Hubi. 39 Opublikowano 27 lutego 2009 Opublikowano 27 lutego 2009 Na militaria.pl podkreślają, że pałki są dostępne bez zezwolenia więc raczej kolidować z prawem nie będzie. Poza tym mniej się będzie rzucać w oczy w bagażniku, nawet do schowka byś zmieścił A do respektu też dodaje jesli efektownie ją otworzysz Wracając do tematu: \ wciąż o spalaniu w puncie moim. CHcąc sprawdzić, odłączyłem sonde lambde. Wynik wyszedł taki sam, w granicach 10-11 l wiec pomyslalem, ze do wymiany sonda jest. Podlaczylem ją na nowo i teraz spala ok. 6 l Oo Samo się naprawilo? Cytuj
wilku00034 11 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Wracając do tematu: \ wciąż o spalaniu w puncie moim. CHcąc sprawdzić, odłączyłem sonde lambde. Wynik wyszedł taki sam, w granicach 10-11 l wiec pomyslalem, ze do wymiany sonda jest. Podlaczylem ją na nowo i teraz spala ok. 6 l Oo Samo się naprawilo? Może Styki były zasyfione, albo coś nie łączyło... naszczęście obeszło się bez wymiany sondy Cytuj
Tołdi 8 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Wiem, że jest tutaj kilku posiadaczy motocykli, więc uprzejmie pytam, bo w sumie jestem zielony, tematem dwukołowców zacząłem się interesować dopiero kilka dnui temu, po zagraniu w Full Throttle i podjaraniu się opcją pomykania na motorze -otóż- czy jeśli posiadam prawo jazdy kat B, to żeby zrobić prawo jazdy kat A musze znowu odbywać cały kurs teoretyczny i zdawać w WORDzie test z tejże teorii ???, a jesli tak to gdzie w tym sens, przecież kodeks drogowy, pierwsza pomoc itp są takie sam dla jedno- i dwuśladów... Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 test różni sie bodajże kilkoma pytaniami A kiedy robiłeś kurs? Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 (edytowane) Bez roznicy. Musisz zapisac sie na normalny kurs, posiedziec na teorii, pojezdzic na praktyce, zdac egzamin teoretyczny i nastepnie praktyczny w WORDZIE. Teraz aby zapisac sie na kurs i ewentualnie otrzymac po nim prawko na motor trzeba miec ukonczone 24 czy tam 25 lat no i jest podzial kategorii A ze wzgledu na pojemnosc silnika w motorze. Prawdopodobnie przepis juz wszedl w zycie 1 sty 2009 ale glowy nie dam. Edytowane 2 marca 2009 przez Yacek Cytuj
Tołdi 8 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Hmm, no to niewesoło to wygląda, bo do 24 lat jeszcze mi trochę brakuje <_< Kurs na B robiłem jakieś dwa lata temu, i teraz myslę, że trzeba było zrobić go z A za jednym zamachem... Dzięki za odpowiedzi, o bliższe dane pomolestuję szkoły jazdy w swoim mieście. Cytuj
mj 13 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Bez roznicy. Musisz zapisac sie na normalny kurs, posiedziec na teorii, pojezdzic na praktyce, zdac egzamin teoretyczny i nastepnie praktyczny w WORDZIE. Teraz aby zapisac sie na kurs i ewentualnie otrzymac po nim prawko na motor trzeba miec ukonczone 24 czy tam 25 lat no i jest podzial kategorii A ze wzgledu na pojemnosc silnika w motorze. Prawdopodobnie przepis juz wszedl w zycie 1 sty 2009 ale glowy nie dam. o______O nie ma jeszcze takiego przepisu wprowadzonego w zycie. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 dokladnie, nie ma i chyba nawet nie wiadomo kiedy wejdzie w zycie. mozna zdawac. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 LOL. Co Ty pierd/olisz z tymi latami ? Siostra chłopaka robiła na motor, a jest młodsza ode mnie o rok. Z tego co wiem, przepisy się nie zmieniły. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 To ide dzisiaj naje bac instruktorowi bo mi powiedzial, ze sa i cwaniakowal, ze ci co sie zapisali w roku 2008 maja jeszcze na starych zasadach. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 mieli to wprowadzic od stycznia tego roku, ale cos im nie idzie i jeszcze ustawy nie ma i bardzo dobrze Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 (edytowane) Bylem niedawno u niego, (pipi) any synus tatusia co ma szkole jazdy, wielki instruktor ale ch uja wie na ten temat. Zje balem go jak burego psa, ze mi popsul szacun na motodzielni foruma pe ale watpie aby to cos dalo. Generalnie nie bylem w temacie to lyknalem jak pelikan co mi powiedzial. Przepraszam wszystkich serdecznie za zamieszanie, lacznie z Panem Prezydentem oraz Miriam bo sie spiela chyba. Edytowane 2 marca 2009 przez Yacek Cytuj
Tołdi 8 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Pogadałem z przymulonymi laskami z mojego, bielsko- bialskiego WORDu i potwierdzam słowa poprzedników, ustawa owszem jest, ale gnije gdzieś w mrocznych czeluściach sejmu, i prawdopodobny termin wprowadzenia jej w życie to najwczesniej wakacje, więc małolaty takie jak ja jeśli zbiorą się i pospieszą, to mają jak najbardziej szanse zdać przed jej wejściem w życie. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Ojej, to teraz na forumie chyba trzeba dopisywać kiedy kto się spina. Ale kur/wa, co się dziwić, skoro wierzysz we wszystko co Ci powiedzą. EOT. ;d Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Ja prosty chlopak jestem, syn gornika i nie dorownam nigdy dyskotekowemu lachonowi. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Życie. ; p Kupuje jakoś za 2/3 msce audi a6 . Teraz pytanie, jaki silnik 1,9 tdi czy 2,5 tdi? ; ] Cytuj
Lain 107 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Każdy mi odradza 2,5 tdi. Sama już jestem konfjused. ;f Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 2.5 jest wiecej i sa w roznym stanie. No i fakt, ze to V6 wiec na starcie pali wiecej. Osobiscie wolalbym powiercic przy 1.9 niz dokladac do 2.5 chociaz nie pogardzilbym topowym 2.5 180km w quattro. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 Czy ktos ma sensowne argumenty przeciwko nowemu mustangowi z v6? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 a fiat jego brat, wiem ;] ale tak ogolnie, czy ten silnik w nim zamula, jest do dupy albo cos? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi