Pajda 2 282 Opublikowano 2 listopada 2015 Autor Opublikowano 2 listopada 2015 40km tygodniowo? To lepiej kup nowe buty Cytuj
QBH 246 Opublikowano 2 listopada 2015 Opublikowano 2 listopada 2015 Do pracy mam 3 km, co daje 6 kilosów dziennie, w weekend czasami gdzieś jade, czasami nie, czasami autem Żony. Na pewno nie moge mieć diesla, bo przy takich przebiegach będzie z niego więcej szkody jak pożytku. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 2 listopada 2015 Opublikowano 2 listopada 2015 To nie lepiej kupić jakieś małe auto? 3 km do pracy to nawet Pandą mógłbyś przejeżdżać. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 2 listopada 2015 Opublikowano 2 listopada 2015 Ale po co małe?? To, że mało jeżdze nie równa się temu, że mam mieć (pipi) zamiast samochodu. Chce się cieszyć autem i z uśmiechem na ustach podchodzić na parkingu do samochodu, który mi się podoba. Mam wręcz odwrotne podejście, że dzięki temu, że nie robie wielu kilometrów to nie musze kupować jakiegoś wielce oszczędnego silnika. Przez ponad 5 lat jeździłem 75 konnym Golfem i mam dosyć. 1 Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 3 listopada 2015 Autor Opublikowano 3 listopada 2015 Bmw compact nie dostarczy ci uśmiechu na twarzy, chodź wszyscy wokół będą się śmiali Dobre masz podejscie, co jakiś czas trzeba powozić du.pe czymś niepraktycznym. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 3 listopada 2015 Opublikowano 3 listopada 2015 Hehe, nie był taki zły ten Compakt, chociaż fakt, że raczej nigdy jakoś specjalnie mi się nie podobały. No, ale zdarzają się ładniejsze egzemplarze. Do 12 tys. i tak za wiele nie wyczaruje, no ale na pewno nie patrze za autami pokroju Pandy, Clio, Twingo, C1/C2/C3, Aygo czy Sejczento. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 3 listopada 2015 Opublikowano 3 listopada 2015 W sumie to ten Golf, którego sprzedałeś, był właśnie świetnym samochodem za taką sumę. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 3 listopada 2015 Opublikowano 3 listopada 2015 No jest w tym troche racji. Golf byl bardzo dobrym samochodem, ponadto mial dopiero co wymienione kompletne hamulce (tarcze + klocki BOSH przod, tył), zrobione zawieszenie, oleje, filtry, swiece, dwa komplety eleganckich kół no i oryginalny przebieg 117 tys. km. A mega dlugo nie moglem go sprzedać. Paranoja. Ostatecznie poszedł za 7800 i jak na samochod w takim stanie to smieszne pieniadze. No, ale po prostu juz sie nim najezdzilem, chce zmienic na cos chociaz troche mocniejszego co mialoby elektryczne szyby i klime. Tylko musze uważać, żeby nie w(pipi)ic sie na jak jakas mine, bo sprzedalem dobre auto, a na Allegro poki co jedno dziadostwo;f. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 3 listopada 2015 Opublikowano 3 listopada 2015 Ok, z tą klimą to już rozumiem. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 3 listopada 2015 Autor Opublikowano 3 listopada 2015 Musisz sie uzbroic w cierpliwosc, ja to GT wypatrzylem po naprawde wieeeeelu godzinach spedzonych przy kompie. Codziennie po kilka razy odswiezalem oferty, fakt, ze stala na allegro 2 tygodnie, ale widzialem inne sztuki, ktore doslownie w ciagu kilku godzin sie sprzedawaly i znikaly z ogloszen. A niektore sztrucle wisza od roku i nikt ich nawet za pol ceny nie chce kupic. Tak wiec spokojnie, trafi sie okazja Ja teraz musze sprzedac Gtv i zastanawiam sie czy pisac ogloszenie-elaborat z wymienionym brakami jak np. brak zatrzasku mocujacego tapicerke w bagazniku czy napisac 3 zdania i miec w (pipi)e? W sumie te dzieki tym opaslym opisom, zawsze odpadalo mi tlumaczenie n-razy tego samego. Forumku pomóż. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 3 listopada 2015 Opublikowano 3 listopada 2015 Napisz krótkie i najwyżej się rozpiszesz jak nie będzie zainteresowania. Jeśli ktoś szuka takiej, to i tak się odezwie. 1 Cytuj
QBH 246 Opublikowano 3 listopada 2015 Opublikowano 3 listopada 2015 Ja teraz napisałem spory elaborat i wymieniłem najważniejsze wg mnie defekty, które były jednocześnie powodem, aby się z miejsca do(pipi)ić i pomarudzić. Klienci przyjechali i na te wady nawet nie zwrócili uwagi, fakt, że o nich wspomnieli, ale wiedzieli, że będą, więc nie było jakiś głupich dyskusji i mojego tłumaczenia. A co do moich poszukiwań - dzisiaj oglądałem CLK 230 Kompresor, 1997 r. - fajny, dwa punkty korozji i tragiczny środek, ale ogólnie mi się podoba i jutro ide się przejechać. I drugie auto - jutro mam oglądać, Astra III, 5'cio drzwiowa, 1.6, 115 KM chyba. Ponoć elegancka, aczkolwiek opinie są średnie. Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Dobra pytanko zagadka, ile może kosztować obszycie kierownicy skórą? Bo kuzyn wysłał do kolesia kierownice bez dowiadywania sie o cene ( ) i skasował go według mnie "ciupke" za dużo... 400 plnów. Kierownica nie duża bo 32 - 33cm o ile dobrze pamiętam (MOMO). No ale może sie myle, że to dużo kasy :| Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 6 listopada 2015 Autor Opublikowano 6 listopada 2015 200zl placilem za obszycie skora perforowana na bokach i litą na gorze i dole. http://www.forum.alfaholicy.org/forum_ogolne_o_alfa_romeo/36486-obszywanie_skora_czyli_co_potrafi_kolega_belfer27-47.html Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Eh (pipi)a. Tak myslalem. W ZG gdzies go tak zalatwili. Teraz sie zastanawiam czy nie lepiej nie odbierac tej kiery i kupic nową po prostu i obszyć gdzie indziej. Stówa w zapasie. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 6 listopada 2015 Autor Opublikowano 6 listopada 2015 Pewnie obszywal na krośnieńskiej w ZG ? Tylko u tego Belfra z alfaholików to 200zl wyszlo u mnie, gdy odeslalem stara i zwrocil mi kaucje Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Gdzieś koło szpitala, obok podgórnej. Wiesz nawet niech to bedzie 300zł.. ale nie 400 xD no nie przesadzajmy wszędzie co czytam to max to 200 - 250zł. Kumpel od samochodów też mówił mi, że max 250zł taka sprawa. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 6 listopada 2015 Autor Opublikowano 6 listopada 2015 aaaa to wiem, no facet to kompletny zdzierca. Za obszycie podsufitki w Gtv chcial 600zl i to bez demontazu i montazu xd W cigacicach facet zrobil to lepiej jak fabryka za 200zl z montazem. Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Myslisz ze jak nie odbierze kiery to bedzie robil problemy? Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 6 listopada 2015 Autor Opublikowano 6 listopada 2015 Pewnie nie, ale to juz chyba lepiej od niego wziac, niz teraz sie bawic w szukanie nowej kierownicy. Ogolnie gosciu zdziera na maxa, ale robi elegancko, aczkolwiek Belfer z alfaholików szyje kierownice lepiej niz fabryka Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Powiem tak.. nawet jakby miało wyjść na zero, to bym zrezygnował z samego faktu, że koleś tak zdziera. No ale to kuzyna decyzja. Osobiście dostałem cynka od kumpla, który daje samochody do obszywania itp. do typka z okolic Żar i ponoć robi świetnie, za normalne pieniądze. Musze to przekalkulować. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 7 listopada 2015 Opublikowano 7 listopada 2015 4 stówy?!?! Ostro. Mój kumpel ostatnio obszył za 150 zl i naprawde elegancko wyszło. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 7 listopada 2015 Opublikowano 7 listopada 2015 Bo taka jest uczciwa cena, ja do siebie kupilem najtansza kiere z allegro zeby nie zostac bez auta i moja zawiazlem do obszycia z tapicerkami z mojej firmy :-) Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 zbliża się wymiana oleju. Obecnie mam zalany mobil 10 w40 dalej chce zalać 10 w40 tylko lepszej firmy i pytanie czy konieczna będzie płukanka jak chcę tą samą lepkość tylko innej firmy? Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 NIe, IMO płukanka jest nie potrzeba w ogóle chyba, że miałeś jakiś syf zalany. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi