Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Okej w końcu się pojawiła ikonka,ale nie uruchamia się tylko wyskakuje komunikat " wygląda na to,że tidal w tej chwili nie działa". Spotify działa idealnie. 

A kij z tym, tidal i tak byl wkurzający

Edytowane przez Pajda
Opublikowano

Ja mam zestaw z allegro za ok 100zł, nie było problemu od ponad roku z nimi, w zimie trzeba dobrze oczyścić ze śniegu, żeby cały czas nie piszczały, okazjonalnie deszcz wyłapują jako przeszkode. Jak sie jezdzi z głową to wystarczy taki zestaw. 

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

kiedys mialem taki bubel z media za 30 zl, to jakosc byla jak z radia, no nie wiem jak 96 kbps w winampie. teraz podobno lepiej to chodzi i roznicy nie slychac - kumpel puszczal i sie dziwilem ze to po bt.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś uzywa prostownika w garażu swoim?  Nie wiem jaki kupić, potrzebuje raz na jakiś czas podładować. Wystarczy z allegro za 100 zl?

Kable rozruchowe już kupiłem, wczoraj mi akumulator w gt86 odmówił posłuszeństwa po 3 tyg stania w garażu. :< (pomimo 2x przegazowania po 10-15 min)

Opublikowano

Ten z lidla jest okej jeśli ktoś ma czas na długie ładowanie ( nie pamiętam, on ma chyba około 5A), natomiast ma fajną funkcję podtrzymania - podłączasz kable i on sobie sam co jakis czas podładuje baterię. Do awaryjnego, szybkiego ładowania, polecałbym coś na transformatorze z regulacją prądu ładowania (150zl) lub prostownik rozruchowy ( tu już większa cena).

Akumulator raczej powinien wytrzymać 3tyg ;) Może już słabo z jego żywotnością lub coś pożera prąd.

Ogólnie to w ramach ciekawostki powiem, że o ile w awaryjnej sytuacji można odpalić auto z wyładowanym akumulatorem ( z kabli, prostownika) to raczej nie radziłbym tego robić cyklicznie z oszczędności przez zakupem nowego akumulatora. Mostki prostownicze potrafią się ładnie grzać, jeśli alternator ciągle będzie musiał w pierwszej fazie ładować baterię dużym prądem.

Opublikowano

No po odpaleniu z kabli czy prostownika powinno się naładować go do na full. Ja tak zajeździłem jeden akumulator jak co drugi dzień odpalałem samochód po kablach.