Shago 3 606 Opublikowano 6 września Opublikowano 6 września Ja dostałem wyliczenie na Teslę 3 RWD 3800zł OC + AC na pełną kwotę + NNW w HDI, 3900 w Compensie tylko tutaj suma ubezpieczenia 3/4 wartości samochodu. W Hestii 5k. Kusi to HDI (w sumie to Warta), bo to raptem 400zł więcej jak zapłaciłem 5 lat temu na OC/AC za nową Fiestę. Cytuj
AdiCarrion 121 Opublikowano 6 września Opublikowano 6 września 1 godzinę temu, Shago napisał(a): Ja dostałem wyliczenie na Teslę 3 RWD 3800zł OC + AC na pełną kwotę + NNW w HDI, 3900 w Compensie tylko tutaj suma ubezpieczenia 3/4 wartości samochodu. W Hestii 5k. Kusi to HDI (w sumie to Warta), bo to raptem 400zł więcej jak zapłaciłem 5 lat temu na OC/AC za nową Fiestę. 3900 za pełny pakiet(OC, AC,NW )ubezpieczenia Tesli 3? To przecież ubezpieczenie nowego Dustera wyszło by drożej. Cytuj
Shago 3 606 Opublikowano 6 września Opublikowano 6 września Żeby nie być gołosłownym: Tutaj jeszcze gośc się walnął, bo wybrał zły model Tesli (LR zamiast RWD), więc już wiem, że będzie jeszcze trochę taniej. Dodam, że mam maks zniżek na OC i AC. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 6 września Opublikowano 6 września 36 minutes ago, AdiCarrion said: 3900 za pełny pakiet(OC, AC,NW )ubezpieczenia Tesli 3? To przecież ubezpieczenie nowego Dustera wyszło by drożej. Nie no jak. Rok temu kupowałem Formentora za 145k i miałem 3480zł ubezpieczenie w Allianz, teraz w Ergo Hestii z NWW, AC, OC, Assistance wyszło mi 2875. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 9 września Opublikowano 9 września Ostatecznie w Ergo Hestii wyszło mi 2679zł bo był błąd w nazwisku żony i nie zliczyło jej zniżek, po poprawce cena -200. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 24 listopada Opublikowano 24 listopada Rozrząd na łańcuchu się wymienia? bo ile ludzi tyle opinii, jeden rabin po że nie, drugi że tak. Mam przejechane ponad 200.000, auto idzie pod młotek i gość dzwoni i mówi że po 120.000 się zmienia… tiaaa, mimo że w serwisie audi typ mówił że się nie wymienia na łańcuchu. I gość chciał kilka tysiaków stargować, ale nie wiem czy po prostu miał rację, czy chciał przycebulic. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 24 listopada Opublikowano 24 listopada Książka serwisowa, tam masz co ile co zaleca producent do wymiany. Cytuj
kazetwu 63 Opublikowano 24 listopada Opublikowano 24 listopada To zależy od samochodu, są modele (a w sumie silniki) gdzie trzeba go wymienić - np. n47 w bmw jest na łańcuchu, ale on się rozciąga po czasie i w okolicach 200-250k wypada go wymienić Cytuj
WisnieR 2 773 Opublikowano 24 listopada Opublikowano 24 listopada To nie są łańcuchy teraz tylko łańcuszki z plastikowymi ślizgami. W BMW nawet się nie ma co zastanawiać i się wymienia w N47. W wielu innych silnikach też wypada chyba że się lubi mieć remont silnika. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada Co polecacie na czyszczenie tapicerki? Dzisiaj zauważyłem taką plamę, nie wiem skąd się wzięła. Nie śmierdzi więc nikt się nie zsikał. Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Jakiś środek do czyszczenia tapicerki z norauto lub podobnego. Powinno zejść. Cytuj
Artur_K 208 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada Wymiana żarówek na LED? W Fordzie mam światła mijania na żarówkach H7, przyzwyczajony do matrycowych full ledów w mazdzie jazda na zwykłych żarówkach to katorga. Widzę, że są żarniki ledowe do tradycyjnych lamp, czy ma to sens, ktoś testował? Jedni polecają, inni piszą o problemach itd. Czy po prostu kupić jak najlepsze tradycyjne żarówki? Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada Musisz co do konkretnego modelu sprawdzić kwestie homologacji oraz czy samochód nie będzie wywalał błędu. Do tego widzę Osram robi całe reflektory Xenarc do wybranych modeli, może to też ciekawa opcja. Na YT Zachar ma serię filmów na ten temat. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi