Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Musisz miec umowe miedzy tym kolesiem a jego wujem. Napisz ja sam, z doswiadczenia wiem,ze kwiatkow nie bedzie. Date na umowie daj 2 miesiace wczesniej niz poczatek OC.

Edytowane przez Infidel
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest kilka, ale kluczowe jest to, czy auto od nowości było u nas w kraju, czy sprowadzone. Jak sprowadzone to lepiej szukać na stronie z kraju, z którego pochodzi i dodatkowo historię u nas. Jak auto od nowości w Polsce to wystarczy strona ministerstwa bądź jakieś inne. Niektóre są płatne.

Opublikowano

Przy kupnie transmitera zwracamy uwagę na: cenę, ponieważ te wszystkie urządzonka to chińszczyzna i jakość muzyki streamowanej jest znikoma, testowałem, nie polecam.

Opublikowano

Gurwa, no bo radio mam tylko na cd, a już nie mam gdzie trzymać płyt w aucie i nie chce mi się ciągle nowych wypalać. A jest coś podobnego godnego uwagi?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem oddawać furę do blacharza, żeby zrobić rdzę na wszystkich nadkolach i progach, ale teraz się waham, bo nie wiem, czy sam tego nie zrobię. Rdza jest powierzchowna i tu rodzi się pytanie. Myślicie, że jak ją zetrę, oczyszczę, zabezpieczę czymś i pomaluję to będzie to wyglądało do ludzi?

Opublikowano

ja osobiście bym nie zaryzykował, kompletnie nie mam skilla w takich sprawach :P Sam robiłem, ale to malutkie zaprawki, gdzie trzeba było tylko kropkę pędzelkiem postawić, jak coś większego do roboty to pistolet by się przydał. 

Opublikowano

No właśnie nie mam żadnego ziomka w tych sprawach. Największy problem to pewnie będę miał ze zdjęciem, a potem za założeniem zderzaków.

Pistolet potrzebny mi nie będzie, aczkolwiek mam coś takiego. Myślałem raczej o tym, żeby kupić lakier w sprayu.

Opublikowano

No mam takie urządzenie to natryskowego nakładania farb i lakierów. Na blachę najpierw położę Ikorol, załatwiłem sobie z budowy, podobno najlepszy zabezpieczacz i neutralizator korozji.

Opublikowano (edytowane)

Dobra, mam tam nawigację w tej audicy, ale to auto z francji, więc nie ma wgranej polskiej.

Gdzieś to pobiorę i sobie wgram sam, czy jak to wygląda? Czy jak samemu sobie wgram to piractwo?

Kuzyn ma w swojej audicy z tyłu, gdzieś w okolicach bagażnika, miejsce na płytę do nawigacji. Dziwne, myślałem, że to normalnie się wkłada, tam gdzie muze.

A w ogólę dziś odkryłem, że mogę puszczać muzę z telefonu, ze Spotify i normalnie się utwory wyświetlają. Ja je.bie, ale technologia.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Cholera, mam w sluzbowym aucie radio Blow (jakies najtansze (pipi)) i przez przypadek, nie wiem jak, przyspieszylem odtwarzanie piosenek z usb. W instrukcji nic nie ma o takiej opcji ani o przywroceniu ustawien fabrycznych czy cos. Przeklikalem tez wszystko co się dalo i ni chu.ja nie moge tego naprawic. Da sie cos z tym zrobic?

Opublikowano (edytowane)

Ta klima w ogóle nie dmucha, czy co? Opisz w zimnym łokciu dokładnie.

Dmucha, ale na ciepło.

Mam tam trochę guzików i AC się świeci, dodatkowo są trzy pokrętła: stopnie, siła nawiewu, wybór strony. JEst też przycisk auto, który niby dostroi się do wybranej temp.

Mniejsza z tym. Na początek mechanik mówi że zawór za 200 zł.

Potem, że sprężarka (a tu koszt 1250). Coś jest nie tak, bo wydaje mi się, że zm ojej strony chucha zimnym, a od strony paseżera i środek, wali ciepłem.

No ale dzisiaj odebrałem auto i przez chwile było okej! No kur.wa!!! Dwa dni robili.

Wkur.wia fakt, że autem jeżdziłem dwa dni, potem się zje.bało i dwa dni stało u nich, robili i dalej nie działa.

Wymieniłem tam olej, filtry i wyszło w sumie, że prawy bok był klepany. Wymacałem pod machą, to czuć taką żelową substancje, jak to powiedział koleś "jeszcze nie zaschło", ja je.b.ie!

Także auto klepane i teraz klima padła, ja pier.dole. A wnętrze jeszcze pachnie nowością 21 000 km od 2013 roku. Możliwe, że był pacnięty i stał ileś miechów.

Jak podliczyć opłaty celne, ubezpieczenia, robocizny, warsztat, to lepiej byłoby dołożyć i brać z salonu jakiegoś golfa. Przynajmnije miałbym pewność, że nie było bite, klepane itp, a teraz w razie awarii dałbym im auto i dostał zastępcze, a tak chu.j!

Edytowane przez grzybiarz