MEVEK 3 617 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 1 godzinę temu, LiŚciu napisał: Nie ale na bierząco prawie codziennie jeżdżę trzema. Ja dwoma. Swoim i zonki a te maja w sumie po tej samej stronie wlewy, wiec tankujac juz o tym sie nie mysli. To jak z wrzycaniem plyty do pleyki. Prawie bez patrzenia Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Pewnie mając po lewej, ciągle bym się mylił, wszystkie moje dotychczasowe auta miały po prawej. I z założenia nie podjeżdżam do dystrybutora po lewej. Pierwsze auto porysowałem elementem węża przy takim tankowaniu i mam nauczkę. Na szczęście w 10 letnim Punto z już uszkodzonym w paru miejscach lakierem, nie miało to szczególnego znaczenia, po prostu dobra lekcja na przyszłość. Cytuj
LiŚciu 1 313 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Ja swoje, żonki i służbowe. Dwa maja po prawej a jeden po lewej. Patrzę na to zawsze bo jak kiedyś leciałem na pamięci to ciągnąłem węża Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 20 lipca 2022 Opublikowano 20 lipca 2022 Polecieć kamerę do samochodu? Przód + tył, z trybem parkingowym i jakością że spokojnie można rejestrację samochodu zobaczyć i w miarę sensowny tryb nocny, ale cudów nie oczekuje. Np. 500 zł? Jestem zielony w temacie, więc za bardzo nie wiem czy mam realne oczekiwania Cytuj
gtfan 3 300 Opublikowano 25 lipca 2022 Opublikowano 25 lipca 2022 (edytowane) . Edytowane 6 listopada 2023 przez gtfan Cytuj
MEVEK 3 617 Opublikowano 14 września 2022 Opublikowano 14 września 2022 Byla stluczka to teraz mysle o kamerze do auta. Ktos cos poleci dobrej jakosci. Ja np zastanawialem sie nad tymi lusterkami z kamera, ale tak w ciemno nie chce tego brac. Prosze o propozycje. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 15 września 2022 Opublikowano 15 września 2022 Jakaś 70mai parowana z telefonem. Miałek ekran z kamerką to obraz freezował, teraz mam bez ekranu i się lepiej sprawdza. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 10 stycznia 2023 Opublikowano 10 stycznia 2023 (edytowane) Pytanie mam, może trochę nietypowe. Czy ktoś użytkował samochód w wynajmie długoterminowym przez Arval i zwracał? Zastanawiam się, jak podchodzą do zwrotów, bo na 23.01 wypada mi zdanie służbówki i lekki stresik. Przygotowania podjąłem już jakiś czas temu i wymieniłem zderzaki przez szkodę AC, ale widzę że na Corolli w bocznej listwie mam niefajne pęknięcie (takie 5mm średnicy) i nie jestem pewien. Ogólnodostępny przewodnik zwrotów podpowiada mi, że sytuacja 50/50 - przejdzie, albo dojebią fakturkę po zwrocie. Edytowane 10 stycznia 2023 przez ginn Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 11 stycznia 2023 Opublikowano 11 stycznia 2023 Niestety trudno mieć pewność w tych kwestiach. Miałem auto od innej firmy i opinia od kolegów była taka, że różnie bywa, ale jak bierzesz od nich kolejny samochód potrafią się mniej czepiać. Czasem warto zrobić coś przed oddaniem, czasem można olać, najgorzej właśnie z ocenieniem jak podejdą do tego rodzaju estetycznych pierdół. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 11 stycznia 2023 Opublikowano 11 stycznia 2023 Przyjrzałem się dzisiaj jeszcze dokładnie i wyszło, że od dołu jest dodatkowe spore zarysowane, więc od razu zgłosiłem kolejną szkodę AC. Trudno, trzeba przyjąć kilka % wzwyżki na klatę. To nadal dużo lepsze rozwiązanie niż obciążenie na 2000 zł za wymianę całego progu Cytuj
gtfan 3 300 Opublikowano 9 marca 2023 Opublikowano 9 marca 2023 czy ktoś może polecić jakąś firmę wyciszającą (wygłuszającą?) auto? najlepiej Kraków plus promień do 300km, więc taki trójkąt Wrocław-Waraszawa-Rzeszów wchodzi w grę... Cytuj
iluck85 2 962 Opublikowano 10 kwietnia 2023 Opublikowano 10 kwietnia 2023 Pytanie o kopertę. Postój na niebieskiej dla niepełnosprawnych to dzisiaj 1200 i ileś tam pkt. Ktos wie ile jest za biała kopertę która jest dla „służb miejskich” Jutro muszę isc do straży miejskiej, ale może ktoś wie jak to oni wyceniają? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 30 maja 2023 Opublikowano 30 maja 2023 Jak mam teraz przegląd gwarancyjny na 60k km to z jakim najmniejszym przebiegiem mogę pojechać? ASO mają jakieś wytyczne, co do tego? Dopiero przekroczyłem 57k km, a w czerwcu bym się wybrał na jakieś wakacje w góry, więc pewnie 2k km wpadnie, ale trochę się cykam, że akurat w trasie mi się skończą klocki, albo tarcze. Klimy jeszcze też nie serwisowałem. Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 30 maja 2023 Opublikowano 30 maja 2023 Ja pojechałem właśnie z takim 57k i chwilę przed umówionym przeglądem, samochód wyświetlił ikonkę serwisu za 2000 km. Ale nie zrobili ostatecznie hamulców, bo podobno nie było potrzeby, tylko przegląd z wymianą świec. 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 Jak najlepiej używać nawigacji z Google Maps za granicą? Jakiś pakiet internetowy wykupić, czy lepiej pobrać mapy z trasy na telefon? Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 Ja robię to i to. Jak nie oglądasz YT czy innych takich to mały pakiet GB w zupełności starczy. A mapy pobieram kiedy wiem, że trasa, w którą się udaje może mieć problem z zasięgiem. 1 Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 Trochę offtop, ale w Polsce macie tak mało neta za granicą? Ja mam 20 giga na całą Europę i jeżdżę wszędzie cały czas z Waze i muzyką w streamingu, to zjada i tak niedużo danych. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 Właśnie sprawdziłem i mam pakiet 15 GB w UE do wykorzystania przez rok, także nie będę musiał nic dokupować. Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 A to wystarczy spokojnie na okazjonalny wyjazd, nawet korzystając więcej, trudno przekroczyć giga dziennie. 1 1 Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 W Plushu poza 20GB na Polskę mam bodajże dodatkowe z 5.5GB w UE. Przez tydzień pobytu Niemczech nie zużyłem całości - głównie Google Maps, sprawdzanie obiektów turystycznych itp. Oczywiście Netflix i YT dopiero w hotelu na wifi Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 Netflix do tego pozwala pobrać sobie wszystko przed wyjazdem, podobnie Amazon czy YT Premium. Ja u francuskiego operatora mam za 20 ojro miesięcznie 80 giga w Francji i 30 w UE, z czego 20 na te 30 do wykorzystania także w Szwajcarii, Europie poza Unią, oraz - to akurat wyjątek mojej oferty - w USA i Kanadzie. Pamiętajcie, żeby uważać na Szwajcarię właśnie, bo łatwo zapomnieć, że może mieć zupełnie inne zasady. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Mechanika pojazdowa, pytanie: w tym temacie nie za dobrze jeszcze siedzę, dopiero się uczę, poznaję motoryzację i motosport na tyle, na ile mam czas. Słyszałem, że jest możliwe ,,podniesienie" auta, aby sama podłoga była wyżej, tak aby pojazd był m.in. minimalnie wyższy - w moim przypadku chodzi o to, żeby zamienić 20-calowe koła na rozmiar większe, żeby poza większymi kołami auto dodatkowo było optycznie większe. Czy rzeczywiście da się podnieść podłogę a tym samym podwyższyć auto przez wymianę amortyzatorów, i to w SUVie, którego użytkuję, gdzie mam 20-calowe koła i ciekawe alusy? Jeden mechanik mówił mi, że zmiana kół i alusów pod 21 cali do SUVa jest możliwa bez podwyższania auta, czyli tej teoretycznej wymiany amortyzatorów, ale jeśli da się odpowiedni profil opony i alufelg - wtedy koła spokojnie będą mieścić się w nadkolu i błotnikach a stabilność pojazdu przy prowadzeniu będzie zachowana. A gdybym zmienił te amortyzatory... na wyższe, czy bardziej (sam nie wiem, czy dobrze ogarniam ten aspekt mechaniki pojazdów) potężniejsze? Można to zrobić? A to tak, dla rozluźnienia, bo wtryniłem się w wątku z tak dziwnym, jak powyżej, zapytaniem. Topka exclusive, którą chciałbym mieć (może mi się kiedyś uda?). Jeden z najlepszych pojazdów na rynku za cenę do 1 mln 100 tys. złotych. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Zmień koła na większe z oponą o niższym profilu. Wyższe amortyzatory montuje się w jeepach, żeby jeździć po lesie. 1 Cytuj
Bishonen88 187 Opublikowano 20 sierpnia 2023 Opublikowano 20 sierpnia 2023 Skoda Octavia IV - od paru dni mam problem że radio się włącza samo po opuszczeniu pojazdu. Tzn. wylaczam silnik, wysiadam, zamykam -> wszystko OK. Wracam za 10 minut - system infotainment gra i muzykwa wali z auta. Google'owałem ale nic konkretnego nie mogę znaleźć. Wizyta w salonie dopiero możliwa za parę dni - pomyślałem że może ktoś miał coś podobnego albo wie co zrobić? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 sierpnia 2023 Opublikowano 20 sierpnia 2023 Odłączyć akumulator. xd Ewentualnie poszukaj w settingsach radia "nie nakurwiaj muzą po 10 minutach gdy opuszcze auto". 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi