Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego może mu o nich nie wspominałem bo zobaczyłem że nie ma w opcji?:dunno: Trochę mam teraz na głowie i może dlatego nie pamiętałem powodu nie polecenia? Sorcia 

ps mi chodzi jak coś o aktywne ledy. 

Opublikowano

W tej chwili zwykle trafia się na takie opcje:

- halogen

- xenon (na wymarciu, zastępowane przez statyczne LED)

- statyczne LED (Full LED)

- LED z jakimiś systemami doświetlania zakrętów, skrzyżowań, itp.

- aktywne LED (matrix LED, IntelliLux, Multibeam, IQ.Light itp.) z dynamicznym sterowaniem wiązką światła, pozwalającym na jazdę na długich cały czas

- pierwsze kombinacje ze światłami laserowymi (np. Audi A8).

Blantman i tak ma głównie po mieście jeździć, więc aż takiej to różnicy w jego przypadku nie robi.

Opublikowano (edytowane)

No pamiętam, że to akurat pisałem, że on pewno głównie miasto i chyba mało nocy więc dla niego to nie jest mus. Pamiętam, że tak pisałem z szacunku dla niego!

ps. ja użytkuje Led Dynamic Light Assist. Po raz nty dla milana! Dla mnie wynalazek na równi z VR jeżeli chodzi o ilość wypowiedzianych „o ja pier dole!” 

edit: Mustang jeszcze bixenon jest często czyli mijania i drogowe w xenonie. 

Edytowane przez balon
Opublikowano

:)

:)

jedna dla balona druga dla moziego

9 minut temu, Mustang napisał:

W tej chwili zwykle trafia się na takie opcje:

- halogen

- xenon (na wymarciu, zastępowane przez statyczne LED)

- statyczne LED (Full LED)

- LED z jakimiś systemami doświetlania zakrętów, skrzyżowań, itp.

- aktywne LED (matrix LED, IntelliLux, Multibeam, IQ.Light itp.) z dynamicznym sterowaniem wiązką światła, pozwalającym na jazdę na długich cały czas

- pierwsze kombinacje ze światłami laserowymi (np. Audi A8).

Blantman i tak ma głównie po mieście jeździć, więc aż takiej to różnicy w jego przypadku nie robi.

Jest jeszcze częste polączenie halogen plus statyczne LED

Czasami bez drogowych i mijania, czasami też bez kierunkowskazów, rozne zestawy

• Plusik 1
Opublikowano

Dodam jeszcze że jak żona rozbiła mi w Pikusiu Leda z tyłu to za pier,doloną lampę dałbym w ASO 600 zł bez robocizny, to tyle jeżeli chodzi o zmniejszenie kosztów xD

Wyglądają slicznie, ale halogeny kosztowałyby pewnie mniej.

Opublikowano
8 minut temu, milan napisał:

Jest jeszcze częste polączenie halogen plus statyczne LED

Ale to już tylko LED do jazdy dziennej.

Jak piszecie, te lampy mogą dobijać auta po stłuczkach za kilka(naśćie) lat. Dwa matrix LED do wymiany jak wyrok.

• Haha 1
Opublikowano

AC też ma chyba jakieś ograniczenia xD

zona kumpla dostała nowego swifta, i  kumpel oddał  go do zrobienia dopiero po 6 wgnieceniu/zarysowaniu, ponoc na koncu już nie przypominał swifta xD

Opublikowano (edytowane)

Nie no z AC możesz nawet mini ryskę zrobić ale czasami nie warto zgłaszać aby zniżek nie stracić. Jednak w przypadku takiego leda to warto xD 

Edytowane przez balon
Opublikowano

O akurat to doświetlanie zakretów ledami znajduje się w moim ceed :) Właśnie coś takiego może być fajne. I w sumie wszystkie światła poza drogowymi i mijania mam ledowe więc źle nie jest ale nie widziałem sensu w dopłacie. Przynajmniej uspokoiliście mnie bo dilera w salonie pytałem się czy te ledy to tylko ozdoba czy coś jeszcze i on mi powiedział że to tylko lepszy efekt wizualny. Czyli chyba nie kłamał bo nie widzę żadnego dynamicznego systemu w samochodzie kia. 

A co do AC to też użytkuje samochód z żoną i to taką co prawko zdała 3 lata temu. Odkąd zdała prawko mam ac z ubezpieczeniem zniżek polecam. Raz już skorzystałem w starym samochodzie :)

Opublikowano
21 minut temu, blantman napisał:

A co do AC to też użytkuje samochód z żoną i to taką co prawko zdała 3 lata temu

Jak to zabrzmiało. Gorszy sort żony :yao:

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, krupek napisał:

Jak to zabrzmiało. Gorszy sort żony :yao:

nieee po prostu pierwsze dwa lata jeździła troszkę niepewnie. Raz cofając w domu handlowym przytuliła się do samochodu po drugiej stronie uliczki. W każdym razie zniżki uratowane a poszła naprawa z ac zderzaka tylnego 

Cieszę się że uczyła się jeździć na starym samochodzie teraz już w miare pewnie na drodze. 

Edytowane przez blantman
Opublikowano
10 godzin temu, balon napisał:

A dla mistrza dnia szejdiego nic się nie znajdzie? :)

czemu jestem znowu zaczepiany, dopiero przyszedlem do pracy i juz musze sie nap,ierdalca a jeszcze kawy nie dopiłem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj jest niedziela i siedzę w pracy i wymyśliłem sobie, że pełnego AC do używanego samochodu nie potrzebuję. Do ubezpieczyciela dzisiaj niestety nie zadzwonię xd.

Jestem za to zainteresowany mini casco od kradzieży bo samochód trzymam pod blokiem. Czy orientuje się ktoś z Was do jakiego wieku samochód można ubezpieczyć w takiej opcji?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeździł ktoś z was z zaświadczeniem o kradzieży tablicy rejestracyjnej zamiast owej tablicy? Jakiś dzban zaje,bal mi blachę spod bloku, a muszę trochę furka przez weekend pojeździć, a na pewno będę się rzucał w oczy policjantom jeżdżąc bez jednej tablicy. 

Opublikowano (edytowane)

Byles z tym na milicji czym predzej (bo nie wiem czy to zaswiadczenie juz masz)? Koles chyba moze sobie teraz np. krasc paliwo na twoje dane.

Edytowane przez _Red_