Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kumple pomozcie, siedzialem na ostrej fazie w samochodzie, od kilku godzin gralo radio cd, podlaczona byla ladowarka laptopa w miejsce zarowki i wszystkie swiatla pogaszone nagle ladowarka przestala dzialac radio i swiatlo wewnetrzne to pod sufitem, w pierwszej chwili mysllaem ze rozladowalem akumulator ale samochod normalnie odpalil?

bezpieczniki?

najgorzej ze musze miec sprawne radio na piatek wiczor a rano wyjezdzam na caly dzien takze zostaje podhechac do mechanika jutro i modlic sie zeby od reki zrobbili

Opublikowano

Coś mi się klima rypie. Strasznie długo się wychładza, albo nawet w ogóle. Ustawiam niską temperaturę, a ona daje co najwyżej letnie powietrze. Jak ustawie obieg wewnętrzny to już w ogóle się nie wychładza, kaszana. Odstawiam w tym tygodniu auto na wymianę oleju, to sprawdzą to przy okazji, ale wiecie co to może być?

Opublikowano

Od zapchanego filtra przez padajacy osuszacz po siadajaca dmuchawe lub chlodnice klimy. Wiele rzecy, ja bym zaczal od filtra, bo juz raz mi to 'naprawilo' klime,az bylem w szoku.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

karwasz twarz zawsze przegapiam te zloty, chętnie bym się wybrał a dowiaduję się o nich dzień po, ale teraz widzę, że spotykają sie cyklicznie, więc na pewno ich odwiedzę, może nawet dzisiaj!

Edytowane przez Szejdj
  • Plusik 1
Opublikowano

Od zapchanego filtra przez padajacy osuszacz po siadajaca dmuchawe lub chlodnice klimy. Wiele rzecy, ja bym zaczal od filtra, bo juz raz mi to 'naprawilo' klime,az bylem w szoku.

Wszystko z obsługi klimy sprawdzone, więc raczej elektronika, sprawdzą mi w serwisie w przyszłym tygodniu.

Opublikowano

Są jakieś konkretne objawy przeskoczenia paska rozrządu? Hałas, starta mocy?

Nierowna praca silnika przede wszystkim, telepanie, halas. Moze nawet nie odpalac

Krupek, w takim razie trzeba sprawdzic sterownik klimy. Moze byc problem przy zalaczaniu wiatraka lub sterownik sam w sobie moze miec humory i po prostu nie dzialac.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie wystawiać auto? W jakim serwisie?

Wystawiłem w otomoto to wzięli 27 zeta za 14 dni ogłoszenia. Dodatkowo zauważyłem, że nie dostałem sms kodu od banku;/

Już pytałem kiedyś, ale chyba nie dostałem dobrej odpowiedzi. Czy może taniej by było na Allegro wystawić?

Coś mi się klima rypie. Strasznie długo się wychładza, albo nawet w ogóle. Ustawiam niską temperaturę, a ona daje co najwyżej letnie powietrze. Jak ustawie obieg wewnętrzny to już w ogóle się nie wychładza, kaszana. Odstawiam w tym tygodniu auto na wymianę oleju, to sprawdzą to przy okazji, ale wiecie co to może być?

Byłem w serwisie, najpierw twierdzili, że jakiś zawór za 200 zł, potem że nagrzewnice za 1250. Ogólnie poszło 2500 zł na zrobienie całej klimy w tej audicy. Ale było pełno paprochów od wyklepania w obiegu i stąd nie chłodziła.
Opublikowano

Niestety serwis klimy potrafi byc bardzo drogi. Za nawet niewielkie grzebanie potrafia skasowac z 800zl

Mam nadzieję, że u mnie to nic poważnego, nie mam ochoty pakować takiej kasy w 12-letnie auto.

Opublikowano

Coś mi się klima rypie.

Mocniej odkręć korbkę w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.

:czesc: