Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dostałem wyliczenie na Teslę 3 RWD 3800zł OC + AC na pełną kwotę + NNW w HDI, 3900 w Compensie tylko tutaj suma ubezpieczenia 3/4 wartości samochodu. W Hestii 5k. Kusi to HDI (w sumie to Warta), bo to raptem 400zł więcej jak zapłaciłem 5 lat temu na OC/AC za nową Fiestę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Shago napisał(a):

Ja dostałem wyliczenie na Teslę 3 RWD 3800zł OC + AC na pełną kwotę + NNW w HDI, 3900 w Compensie tylko tutaj suma ubezpieczenia 3/4 wartości samochodu. W Hestii 5k. Kusi to HDI (w sumie to Warta), bo to raptem 400zł więcej jak zapłaciłem 5 lat temu na OC/AC za nową Fiestę.

3900 za pełny pakiet(OC, AC,NW )ubezpieczenia Tesli 3? To przecież ubezpieczenie nowego  Dustera wyszło by drożej.

Opublikowano

Żeby nie być gołosłownym:
image.thumb.png.7e4b48ed0cf16f1e0f142131a5632547.png

Tutaj jeszcze gośc się walnął, bo wybrał zły model Tesli (LR zamiast RWD), więc już wiem, że będzie jeszcze trochę taniej.

Dodam, że mam maks zniżek na OC i AC.

Opublikowano
36 minutes ago, AdiCarrion said:

3900 za pełny pakiet(OC, AC,NW )ubezpieczenia Tesli 3? To przecież ubezpieczenie nowego  Dustera wyszło by drożej.

Nie no jak. Rok temu kupowałem Formentora za 145k i miałem 3480zł ubezpieczenie w Allianz, teraz w Ergo Hestii z NWW, AC, OC, Assistance wyszło mi 2875.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Rozrząd na łańcuchu się wymienia?

bo ile ludzi tyle opinii, jeden rabin po że nie, drugi że tak. 
Mam przejechane ponad 200.000, auto idzie pod młotek i gość dzwoni i mówi że po 120.000 się zmienia… tiaaa, mimo że w serwisie audi typ mówił że się nie wymienia na łańcuchu. I gość chciał kilka tysiaków stargować, ale nie wiem czy po prostu miał rację, czy chciał przycebulic.

Opublikowano

To zależy od samochodu, są modele (a w sumie silniki) gdzie trzeba go wymienić - np. n47 w bmw jest na łańcuchu, ale on się rozciąga po czasie i w okolicach 200-250k wypada go wymienić

Opublikowano

To nie są łańcuchy teraz tylko łańcuszki z plastikowymi ślizgami. W BMW nawet się nie ma co zastanawiać i się wymienia w N47. W wielu innych silnikach też wypada chyba że się lubi mieć remont silnika.

Opublikowano

Wymiana żarówek na LED? W Fordzie mam światła mijania na żarówkach H7, przyzwyczajony do matrycowych full ledów w mazdzie jazda na zwykłych żarówkach to katorga.

Widzę, że są żarniki ledowe do tradycyjnych lamp, czy ma to sens, ktoś testował? Jedni polecają, inni piszą o problemach itd. 

Czy po prostu kupić jak najlepsze tradycyjne żarówki?

Opublikowano

Musisz co do konkretnego modelu sprawdzić kwestie homologacji oraz czy samochód nie będzie wywalał błędu. 

Do tego widzę Osram robi całe reflektory Xenarc do wybranych modeli, może to też ciekawa opcja. 

Na YT Zachar ma serię filmów na ten temat. 

• Plusik 1