Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jesli chcesz dostac mandat 500zl,a taki w takich sytuacjach wystawiaja, to smialo sie kontaktuj.

Moze po prostu zadzwon i powiedz,ze zauwazyles,ze spadl klosz i po sprawie.

Edytowane przez Infidel
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wybieram się do Krakowa w sobotę. Chciałbym na 14 / 15 max dojechać z Wrocławia. O której wyjechać? Czy droga jest płatna czy za free? Nie jeżdżę prawie w ogóle więc sorras za trywialne pytania.

Opublikowano

w google maps, jest opcja wybrania trasy, i  zaznaczenie w opcjach czy ma byc płatna, czy jedziesz dorożką itp.

chyba że nie masz komputera, ani internetu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a co  w przypadku kiedy zarządca drogi się ze mną skontaktuję i karze słono zapłacić za to ? Moje oc to pokryje ?

Wydaje mi się że powinno to pokryć OC sprawcy kolizji. Bo zostałeś niejako wepchnięty na tą latarnię. Aczkolwiek może to być nieco inaczej zinterpretowane ;)

Opublikowano

Rozkładaliście trutkę na gryzonie pod maską? Już trzeci raz znalazłem tosta pod maską i boję się, bo oprócz pieczywa myszy/szczury lubią wpier,dalać kable ;/

Opublikowano

Z doświadczenia wiem, że starych samochodów gryzonie nie ruszają. Kiedyś jak u rodziców pod domem znajomi parkowali samochody takie nowe, kilkumiesięczne to w ciągu dwóch nocy w 3 nowych samochodach były przegryzione kable, we wszystkich 3 te same kable od podciśnienia turbiny :) a mojej starej Skody nikt nie ruszył :)

Opublikowano

Rozkładaliście trutkę na gryzonie pod maską? Już trzeci raz znalazłem tosta pod maską i boję się, bo oprócz pieczywa myszy/szczury lubią wpier,dalać kable ;/

Latwiej bedzie pozbyc sie tych gryzoni z danego miejsca niz liczyc,ze akurat trafi na trutke pod maska.
Opublikowano

W gazecie polecali, by rozwieszać różne zapachy, by zdezorientować kuny, lisy, koty itp. Raz powieś pod maską kostkę do kibla, innym razem wunderbauma, psiknij zapachem do kibla. Sam nie sprawdzałem. Myszy niczego nie przegryzą.

Za to wszelkiego rodzaju brzęczyki czy odstraszacze można se w dupę wsadzić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jaką przepuszczalność powinna mieć folia w aucie, żeby z zewnątrz było dosyć mrocznie, dark metalowo, wręcz czarno, jednak ze środka coś było widać przy cofaniu?

Opublikowano (edytowane)

Duze. Oryginalne szyby potrafia miec mniej niz 70% przez filtry w szybie. Raz kiedys mierzylem sciemnione, to wyszlo z 40% i bylo bardzo w porzadku :). Szyba byla wtedy juz dosyc ciemna,ale nie smola

Zabieraja w waszych miastach dowody za ciemne szyby?

Edytowane przez Infidel
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

http://otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-1-5-160km-ecoboost-trend-plus-pakiet-gold-x-ID6yj3NR.html

Jeździ(ł) ktoś mondziakiem z generacji Mk5 i może podzielić się opinią? Oczywiście poza "ford gunwo wort".

Motzno mi się podoba ta bryka w najnowszej wersji i jak poczciwy hujwagen skończy 7 lat, to bym się przesiadł w coś większego. Zależy mi na cięższym, większym i mocniejszym aucie (ale nie SUV), dobrze wygłuszonym w trasie, którym nie będzie telepało po podmuchu jadącego tira. No i np. żeby nie męczył się przy 5 osobach kabinie i walizce w bagażniku.

Może za 2 lata taki zadbany Mk5 2014 z polskiego salonu będzie wart jakieś 40-50k, hławei się pogoni i dołoży parę groszy.

Tips?

Edytowane przez _Red_