Opublikowano 30 listopada 200915 l W autach grupy vag to kwestia podpiecia wiazki/manetki/licznika i wsio hula. Temperatury na dodatkowych czujnikach w fabryczne miejsca. A orientujesz się może jak jest w autach innych marek? Chociażby opel lub BMW? Edytowane 30 listopada 200915 l przez wilku00034
Opublikowano 5 grudnia 200915 l jeśli musze przełużyc dowód rejestracyjny a auto jest na ojca to czy moge zanieśc do urzedu jakieś pismo uprawniające mnie i sam to załatwić czy osobiście musi on iść?
Opublikowano 5 grudnia 200915 l Stary pisze upowaznienie w ktorym wskazuje na ciebie, twoj numer dow osobistego, podpisuje sie pod tym i mozesz isc zalatwiac. Jak trafisz na jakas stara ku rwe to nie zalatwisz nawet jak twoj stary tam pojdzie.
Opublikowano 5 grudnia 200915 l Co ile (jeśli w ogóle trzeba) wymienia się olej w tylnym moście. Nigdy mnie to jakoś szczególnie nie zastanawiało, ale ostatnio zastanawiałem się co by można jeszcze zrobić w moim aucie i doszedłem do wniosku że może warto by wymienić olej moście... Nie wiem tylko czy taka wymiana ma sens i czy w osobówkach tak się robi.
Opublikowano 6 grudnia 200915 l Co ile (jeśli w ogóle trzeba) wymienia się olej w tylnym moście. Nigdy mnie to jakoś szczególnie nie zastanawiało, ale ostatnio zastanawiałem się co by można jeszcze zrobić w moim aucie i doszedłem do wniosku że może warto by wymienić olej moście... Nie wiem tylko czy taka wymiana ma sens i czy w osobówkach tak się robi. a skąd taki wniosek że warto? Ja nigdy nie słyszałem o wymianie oleju w tylnych mostach..? nie znam się, więc ktoś może to rozwinie?
Opublikowano 6 grudnia 200915 l Ja też się nie znam. Dlatego pytam kiedy i czy w ogóle wymienia się olej w mostach. Ostatnio wymieniałem w firmowych ciężarówkach i tak przyszło mi na myśl
Opublikowano 6 grudnia 200915 l Co ile (jeśli w ogóle trzeba) wymienia się olej w tylnym moście. Nigdy mnie to jakoś szczególnie nie zastanawiało, ale ostatnio zastanawiałem się co by można jeszcze zrobić w moim aucie i doszedłem do wniosku że może warto by wymienić olej moście... Nie wiem tylko czy taka wymiana ma sens i czy w osobówkach tak się robi. a skąd taki wniosek że warto? Ja nigdy nie słyszałem o wymianie oleju w tylnych mostach..? nie znam się, więc ktoś może to rozwinie? Wymienia sie jak kazdy olej. Olej w skrzyni czy moscie nie jest niesmiertelny. W moscie zazwyczaj wymienia sie przy okazji grzebania w nim. Jesli sie z nim nic nie dzieje to sie niewymienia. W ciezarowkach wymienia sie wg zalecen producenta - zapewne czesciej niz w osobowce bo to auto pracujace. Edytowane 6 grudnia 200915 l przez Yacek
Opublikowano 30 grudnia 200915 l Chyba z muzeum. A tak na poważnie można natrafić na niemieckich serwisach giełdowych na egzemplarz z symbolicznym przebiegiem w idealnym stanie.
Opublikowano 30 grudnia 200915 l Czy jest możliwe kupno seryjnie nowej Bawarki E34 ? mobile.de szukaj szukaj, za egzemplarz w dobrym stanie dasz z 10k euro
Opublikowano 2 stycznia 201015 l Z racji tego, że mój ojciec napier.dala drzwiami i klapami dzisiaj uje.bał zamykanie maski (zdj. z netu, bo nie chce mi się opisywać o co chodzi) w mojej Astrze 2 i teraz się nie domyka. Jakieś pomysły czy kupie sam taki pier.dolnik, czy będę musiał na szrocie się prosić, ew. kupić całą maskę ze sprawnym zamykaniem? Edytowane 2 stycznia 201015 l przez Hela
Opublikowano 2 stycznia 201015 l To co pokazałeś to zabezpieczenie maski przed otwarciem w sytuacji gdyby zamek puścił i nie powinno mieć nic wspólnego z domykaniem sie maski. Poszukaj na allegro powinny być takie gadżety.
Opublikowano 4 stycznia 201015 l Mam pewien problem. Wymieniłem jakiś czas temu termostat i myślałem, że pomoże (nie było wtedy jeszcze aż takich mrozów). Miałem wrażenie, że pomogło i samochód troche szybciej się nagrzewał. Jednak teraz, gdy jest bardzo zimno, wsiadam do lodowatego samochodu, szyby oszronione od środka a samochód strasznie wolno się nagrzewa. Skrobać od środka nie będę, bo potem całe wnętrze jest w śniegu. Ale samochód zbyt wolno się nagrzewa, żeby się to wszystko rozpuściło. Jak stoje z odkręconym rozgrzewaniem i najwyższą mocą (trójka) to jest lipa, jak jeżdże, wciąż z odkręconym wszystkim na full, też bardzo wolno się nagrzewa i żeby leciało ciepłe powietrze i wsio się ropzuściło, może minąć nawet ponad 20 minut jazdy lub więcej. Co moge z tym zrobić? Wymiana nagrzewnicy? Odpowietrzenie układu?
Opublikowano 4 stycznia 201015 l Szyby parują ci od środka z dwóch powodów. Albo zostawiasz wodę czy śnieg na dywanikach, samochód po jeździe jest nagrzany, wysiadasz, woda z dywaników paruje, osiada na szybach i potem zamarza. Albo masz do wymiany filtr kabinowy i nie masz przepływu powietrza w aucie. Najpierw po jeździe spróbuj wylewac wodę z dywaników, jak problem nie zniknie to filtr.
Opublikowano 4 stycznia 201015 l Z wodą na wycieraczkach masz racje- jutro je wyleje i położe gazete na jakiś czas co by woda wsiąkła. Ale to wciąż nie rozwiązuje problemu długiego nagrzewania samochodu.
Opublikowano 4 stycznia 201015 l Przepłukać układ, może szlam z nagrzewnicy wypłucze. Też jak grzejesz w aucie to nie dawaj jak największego stopnia wiatraka, bo to tylko wydłuża czas - za szybko ciepło schodzi z nagrzewnicy, chwilę musi się sama na sucho nagrzać, ja nawet daje off u siebie w mitasubiszi, ale zostawiam temperature by nabijała - w ten sposób DUŻO szybciej mam ciepłe powietrze w środku, ale te optymalne (czytaj prawie gorące) powietrze mam dopiero gdy silnik się dogrzeje - co oczywiste. Edytowane 4 stycznia 201015 l przez Oran
Opublikowano 5 stycznia 201015 l Szyby parują ci od środka z dwóch powodów. Albo zostawiasz wodę czy śnieg na dywanikach, samochód po jeździe jest nagrzany, wysiadasz, woda z dywaników paruje, osiada na szybach i potem zamarza. Albo masz do wymiany filtr kabinowy i nie masz przepływu powietrza w aucie. Najpierw po jeździe spróbuj wylewac wodę z dywaników, jak problem nie zniknie to filtr. Miałem podobną sytuację z filtrem kilka lat temu. Najlepszym rozwiązaniem okazało się wywalenie tego gówna.
Opublikowano 5 stycznia 201015 l Powie mi ktoś czemu nie można prostownika podłączyć pod aku i na tymże prostowniku odpalić auta? "Bo bezpiecznik wy.j.ebie" taka odpowiedź zawsze jest, ale czemu to tak? Ja nie rozumiem tego.