milan 7 022 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Nawigacja Kia ['] Dobra do pokazywania obow. prędkości. I rozświetlania samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 6 minut temu, Lucek napisał: @milandokładnie tak, jedyny w jakiego wierzę opisywałem to gdzieś tutaj, ale ponoć ktoś kto zamówił to auto ostatecznie okazał się niewypłacalny i generalnie myk polegał na tym, że w czerwcu 2014 mieli jeszcze w salonie samochód z końcówki 2013. Przeglądałem otomoto, zobaczyłem że salon koło domu właśnie wystawił na sprzedaż dokładnie taką sztukę jak chciałem, pojechałem tam od razu i kupiłem. To jest wersja M Limited, która zahacza o L - poza standardem kamera cofania, czujniki, przyciemniane szyby, duża nawigacja, dwustrefowa klima i jeszcze jakieśtam bajery, o których nie pamiętam. To nic tylko pozazdrościć Ja tam kłopotu nie mam i jestem strasznie zadowolony z samochodu. To tutaj na forum ludzie piszą że a felgi 17 a ledy a coś tam. Klub malkontentów. Ja nawet przed postem na forum nie myślałem o ledach czy felgach 17 . Kia ogólnie ma świetne recenzje a ceed po lifcie bardzo mi sie podoba. Cena też uważam dobra za samochód w wersji L z dodatkowymi bajerami jak podgrzewana kiera czy szyba przednia i kolorem wybranym własnoręcznie (też swoje kosztuje). Dodatkowo silnik najwyższa wersja. W każdym razie ja jestem za(pipi)iście szczęśliwy że zaraz odbieram auto No ale gdybym miał gdzieś sportage za 72 k z dobrym wyposażeniem i silnikiem to bym rzucił to wszystko i nawet zaliczke (pipi)ał xD @milan no ja nawigacji nie brałem bo wole janosika a jak będę chciał mapke w samochodzie to mogę google maps przez android auto Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Zdecydowanie, aktualność tych map w nawigacji to jakiś skandal i nieporozumienie. Ponoć raz na rok wychodzi aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Co do Sportage warto też wspomnieć, że ten Luckowy model odniósł spory sukces, więc nowsza generacja też wywindowała cenowo w górę. Choć trzeba przyznać, że ten przód ma strasznie obrzydliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 No tak, jedyne na co można narzekać w tej nawigacji to częstość aktualizacji - raz w roku. Nadaje się nieźle do jeżdżenia po mieście, w trasie z 2 razy zdarzyło się, że brakowało jakichś dróg. Da się z tym żyć, i tak jak pisałem, szczególnie w miescie nie sprawia problemów. Najbardziej to bym chciał mieć wlasnie android auto i nawigacje google na ekranie w środku, ale kto to widział takie rzeczy w samochodach 5 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) To zależy od miasta pewnie, w Polsce to non stop jeżdzę wg niej polami, połowy autostrad i esek nie ma, Poznań niby jest, ale organizacja się zmienia, google wie o tym w ciagu dnia, tutaj nawet nie wiadomo czy kiedykolwiek to uwzględnia Ale android auto działa ok, chociaz nie uzywam Edytowane 12 Lutego 2019 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 40 minut temu, Lucek napisał: Najbardziej to bym chciał mieć wlasnie android auto i nawigacje google na ekranie w środku, ale kto to widział takie rzeczy w samochodach 5 lat temu W BMW chyba dalej tylko od niedawna Apple Carplay bez AA i niestety płatny, chociaż gościu z carwow wspominał w teście nowej trójki, że jednak się ugną i AA również dodadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Szkoda że android auto nie ma Janosika. Znaczy można zrobić myk google maps na ekranie samochodu i Janosik mówi przez głośniki w samochodzie ale czekam aż Janosik będzie wspieraną przez są aplikacją:) Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 A na chu,j janosik jak się jeździ zgodnie z przepisami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Godzinę temu, milan napisał: To zależy od miasta pewnie, w Polsce to non stop jeżdzę wg niej polami, połowy autostrad i esek nie ma, Poznań niby jest, ale organizacja się zmienia, google wie o tym w ciagu dnia, tutaj nawet nie wiadomo czy kiedykolwiek to uwzględnia Ale android auto działa ok, chociaz nie uzywam a to we wrocławiu się spisywała całkiem nieźle, w Niemczech nawet informacje o korkach wyświetla! Ale ty chyba i tak masz nowszą wersję całego tego systemu Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) Mam, ale Navi nie potrafi sciagnac informacji o korkach, łaczy się niby, ale nic nie wystwietla, nie chce mi sie nawet podjezdzac do KII z tym. Poza tym uważam ze przycisk "komend głosowych" na kierownicy powinien tez obslugiwac wbudowaną nawigacje a nie ze działa dopiero po podlaczeniu android auto. Edytowane 12 Lutego 2019 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 u mnie w ogóle nie działa po polsku xD Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Milan po polsku może sobie z ok Google w samochodzie pogadać:) Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) 3 godziny temu, blantman napisał: To tutaj na forum ludzie piszą że a felgi 17 a ledy a coś tam. Klub malkontentów. Niewdzięczna biczo ty. Chcesz lizania po (pipi)u to idź do zakupów growych. Sam dupe zawracasz że wyglad dla Ciebie nie taki istotny a potem lecisz z pytaniem o felgi. Edytowane 12 Lutego 2019 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 No pytanie było konkretne czemu niektóre mają gwarancję na 2 lata. Od początku chciałem kupić jakieś felgi na lato. Lubię mieć dwa komplety kół:) Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) Godzinę temu, mozi napisał: Niewdzięczna biczo ty. Chcesz lizania po (pipi)u to idź do zakupów growych. Sam dupe zawracasz że wyglad dla Ciebie nie taki istotny a potem lecisz z pytaniem o felgi. Mozi daj spokój koledze. Pierwsze auto z salonu. Przy następnym będą już inne kryteria. Pamietam jak w 2009 kupowałem pierwsze prywatne auto z salonu (Corsa D). Alusy? Daj spokój gadżet dla snobów hehe teraz mimo że wiem, że można bez tego jeździć to nigdy bym nie nabył auta bez Alu felg. No i może dojdzie do blanta że światła full led to nie jest bajer co ładnie wygląda, a patent który podnosi bezpieczeństwo i komfort jazdy w nocy. Edytowane 12 Lutego 2019 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 7 minut temu, balon napisał: Mozi daj spokój koledze. Pierwsze auto z salonu. Przy następnym będą już inne kryteria. Pamietam jak w 2009 kupowałem pierwsze prywatne auto z salonu (Corsa D). Alusy? Daj spokój gadżet dla snobów hehe teraz mimo że wiem, że można bez tego jeździć to nigdy bym nie nabył auta bez Alu felg. No i może dojdzie do blanta że światła full led to nie jest bajer co ładnie wygląda, a patent który podnosi bezpieczeństwo i komfort jazdy w nocy. No ale fajnie piszecie o tym po tym jak samochód dawno zamówiony. Jakoś nikt nie pisał o ledach że to taki mus kiedy pytałem się o rady co do kupna auta. I nie uważam aby to był tylko wygląd. Tylko wygląd to jeżeli mówimy o felgach 17. Bo komfort jazdy lepszy na 16:) Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Nie sądzę, że odczujesz jakąś różnice w komforcie między 16 a 17 cali. Chyba że chodzi o komfort psychiczny, że 16 trudniej zarysować. Światła full led (szczególnie aktywne) doradzam każdemu od kiedy je użytkuje od 1,5 roku. Pisałem już tu nie jeden spust. W twoim przypadku może faktycznie odpuściłem bo bałem się rekacji milana Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Pisałeś wiele razy, i wcale nie zważałeś Ale do każdego warzywa idzie się przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 No ale z n-tym razem wyczułem twoją niechęć do mojej szczerej podjarki tym rozwiązaniem i nie chce powodować dyskomfortu Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 too late, ale czekaj bo coś sprawdzam Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Tak jak myślałem, ceed w żadnej opcji nie ma tych świateł o ktorych snujesz baśnie po raz 20. Więc zamiast raz z szacunku do blanta chociaz doczytac i nie gadac ze ledy musza być a najlepiej takie jak mam od 1,5 roku to moze skońcmzy na tym, ze różnica między ledami blanta w L a full ledami w BL to jednak głównie estetyka, nic co miało by przesadzic ze blamnt umrze w trakcie nocnej podrozy, ktorych chyba tyle nie bedzie bo nie handluje odkurzaczami w rzeszowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Ale milan testowałeś takie światła full led w trasie czy dla beki się tak d(pipi)sz? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Może ja nie rozumiem tej technologii, bo wydaje mi się że ledy zależa od samochodu jakim się jedzie, raz jechałem q8 z aktywnym oświetleniem, i było jak pisze balon, część swaitel była przygaszanych gdy jechał samochód z naprzeciwka, na zakretach "skręcały". Ale gdy jechałem zastepczym full led ceedem, to nie zauwazylem tego inteligentnego zarzadzania oświetleniem. Więc albo jest róznica w zamianie halogenów na ledy a ledami aktywnymi, albo ja mnie oszukano gdy dostawałem zastepczy. W ulotce tego ceeda 2019 raczej by się chwalono opcją aktywnych ledów gdyby były. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi