szejdj 2 804 Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 A zwracacie uwage na norme oleju? Czy tylko na lepkosc? Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Miał ktoś stycznosc z silnikiem BMW 1.8 Ci N42 - 143 KM (przedlift)? Jakieś opinie? Nieaktualne, nie interesuje mnie to w sumie. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 zbliża się wymiana oleju. Obecnie mam zalany mobil 10 w40 dalej chce zalać 10 w40 tylko lepszej firmy i pytanie czy konieczna będzie płukanka jak chcę tą samą lepkość tylko innej firmy?Co jest lepszego od Mobil 1? Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 zbliża się wymiana oleju. Obecnie mam zalany mobil 10 w40 dalej chce zalać 10 w40 tylko lepszej firmy i pytanie czy konieczna będzie płukanka jak chcę tą samą lepkość tylko innej firmy?Co jest lepszego od Mobil 1? pytasz ironicznie czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Valvoline, Motul, Liqui Molly, Millers. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A Castrol? Mi jakoś służy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jest zwyczajny, ten sam poziom co Mobil i jemu podobne. Marki, ktore wymienilem sa topowe wsrod oleji,ale nie widze przeszkod, by zalac Castrola czy Mobila. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A zwracacie uwage na norme oleju? Czy tylko na lepkosc? czyli nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ja zawsze biore taki, ktory spelnia. W Inter Carsie po VINie dopasowuja,dzieki temu nie martwie sie czy cos pasuje czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 właśnie myślałem o valvoline, ale jak piszecie, że i mobil daje radę to może nie będę kombinował. W sumie jeżdżę normalnie, owszem czasem przycisnę to wtedy wióry lecą. Następne mocniejsze auto uraczę czymś lepszym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Też ostatnio Castrolem zalałem. Nie będę cudował do prostego 1.2. I tak lepiej niż lać najtańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 jak przekrecam zapłon to pojawia się taki stały dziwny dzwiek coś jakby brzęczenie/buczenie, po odpaleniu silnika nie znika. dzwiek dochodzi z okolicy przepustnicy. jakies pomysly co moglo się zyebac? ostatnio nie dalem rady zapalic po robocie na benzynie, musialem dodawac ciagle gazu, zeby nie gasl, w sobote rano jako tako odpalil ale silnik nie chodzil normalnie tylko tak jakby przerywanie(w sumie od zakupu silnik na gazie pracuje równiej niż na benie) to w(pipi)i,lem sie zalałem pół baku 98'ki i przełącznika gazu nawet nie dotykam, problemy z obrotami na jałowym biegu i odpalaniem zniknely jak reka odjął, silnik od razu po zapaleniu pracuje równo a nie dopiero jak sie nagrzeje. wniosek z tego taki, ze chyba cos nie tak z instalacja lgp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 do końca roku chyba stanu kolekcjonerskiego się nie doczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 nie no tommo ogarnie teraz instalacje lpg i będzie stan kolekcjonerski, w zasadzie wystarczy wyciagnac caly podtlenek lpg i juz na żółte tablice rejestrowac Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) te brzeczenie to jutro ogarne u mechaniora bo jestem umowiony na zmiane gumy na tloczku hamulcowym a w sobote moze sie przejade do jakiegos porzadnego gazownika. na razie jezdze na benie bo lepszy but i auto lepiej dziala. stac mnie Edytowane 30 Listopada 2015 przez Tommo Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 zbliża się wymiana oleju. Obecnie mam zalany mobil 10 w40 dalej chce zalać 10 w40 tylko lepszej firmy i pytanie czy konieczna będzie płukanka jak chcę tą samą lepkość tylko innej firmy?Co jest lepszego od Mobil 1? pytasz ironicznie czy też nie? Tak. Od 5 lat do BMW leje tylko M1 i kazdy kto jezdzi BMW (i o niego dba a nie tylko uzytkuje) leje M1. Bardzo dobry olej. Zdecydowanie lepiej sie sprawuje niz Valvoline i Castrol Edge ktrorych mialem okazje uzywac. Moj mechanik jezdzacy M5 i M6 wlewa go do kazdego auta. A ufam mu bardziej niz wlasnej matce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 guma na tłoku wymieniona za 80zł a to brzęczenie to silniczek krokowy, właśnie zamówłem za 8 dyszek i bede wymieniał z koleszką. jeszcze tydzen i stan kolekcjonerski osiagnety Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 coś czuję, że to tego tygodnia jeszcze sporo się wydarzy ale trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Jaką renomę mają benzynowe silniki 1.9 i 2.2 Alfy 159? Ostatnio mocno mi się zaczęła podobać, szczególnie z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 JTS - takie se ma opinie. Fajnie brzmi, dosyc dobrze ciagnie, ale pali (wbrew zalozeniom) swoje. Problematyczne jest nagromadzanie się nagary przy zaworach, profilaktycznie co 40-60 kkm nalezaloby zrzucac glowice i czyscic. Wtrysk bezposredni. Oprocz tego istnieje ryzyko przedwczesnego rociązgniecia sie lancucha. 2.4 JTD 210 KM + automatyczna skrzynia = supcio alfa 159 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 No właśnie obczaiłem potem raporty spalania i nie wygląda to kolorowo, deska rozdzielcza też taka sobie, chociaż jakby była czarna to byłaby fajna, widziałem tylko modele ze srebrną, co wygląda strasznie kiczowato. No, ale bryła to jest coś pięknego, szczególnie dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Popatrz na wersje Ti - piekne wnetrze i felgi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Wiem że to problem 3 świata i pytanie z dupy ale generalnie polecacie skórę perforowaną na kierownicę czy olać i brać gładką? Mam doświadczenie ze zwykłą i alcantarą ale nie ze skórą perforowaną. Chciałem zamówić usługę obszycia z połączeniem zwykłej i perforowanej coś w tym stylu: Pytałem się czy polecają ale nie chcieli nic powiedzieć tylko: "sam pan musi zdecydować" etc... Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Jesli skora perforowana bedzie slabej jakosci, to moze od tych oczek sie szybko wycierac. Ja osobiscie lubie perfor na bokach i gora/dol gladka skora. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sig 395 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 byłem uczestnikiem kolizji, wjechałem na skrzyżowanie i gość uderzył mnie w bok i puknąłem lekko latarnie. Ewidentnie moja wina, spisałem z gościem oświadczenie itd. nikomu nic się nie stało nie wzywaliśmy policji. Czy muszę się z kimś kontaktować w sprawie tej uszkodzonej latarni ? spadł z niej klosz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi