Opublikowano 5 marca 20178 l To zadam jeszcze jedno pytanie. Duzo jezdze w miescie, korki, warto brac automat? Jak z awaryjnoscia? I nie, nie sprawia mi frajdy ciagle zmienianie biegow i totalna kontrola na pojazdem. Absolutnie nie da się uogólniać, bo są różne technologie skrzyń automatycznych, a awaryjność dodatkowo może wypadać zupełnie inaczej nawet w obrębie tej samej marki oraz typu skrzyni i zależeć tylko od rocznika i wersji skrzyni.
Opublikowano 5 marca 20178 l Wsumie malo wazne bo moge wybrac najmniej awaryjne auto a i tak spierdzieli sie cos waznego. Zwykly pech. Juz mnie glowa boli od przegladania tych ofert.
Opublikowano 6 marca 20178 l Dużo znaczenie ma to jak poprzedni używał tej skrzyni, czy dbał, wymieniał olej itp. Warto byłoby podjechać do mechanika, żeby zbadał temat.
Opublikowano 23 lipca 20177 l Nie, jeśli sam pojedziesz nic się nie stanie. Jak zatrzyma Cię policja mandat + zatrzymany dowód za brak przeglądu
Opublikowano 23 lipca 20177 l A nie jest przypadkiem drożej i możliwość wykonania tylko w państwowej stacji? Miało wejść coś takiego, ale nie wiem, czy w końcu weszło.
Opublikowano 24 lipca 20177 l Takie było gadanie, że hoho będą zmiany w tej kwestii, a nadal szroty przechodzą przeglądy i terminy przeglądu nie są wiążące.
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l 1200 zł za demontaż i montaż turbo to dobra cena? Tyle mi zaproponowali w Boschu, a to w sumie ASO Mitsubishi i dostanę wpis do książki.
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l Oni tylko demontują i montują, na regenerację idzie do innej firmy i dochodzi jeszcze koszt tego zabiegu w zależności od zużycia, ale moja akurat jest zajechana. Pytam o sam zabieg montażu i demontażu. Myślałem, że to taniej wyjdzie.
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l No niby w tym modelu to jest 4h roboty. Volkswagenowy silnik DI-D, czyli niezbyt przemyślana konstrukcja.
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l Zmieniałem olej w silniku w lipcu 2016, 9tys km temu. Dzisiaj sprawdziłem stan i na bagnecie olej wyglądał na zużyty (był czarny jak smoła). Pytanko czy mogę jechać w trasę 200km w jedną stronę bez obaw i wymienić olej na spokojnie w przyszłym tygodniu?
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l Nawet jak wlewasz świeży olej to od razu robi się czarny, normalna sytuacja. Ja teraz będę wymieniał olej i planuję skorzystać z tego środka: http://www.kolegaberlin.pl/product-pol-4308-Liqui-Moly-Pro-Line-Motor-Spulung-500ml.html Ponoć bardzo dobrą robotę robi.
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l Wymieniasz kiedy wypada wymiana i tyle. Po roku wypada jeśli przebiegi niewystarczające.
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l Panowie, wymieniałem dzisiaj olej i filtry, odebrałem samochód i dopiero w domu zauważyłem, że na dywaniku leży takie coś: Ktoś wie co to? Wygląda na nowe. Coś się mechanikowi zawieruszyło, czy to z mojego samochodu? VW Polo 9n. Edytowane 28 sierpnia 20177 l przez chmurqab
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l Ktos posiada czworonoga i wozi go ze sobą autem? Zastanawiam się nad jakimś tanim pokrowcem na siedzenia, najlepiej na jedno tylne. Ma to sens?
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l Pokrowiec na psa ['] Bunny, a jak może nie mieć sensu :)? Ludzie to produkują, a włascicele to kupują, simple as fuck, nie mam psa, ale widzę że sąsiedzi to mają, pewnie nawet pod dzieciaki dobre , brudasy jego mać.
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l Banny w biedrze maja jakies (pipi)y dla psow teraz bo widzialem jakies transportery dla zwierzakow itp. Moze tez sa maty.
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l Dobry temat został poryszony. Zdarza się, że piesek sobie z tyłu siedzi swobodnie, albo leży na półce za szybą. Przecież w razie zderzenia z pieska będzie plama na desce rozdzielczej.
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l Jak w przypadku kazdego zwierzaka w samochodzie, ale to nie powod, zeby bydlaka nie zabierac ze soba w krotkie podroze.
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l Dzięki. Sprawdzę zatem ten w biedrze. Na allegro widzę jakieś od 40 zł do ponad stówki, ale pewnie wystarczy najzwyklejszy jakiś. Teraz mam kocyk na tylnej kanapie, ale to też szybko się brudzi. A mój pies to najbardziej lubi z przodu siedzieć, najlepiej jeszcze na czyiś nogach, taki pieszczoch. Oczywiście mam specjalny pas dla niego, coby nie katapultował się przez przednia szybę ;]
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l w netto widziałem też jakieś takie ścianki dzielące przyczepiane do oparć. Plugawy, koty i inne zbyteczne zwierzęta chyba wozi się kontenerkach ;]