Mustang 1 718 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Czemu tego nie przerobią na wielkie klasyczne rondo? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Myślę że koniec końców łatwiej przejechać przez ten system rond, niż w trakcie parunastu sekund zmienic 5 pasów na wielkim rondzie gdy byłoby ich 10-12. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Ja czasem jak wracam na parkingu do samochodu to przez 0,5 sekundy się zastanawiam z której strony jest kierownica, mimo, że nigdy nawet nie siedziałem w "angliku". Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Polecam zespół skrzyżowań na Placu NZS w Białymstoku. Pod tą niepozorną nazwą kryje się miejsce, gdzie klakson słyszymy co 40 sekund, bo każdy kto jest tam pierwszy raz, KAŻDY jedzie jak po rondzie. Chu,j, że znaki pokazują, że to skrzyżowanie xD. Wjeżdżając na nie z pierwszeństwem przejazdu nie ma chu,ja, żebym wjechał na pełnej prędkości, bo o ile nie boje się o moją znajomość tego miejsca, tak wjeżdżanie tam jest zawsze z duszą na ramieniu ze względu na kierowców wymuszających pierszeństwo, "no bo panie przecież to rondo". Pikanterii temu miejscu dodaje fakt, że nie niby 3 pasy, a zero oznakowania Edytowane 2 Września 2018 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 6 minut temu, ragus napisał: Ale bym przebudowywał Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Bo też każdy cwaniak jak u siebie, a z punktu widzenia przyjezdnego, te wszystkie rozwiązania wydają się bardziej skomplikowane. Ogólnie uważam ronda za super opcję, ale z dwoma pasami zawsze mam wątpliwości jak kto pojedzie - czy ten z lewego nie skręci, czy ten z prawego nie pojedzie dalej. Sam zawsze puszczam auta przed sobą, natomiast mając miejsce staram się odstawić samochody za sobą i mieć spokój przy zjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Wiadomo, ronda dwupasowe zawsze będa ryzykowne. Jak kocham turbinowe, zresztą chyba każdy je kocha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 no już raz mało nie przywaliłem na rondzie z dwoma pasami w debila, który całe rondo zawrócił na prawym pasie 2 minuty temu, milan napisał: Jak kocham turbinowe, zresztą chyba każdy je kocha. to jest takie? potrafi być bardzo emocjonujące. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Nie wiem co tam jest ale turbinówka to coś takiego Ponoć najbezpieczniejsze skrzyżowania jakie wymyslił człowiek. Chociaz ja uważam że też mylone z rondami skrzyzowania z sygn. i wyspą centralną są najlepsze: czyli wjezdzasz jak na rodno, ale na każdej cwiartce masz sygnalizacje. Edytowane 2 Września 2018 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) a no te skrzyżowania są super, na pamięć się jedzie praktycznie Edytowane 2 Września 2018 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 2 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 W zielonej poczwórne skrzyzowanie przerobiono na turbinowe w samym centrum. Oddano je chwile przed tym jak spadl snieg. Mozna bylo krecic sceny jak z Kobra oddzial specjalny xd. Pozniej zrobiono turbinowe + sygnalizacja na kazdej cwiartce Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 No śnieg to główny argument przeciw turbinowym, a jak się postawi te wystające listwy segregacyjne, to jęczą ze z odsniezaniem problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 I tak wszystko jest lepsze od ronda Stłuczka tj Środka w Poznaniu. Wjezdzasz na rondo na zielonym, a po chwili trzeba ustepowac innym wjezdzajacym, bo pośrodku ronda zabrakło sygnalizacji. Masz sie domyślać kto ma pierwszenstwo po tym, czy inne auta probuja wjechac pierwsze xD Super system c0rvo. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) No śródka jeszcze by była tylko ch,ujowa gdyby nie te yebane tramwaje któe w ten gn,oj jeszcze się wbijaja xD To jak ostatni poziom omega boost, spie,rda,lasz przed 3 rodzajami rakiet, a tu jeszcze jakies lasery w dupe właza. Edytowane 2 Września 2018 przez milan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Dlatego jak wróciłem do Krakowa to jeździłem w kolko ronda przez 5 min bo mam pierwszenstwo Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 4 godziny temu, ragus napisał: Polecam zespół skrzyżowań na Placu NZS w Białymstoku. Pod tą niepozorną nazwą kryje się miejsce, gdzie klakson słyszymy co 40 sekund, bo każdy kto jest tam pierwszy raz, KAŻDY jedzie jak po rondzie. Chu,j, że znaki pokazują, że to skrzyżowanie xD. Wjeżdżając na nie z pierwszeństwem przejazdu nie ma chu,ja, żebym wjechał na pełnej prędkości, bo o ile nie boje się o moją znajomość tego miejsca, tak wjeżdżanie tam jest zawsze z duszą na ramieniu ze względu na kierowców wymuszających pierszeństwo, "no bo panie przecież to rondo". Pikanterii temu miejscu dodaje fakt, że nie niby 3 pasy, a zero oznakowania w życiu nie słyszałem tam klaksonu ani jakiś sytuacji gdzie ktoś wymusza pierwszeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Poleci ktoś dobrą stronkę do sprawdzenia auta z Niemiec? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Ja mam pytanie ogólnie o samochody, o motoryzację. Wczoraj, po 3 tygodniach stania w garażu wyciągnąłem na przejażdżkę swój samochód i coś w nim wyje jak się jedzie ~70km/h. Dlaczego? Nie pytam o to co wyje, tylko dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Po co jeżdzisz z babą Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 6 godzin temu, szejdj napisał: Ja mam pytanie ogólnie o samochody, o motoryzację. Wczoraj, po 3 tygodniach stania w garażu wyciągnąłem na przejażdżkę swój samochód i coś w nim wyje jak się jedzie ~70km/h. Dlaczego? Nie pytam o to co wyje, tylko dlaczego? Samochód musi jeździć a nie stać. Szczególnie pełnoletnie auta w których często (pipi)ą się głupoty (kable, przewody, uszczelki) Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Oczywiście, ale nie w ciągu 3 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 W dniu 2.09.2018 o 16:41, milan napisał: Jak kocham turbinowe, zresztą chyba każdy je kocha. Dekretem bym nakazał zmianę wszystkich rond na turbinowe, wspaniała sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 8 godzin temu, szejdj napisał: Ja mam pytanie ogólnie o samochody, o motoryzację. Wczoraj, po 3 tygodniach stania w garażu wyciągnąłem na przejażdżkę swój samochód i coś w nim wyje jak się jedzie ~70km/h. Dlaczego? Nie pytam o to co wyje, tylko dlaczego? Łożysko, podczas jazdy nacisnij sprzeglo, jesli wycie nie ustanie to lozysko koła, a jesli zrobi sie cicho wraz ze spadkiem obrotów to łożysko w jednej z rolek od napędu osprzętu ( bardziej pradopodobne) Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) - Edytowane 4 Stycznia 2019 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Milo 56 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 W dniu 27.09.2018 o 19:14, krupek napisał: Poleci ktoś dobrą stronkę do sprawdzenia auta z Niemiec? Zawsze patrzyłem tutaj https://www.mobile.de/ https://www.autoscout24.de/#search=vmp Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi