Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Wyświetleń 322,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, miałem nadrobić więc jak obiecałem opiszę tę sytuację z E-Klasą.   Jakieś 2 tygodnie temu udało mi się umówić na przetestowanie srebrnego E55 AMG, rocznik końcówka 2005, pełen wypas oczywiści

• Od ily tys zaczynaja sie auta, obojetnie jakie, ktore jak sie kupi to jest sie snobem i szpanerem ? No powiedz mi ? Ty chyba jestes umyslowo opozniony twierdzac, ze to szpanerstwo. Jasne, po ch uj mie

• Zwykle żółte to pic na wodę.  Blue Blocker to są powłoki na soczewki dokładnie do jazdy zmierzchowej i w ciężkich warunkach pogodowych (mgła, deszcz, zachmurzenie, zmierzch). BB blokuje cześć pasma św

Opublikowano

No ale jak sprzedawca sprzedał ci zwalony samochód, nie możesz jeszcze dostąpić od umowy albo zmusić do pokrycia kosztów naprawy?

Edytowane przez Mustang

Opublikowano

Pierwsza opcja do tego co sprzedał ci samochod. Druga zmiana mechanika. A jak dmucha z jednej strony zimnym to moze byc silniczek odpowiadajacy za zmiane temp albo ale to raczej mniej mozliwe parownik zapchany. Wogole to jaki samochod i czy klima czy klimatronik

Opublikowano
  W dniu 8.08.2015 o 13:13, Mustang napisał(a):

No ale jak sprzedawca sprzedał ci zwalony samochód, nie możesz jeszcze dostąpić od umowy albo zmusić do pokrycia kosztów naprawy?

A niby w jaki sposób , używane auto obligatoryjnie nie jest w 100% sprawne , musiałby mieć zapis w umówię stwierdzający ze auto jest w 100% sprawne a i tak cieżko jest czegokolwiek dojść bo takie coś jak klima mogło sie zepsuć po zakupoe , w połączeniu z Mirkiem handlarzem przedsiębiorca robi sie to nierealne.
Opublikowano

Z takim czymś to chyba lepiej podjechać do ASO Audi, zapłacisz więcej, ale problem pewnie już znają.

Broń Boże nie chcę robić z Ciebie głupiego, ale może coś się przestawia w klimatroniku i zmienia temperaturęnawiewu dla kierowcy i pasażera? Czasami się zdarzają takie głupie niedopatrzenia.

Opublikowano
  W dniu 8.08.2015 o 13:30, Ma_niek napisał(a):

Pierwsza opcja do tego co sprzedał ci samochod. Druga zmiana mechanika. A jak dmucha z jednej strony zimnym to moze byc silniczek odpowiadajacy za zmiane temp albo ale to raczej mniej mozliwe parownik zapchany. Wogole to jaki samochod i czy klima czy klimatronik

Klimatronik. Gościu dostanie fakturę i części z auta, zobaczymy jak to się potoczy. A mechanik, to nie jakiś szrot, tylko firma, która działa od chyba 15 lat (jak nie więcej).

Tak mi się wydawało, że z mojej strony dmucha zimnym, ale po czasie wszystko się spierdzieliło. Tak samo jak dałem nawiew na nogi, to pierw było zimne powietrze, a za chwile gorące.

Jeszcze potestuję dokładnie, ale poczekam, aż się trochę ochłodzi za oknem.

Wkurza też, że mam francuskie blachy i na noc muszę parkować na strzeżonym, który mam daleko od domu.

W sumie blachy już mam PL, ale ubezpieczenie mam na te francuskie.

I kolejna rzecz, która wkurza, ale nie aż tak bardzo:), to to, że dziewczyna miała akurat 2 dni wolnego, auta nie było, wróciło i dalej nie działa.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano
  • Autor

Kupywanie Audi A1 za 50 tysiecy z 90konnym dieslem, gdzie noweczka Hyundai i30 kosztuje tyle samo, a ma w srodku tyle miejsca, ze tym A1 mozna tam zaparkowac.

:newell:

Opublikowano

Za 40tys, bo wziął w rozliczenie poprzednie auto (za które bym penwie nie dostał 10)

Opublikowano

Przykro mi, grzybiarz, ale z Twoim szczęściem nie było szans, żebyś się nie wjebał na minę. Masz plusa.

Opublikowano

Ostatnio coś mówiłem kumplowi, że mi klima nie działa, a on mówi "o stary, ty to masz pecha". No właśnie nie wiem skąd ten pech:/

Opublikowano
  • Autor

grunt,ze cie lubimy,a reszta to tylko dodatek do zycia. Glowa do gory!

Opublikowano

Czekaj - dobrze czytam - kupiłeś furę bez oględzin u mechanika? Bo czytam że teraz wychodzi to że był klepany...

Opublikowano

Wiesz... jak jedziesz po auto 200 kilosów, to pytasz gościa o miejsce, gdzie można zrobić przegląd. A skąd wiesz, czy czasem nie jest to podstawiony mechanik?

Byłem z kuzynem, który pracuje w Volkswagenie, patrzyliśmy nawet od spodu auta (u mechanika do którego nas zawiózł typ) i wszystko wyglądało ok, ale dopiero przy zmianie klimy koleś już tu na miejscu zauważył, że auto było klepane. No raczej było, jak nowe kosztują ze 100 000, a nie tyle:/

Opublikowano

Spoko, już jasne- ja się też na tyle aż nie znam na furach że jak kupowałem swifta kiedyś wziąłem kumpla i pokazał mi rzeczy których na pierwszy rzut oka nie widziałem. Przestałem też wierzyć w okazje - nie ma cudów. Nikt Ci taniej niczego nie sprzeda więc miemy nadzieję że kłopoty z klimą to jedyna co Cię czeka. Ja bym pojechał do aso na pełny przegląd i sprawdzenie - przynajmniej będziesz wiedział co i jak.

Opublikowano

Miał ktoś do czynienia z 2.3 R5 montowanymi w kozak audicach? Spalanie, osiągi, prowadzenie (ciężki przód), różnica w kosztach w porównaniu z 2.0. To mnie interesuje.

Opublikowano

Nie jada jak 2.0, pala jak 2.0, brzmia o niebo lepiej. Koszty utrzymania tez jak 2.0 :) Wtedy robili dobre silniki, ktore nie byly problematyczne i usterkowe. Bierz smialo

Opublikowano

Na wiosnę będę brał auto, teraz hajs odkładam. No, głównie to o dźwięk chodzi, cudowny jest.

Ojciec nie chciał nawet słyszeć o byciu współwłaścicielem, ale jak usłyszał "B4" i "Fünfzylindermotor", to dali, włuncz no Allegro.  :usmiech:

Opublikowano
  • Autor

Super sa te 2.3, ja mialem 2.0 90KM i swietnie brzmiala na fabrycznym tlumiku, tylko muł był z niej straszny.

Opublikowano

Ja mam wydech do wymiany ale nie naprawiam bo fajnie ryczy jak daje fpisde na niskich biegach

Opublikowano

Panowie , jakas tania ale sprawdzajaca sie kamerka do samochodu. Za duzo hamstwa na drodze i buractwa zebym jezdzil bez niej. 

Opublikowano

tylko na allegro. Na otomoto jak wystawiasz to chyba też na allegro jest.