Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Featured Replies

Opublikowano

To zadam jeszcze jedno pytanie. Duzo jezdze w miescie, korki, warto brac automat? Jak z awaryjnoscia? I nie, nie sprawia mi frajdy ciagle zmienianie biegow i totalna kontrola na pojazdem.

Absolutnie nie da się uogólniać, bo są różne technologie skrzyń automatycznych, a awaryjność dodatkowo może wypadać zupełnie inaczej nawet w obrębie tej samej marki oraz typu skrzyni i zależeć tylko od rocznika i wersji skrzyni.

• Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Wyświetleń 322,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, miałem nadrobić więc jak obiecałem opiszę tę sytuację z E-Klasą.   Jakieś 2 tygodnie temu udało mi się umówić na przetestowanie srebrnego E55 AMG, rocznik końcówka 2005, pełen wypas oczywiści

• Od ily tys zaczynaja sie auta, obojetnie jakie, ktore jak sie kupi to jest sie snobem i szpanerem ? No powiedz mi ? Ty chyba jestes umyslowo opozniony twierdzac, ze to szpanerstwo. Jasne, po ch uj mie

• Zwykle żółte to pic na wodę.  Blue Blocker to są powłoki na soczewki dokładnie do jazdy zmierzchowej i w ciężkich warunkach pogodowych (mgła, deszcz, zachmurzenie, zmierzch). BB blokuje cześć pasma św

Opublikowano

Wsumie malo wazne bo moge wybrac najmniej awaryjne auto a i tak spierdzieli sie cos waznego. Zwykly pech.

Juz mnie glowa boli od przegladania tych ofert.

Opublikowano

Dużo znaczenie ma to jak poprzedni używał tej skrzyni, czy dbał, wymieniał olej itp. Warto byłoby podjechać do mechanika, żeby zbadał temat.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Są jakieś kary za zrobienie przeglądu samochodu po terminie? 

Opublikowano

Nie, jeśli sam pojedziesz nic się nie stanie. Jak zatrzyma Cię policja mandat + zatrzymany dowód za brak przeglądu

Opublikowano

A nie jest przypadkiem drożej i możliwość wykonania tylko w państwowej stacji? Miało wejść coś takiego, ale nie wiem, czy w końcu weszło.

Opublikowano

Nie weszło, nie ma problemu z przeglądem po terminie.

Opublikowano

Takie było gadanie, że hoho będą zmiany w tej kwestii, a nadal szroty przechodzą przeglądy i terminy przeglądu nie są wiążące. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1200 zł za demontaż i montaż turbo to dobra cena? Tyle mi zaproponowali w Boschu, a to w sumie ASO Mitsubishi i dostanę wpis do książki.

Opublikowano

Oni tylko demontują i montują, na regenerację idzie do innej firmy i dochodzi jeszcze koszt tego zabiegu w zależności od zużycia, ale moja akurat jest zajechana. Pytam o sam zabieg montażu i demontażu. Myślałem, że to taniej wyjdzie.

Opublikowano

No niby w tym modelu to jest 4h roboty. Volkswagenowy silnik DI-D, czyli niezbyt przemyślana konstrukcja.

Opublikowano

Zmieniałem olej w silniku w lipcu 2016, 9tys km temu. Dzisiaj sprawdziłem stan i na bagnecie olej wyglądał na zużyty (był czarny jak smoła). Pytanko czy mogę jechać w trasę 200km w jedną stronę bez obaw i wymienić olej na spokojnie w przyszłym tygodniu?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, wymieniałem dzisiaj olej i filtry, odebrałem samochód i dopiero w domu zauważyłem, że na dywaniku leży takie coś:

e5idOsn.jpg

Ktoś wie co to? Wygląda na nowe. Coś się mechanikowi zawieruszyło, czy to z mojego samochodu? VW Polo 9n.

Edytowane przez chmurqab

Opublikowano

Ktos posiada czworonoga i wozi go ze sobą autem? Zastanawiam się nad jakimś tanim pokrowcem na siedzenia, najlepiej na jedno tylne. Ma to sens?

Opublikowano

Pokrowiec na psa [']

Bunny, a jak może nie mieć sensu :)? Ludzie to produkują,  a włascicele to kupują,  simple as fuck, nie mam psa, ale widzę że sąsiedzi to mają, pewnie nawet pod dzieciaki  dobre , brudasy jego mać.

Opublikowano

Banny w biedrze maja jakies (pipi)y dla psow teraz bo widzialem jakies transportery dla zwierzakow itp. Moze tez sa maty.

Opublikowano

Dobry temat został poryszony. Zdarza się, że piesek sobie z tyłu siedzi swobodnie, albo leży na półce za szybą. Przecież w razie zderzenia z pieska będzie plama na desce rozdzielczej.

Opublikowano

Jak w przypadku kazdego zwierzaka w samochodzie, ale to nie powod, zeby bydlaka nie zabierac ze soba w krotkie podroze.

Opublikowano

Dzięki. Sprawdzę zatem ten w biedrze. Na allegro widzę jakieś od 40 zł do ponad stówki, ale pewnie wystarczy najzwyklejszy jakiś. Teraz mam kocyk na tylnej kanapie, ale to też szybko się brudzi. A mój pies to najbardziej lubi z przodu siedzieć, najlepiej jeszcze na czyiś nogach, taki pieszczoch. 

Oczywiście mam specjalny pas dla niego, coby nie katapultował się przez przednia szybę ;]

Opublikowano

w netto widziałem też jakieś takie ścianki  dzielące przyczepiane do oparć.

Plugawy, koty i inne zbyteczne zwierzęta chyba wozi  się kontenerkach ;]