczewki dokładnie do jazdy zmierzchowej i w ciężkich warunkach pogodowych (mgła, deszcz, zachmurzenie, zmierzch). BB blokuje cześć pasma św

Opublikowano

To zbyt skomplikowane, bo waham się między golfem z salonu, czy może jakiś magnes na ci.pki, ale używkę. Dzisiaj miałem okazję jechać czymś co ma ponad 300 koni pod maską i tak jak wcześniej myślałem o Audi TT, tak raczej skok z obecnych 60 koni (mam Swifciaka hehe, pierwsze auto), do takiej Audicy, to jakaś masakra. Kur.wa 5 sekund i stówka, spociłem się cały.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Olx ma teraz wiecej ogloszen niz otomoto czy allegro.

Grzybiarz, masz jeszcze jakies pytania? :D Poprawiasz mi humor

I co to za zje.bana rada. Wystawiłem na olxie dodatkowo i kolejne 25 zł, a olx automatycznie zamieszcza ogłoszenia po wystawieniu na otomoto. Wisisz mi dwie dychy.
Opublikowano

Pierwszy raz się spotykam z przypadkiem, gdy ktoś szuka auta i nie wie jakiego. Muszę Cię zmartwić, trochę tego jest do wyboru :D

Opublikowano

Z(pipi)ane to sa twoje posty. jak idziesz do sklepu to pytasz na forum jaki chleb kupic? Bo niekotrzy mowia,ze chleb fitness jest dla bab, i co mam teraz zrobic? :(

Edytowane przez Infidel

Opublikowano

Też mam pytanko. Mam do wystawienia auto i w sumie w otomoto koszt wystawienia to 25 złotych za 2 tygodnie. A w Allegro jakieś 2 złote (tzn. tak było kiedyś, smsa się słało), o co kaman? Przecie jak wystawi się w otomoto to jest na Allegro i na odwrót?

Olx ma teraz wiecej ogloszen niz otomoto czy allegro.

Grzybiarz, masz jeszcze jakies pytania? :D Poprawiasz mi humor

Dałeś mi taka radę, że jestem stratny 25 zeta. Wystawiłem wczoraj na otomoto, ale napisałeś że olx ma więcej ogłoszeń niż otomoto i allegro. To nieprawda, bo wystawiając na otomoto, ogłoszenie jest widoczne w trzech serwisach. Dzisiaj wystawiłem na olxie niepotrzebnie. W ogóle to działa jakoś zje.banie, mogli jakoś ostrzec, a tak w sumie pięć dyszek poszło:/

----

ok, zwrócili;)

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Mam oryginalne felgi do Mazdy 3, 16 cali, wypiaskowane, pomalowane proszkowo, niespawane, bez żadnych ubytków, wyglądają jak nówki. Ile mogę sobie zawołać za taki zestaw i gdzie go najlepiej sprzedać, żeby w miarę szybko znaleźć kupca?

Opublikowano

za ile to nie wiem, ale wystaw na jakims forum mazdy i olxie, kupiec powinien sie dosc szybko znalezc

Opublikowano

No w Polsce jest duże forum Mazdy, także tam już też spytałem. Nie mam w ogóle rozeznania, co do ceny.

Opublikowano

ladne sa :-)

1200 powinienes dostac

Edytowane przez Infidel

Opublikowano

No dałem 1000, żeby szybko ktoś się znalazł. Liczę na to, że ktoś z regionu się odezwie i bez wysyłki się obejdzie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra mam bardzo ale to bardzo poważne pytanie!

W związku z tym że mam dwie czarne fury, które wiadomo jak się brudzà, wydaję majątek w miesiącu na myjnie.

Postanowiłem więc wziąć sprawy w swoje ręce. Kupiłem płyn i umyłem sam dziś z rana no i niestety kufa nie jest to takie proste. Jakiś sprawdzony pro tip aby nie było zacieków po spłukaniu ?

Opublikowano

A jaką macie "proxedurę" jak myjcie ?

Opublikowano

Mówisz o samoobsługowej myjni ciśnieniowej? Trzeba spłukiwać od góry do dołu no i zebrać wodę potem, jaką szmatką najlepiej.

Opublikowano

tez mam ciemny lakier (w sloncu piekny granatowy, w nocy czarny), wiec znam ten bol, gdy samochod brudzi sie stojac w garazu

kup sobie w np jysku dwie rekawice z fredzlami (jedna do samochodu, druga do felg) o taka:

1.jpg

do zminimalizowania zaciekow bez polerowania polecam recznik z mikrofibry, ja mam taki: http://showcarshine.pl/692-microfiber-madness-summit-800-ultra-soft-40x40-mega-delikatny.html

przygotuj dwa wiadra - jedno z szamponem, drugie na czyszczenie rekawicy z brudu

jak wyglada mycie u mnie

1. namaczam samochod woda, usuwam mocnym strumieniem zaschniete bloto ze zderzakow, robaki, myje nadkola

2. mycie zaczynam od dachu i po jegu umyciu splukuje szampon i wycieram recznikiem. z kazdym elementem nadwozia postepuje tak samo czyli szampon -> splukanie -> wytarcie. staraj sie nie 'namydlac' calego samochodu i dopiero pozniej go splukiwac tylko rob to stopniowo.

3. po umyciu i wysuszeniu calego samochodu zaczynam polerowanie i woskowanie, zeby nadac swietna glebie kolorowi. polerowanie i woskowanie usuwa tez wszystkie zacieki, ktorym udalo sie pozostac

a jesli nie chce ci sie bawic w polerowanie/woskowanie (do czego zachecam, roznica jest widoczna golym okiem szczegolnie na parkingu, gdy twoj samochod blyszczy sie jak psu jajca wsrod innych szarakow) to staraj sie nie myc w pelnym sloncu, najlepiej gdzies w cieniu.

jesli jednak chcesz, zeby lakier twojego samochodu byl w najwyzszej kondycji to mozesz kupic to co ja mam:

szampon http://showcarshine.pl/szampony/54-meguiars-nxt-car-wash-18-l-gratis-2-mikrofibry.html

wosk http://showcarshine.pl/woskowanie/100-meguiars-deep-crystal-step-3-carnauba-liquid-wax-gratis-mikrofibra.html

pasta polerska http://showcarshine.pl/odzywianie-wet-look/77-meguiars-deep-crystal-polish-step-2-odzywi-lakier-gratis-2-mikrofibry.html

do tego oczywiscie aplikatory do nakladania wosku i polerowania http://showcarshine.pl/1724-showcarshine-soft-foam-xxl-1-pack.html

sciereczki z mikrofibry http://showcarshine.pl/polerowanie-czyszczenie/1670-showcarshine-microfiber-yellow-380-gsm-40x40-bez-krawedzi-.html

Opublikowano

Qvstra mega Thx za rady.

Krupek chodzi mi o mycie pod domem za pomocà węża a nie myjni bezdotykowej.

Opublikowano

A luz, ja jak miałem czarnego 206 to myłem na myjce i też zacieki zawsze były, więc jakoś skojarzyłem fakty.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

panowie jak jest z przyciemnianiem szyb? Chciałbym przyciemnić wszystkie bardzo delikatnie(prócz czołowej). Nie zabiorą mi dowodu jak będę miał ciemne przednie boczne?

Opublikowano

Dozwolony stopień przepuszczalności światła jest określony w przepisach. Tylne boczne można przyciemnić w znacznie większym stopniu niż przednie.

Opublikowano

70% przepuszczalnosc boki przod. W praktyce nie mozesz miec zadnej folii na tych szybach