szejdj 2 804 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 ten pioneer jest spoko bo czyta FLACi z USB Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Jakie radyjko do ok 200zł polecacie? Myślałem o PIONEER MVH-190UB. Mam stary odtwarzacz CD SONY, ale już płyty przeskakują na dziurach. sorry za tekst, ale dołoż 150 zł i kup sobie z bluetoothem pioneera, zawsze bezpieczniej na drodze gdy nie musisz uzywac telefonu. Bt powinien byc obowiązkowy, i dofinansowywany. MVH-X380BT Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 No i słuchanie muzy z telefonu przez bluetooth to najlepsze co może być, jeśli chodzi o własną muzę w aucie. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 11 lutego 2017 Opublikowano 11 lutego 2017 Muszę mieć kwitek z ubezpieczenia przy sobie w czasie kontroli czy oni sobie to sprawdzą? Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 11 lutego 2017 Opublikowano 11 lutego 2017 2 dni bez kwitka jakoś przelatam, dzięki. Cytuj
noob_IRA 93 Opublikowano 11 lutego 2017 Opublikowano 11 lutego 2017 (edytowane) Muszę mieć kwitek z ubezpieczenia przy sobie w czasie kontroli czy oni sobie to sprawdzą? Na miejscu sprawdzą w bazie czy masz ważne ubezpieczenie. Tak jak panowie wyżej napisali, taka usługa kosztuje 50 zł za każdy dokument (prawko, dowód rejestracyjny czy właśnie kwit z OC). Edytowane 11 lutego 2017 przez noob_IRA Cytuj
Sig 395 Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 zauważyłem że mi ubyło sporo płynu chłodniczego koło 2 cm w zbiorniku wyrównawczym, ostatnio robiłem długie trasy, masła pod korkiem nie ma i bagnet czysty, oleju fura nie bierze dodam że mam gaz :E, Możliwe że tyle go odparowało ? Wycieku chyba nie ma ale ciężko sprawdzić z taką pogodą, chyba że coś się dzieje z upg :E Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 18 lutego 2017 Autor Opublikowano 18 lutego 2017 Układ chłodzenia jest zamknięty i pod ciśnieniem. Nie ma mozliwości, żeby gdzieś tyle go odparowało. Kup sobie test na obecność CO2 w płynie chłodniczym ( 15zł) to będzięsz wiedział czy to coś grubszego czy pierdoła. Jeśli instalacja jest wiekowa, to warto sprawdzić reduktor i jego plastikowe krućce. Cytuj
WisnieR 2 738 Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 Też ostatnio miałem ten problem i niestety po 3 latach i 60k km węże wodne od gazu do wymiany. Stwardniały i zaczynają przeciekać na obejmach. Tam gdzie się dało dokręciłem ale pod kolektorem mam jeszcze jeden, który przecieka. Podobno to standard gdyż gazownicy raczej nie używają węży Parkera ;) Cytuj
Sig 395 Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 mam brc i dobijam do 90k przebiegu na tych gratach xd teraz ciężko wypatrzyć gdzie cieknie w taką pogode :E ale ten tester chyba kupię. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 20 lutego 2017 Opublikowano 20 lutego 2017 Mieliście tak kiedyś że na mrozie otwieracie drzwi, otwierają się normalnie, ale gdy chcecie je zamknąć, to po prostu się odbijają i nie zatrzaskują? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 lutego 2017 Opublikowano 20 lutego 2017 Może pas przyciąłeś xd Zamek przymarza pewnie. Cytuj
Mustang 1 743 Opublikowano 3 marca 2017 Opublikowano 3 marca 2017 Używa ktoś Android Auto na co dzień? Na pewno będzie git jak Waze w końcu zintegrują, ale na razie może korzystacie z innych funkcji? Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Moze glupie pytanie ale... Czy po zakupie auta z oplaconym OC moge normalnie na tym jezdzic? Sprzedajacy zglasza do ubezpieczalni, ze zmiana wlasciciela i wtedy przysylaja mi rekalkulacje skladki? Do tego czasu normalnie jezdze na tym co jest? Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Tak mozesz jezdzic tak długo jak ważna jest polisa, ale mogą (nie muszą) Ci przekalkulowac składkę. Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 No to akurat malo wazne ale ten moment przejscia nie ma znaczenia. Poprostu jak cos sie stanie zanim to przejdzie na mnie to jemu pojada po znizkach? To zadam jeszcze jedno pytanie. Duzo jezdze w miescie, korki, warto brac automat? Jak z awaryjnoscia? I nie, nie sprawia mi frajdy ciagle zmienianie biegow i totalna kontrola na pojazdem. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 (edytowane) Oc przechodzi w momencie gdy kupujesz auto, wiec jak odjedziesz z miejsca zakupu i spowodujesz kolizję, to idzie to w Twoja historie, nie jego. Tzn sprzedawca musi zglosic sprzedaz w ciagu 14 dni, zeby ubezpieczyciel wiedział, kogo scigac https://ubea.pl/Co-sie-dzieje-z-ubezpieczeniem-OC-przy-sprzedazy-samochodu,artykul,715/ Edit Sam jeżdżę manualem, ale kolega na miejskie korki wziął insygnię z automatem i juz w życiu by nie chciał wrocic do zmiany biegów. Komfort ponoć nieporównywalny. Edytowane 5 marca 2017 przez _Red_ Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Spoko, dobrze wiedziec. Bo dopiero co pozbylem sie tej cholernej A klasy w dizlu i musze cos kupic. Trapia mnie te wszystkie pytania bo wczesniej nie ubezpieczalem ani nie sprzedawalem auta. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Spoko formalności są proste. Chyba jeszcze musisz zgłosić do wydziału komunikacji info o zbyciu auta. A kupujący musi pamietac o podatku PCC 2% jesli sprzedający jest osobą fizyczną i autko 1000+ PLN. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Automat do miasta bardzo fajna rzecz, choć mi osobiście w trasie lepiej jeździ się manualem. Bardzo spoko opcja to automat z funkcją DSG. No, a awaryjność automatu to trochę mit, psują się te, co są kiepskie, więc warto poczytać o skrzyni automatycznej w zainteresowanym modelu. Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Mysle o Sceniku 2 generacji, 2006 rok 1.6 automat. Glownie ze wzgledu na przestrzen, ciezko duzy wozek mlodego spakowac, w a klasie to byla udreka. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Nie podejrzewałem, że te auto mało wtedy automat w opcji, beka. Poczytaj co o tym piszą, czy ta skrzynia potrafi przetrwać próbę czasu, bo to już 11-letnie auta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi