winner 183 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Ło rany... a miałem już nigdy nie chodzić po necie naje.bany. btw. do Golfa silnik będzie bardzo dobrym rozwiązaniem, prosta konstrukcja i brak turbiny spowodują, że obejdzie się bez większych kosztów przy sporych przebiegach. Co innego np Passat, bo tam 1.6 to straszna padaka, kompletny brak mocy i wysokie spalanie spowodowane koniecznością mocniejszego deptania. IMO wybieranie Passata z tym motorem mija się z celem. Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 18 kwietnia 2012 Opublikowano 18 kwietnia 2012 Za tydzień w piątek muszę dostać się z Katowic do Zamościa. Pytanie: którędy lepiej ? http://imageshack.us...chowek01nt.jpg/ 1.Trasa 79 - przez Sandomierz 2.a4/e40 - przez Rzeszów opcją 1wszą miałem nieprzyjemność jechać jakieś 5lat temu (wąsko, duży ruch: chodzi głównie o odcinek nadwiślański) i dlatego skłaniałbym się spróbować opcji nr 2. jakieś opinie? którędy lepiej ? (nawierzchnia , natężenie ruchu) Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 18 kwietnia 2012 Opublikowano 18 kwietnia 2012 Srednio raz na miesiac jezdze z Krakowa do Lublina przez Sandomierz i trasa jest rewelacyjna IMO - maly ruch, szybko sie jedzie. 1 Cytuj
Desser 35 Opublikowano 18 kwietnia 2012 Opublikowano 18 kwietnia 2012 (edytowane) Trasę z Katowic do Rzeszowa zrobisz przy pomyślnych wiatrach (i braku korków na odcinku Szarów-Brzesko) w jakieś 2,5-3h, stamtąd przebicie się przez Rzeszów w godzinach szczytu (nie mówisz o której godzinie chcesz jechać) to około 40min i do Zamościa 155km przez Janów Lubelski i Frampol (alternatywnych tras nie polecam, mimo że krótsze, bo dziura na dziurze). Także może faktycznie przez Połaniec i omijając zakorkowany Sandomierz (przez Tarnobrzeg i Grębów) będzie szybciej, bo omijasz główną trasę i duże miasta. Twój wybór Ja się DK4 już w życiu tyle najeździłem że nią rzygam, więc sam bym chętnie wybrał północną trasę Edytowane 18 kwietnia 2012 przez Desser 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 18 kwietnia 2012 Opublikowano 18 kwietnia 2012 zakorkowany Sandomierz jezdze tak od kilku lat i nigdy korka w Sandomierzu nie bylo oO Cytuj
Desser 35 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Nie wiem, kilka razy przejeżdżałem przez miasto ojca Mateusza i wydawało mi się, że dużo czasu się tam spędza. Tak czy siak jadąc przez Tarnobrzeg ścina się spory kawałek drogi, więc lepiej to miasto ominąć Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 dzięki z opinie. Trasę z Katowic do Rzeszowa zrobisz przy pomyślnych wiatrach (i braku korków na odcinku Szarów-Brzesko) w jakieś 2,5-3h, stamtąd przebicie się przez Rzeszów w godzinach szczytu (nie mówisz o której godzinie chcesz jechać) wyjazd około 12.00 -; nie muszę być na konkretną godzinę, nie spieszy mi się, wolę spokojnie jechać ale jechać niż pałować 1h a potem stać w korkach 2h. Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 ubywa mi płynu chłodzącego,na ziemi nie ma plamy,oleju w silniku nie przybywa . wtf ? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 (edytowane) ja mialem takie objawy przy uszczelce + peknietej chlodnicy Edytowane 21 kwietnia 2012 przez Lucek Cytuj
Dud.ek 2 053 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 obadaj podłoge pod dywanami czy nie jest wilgotna, może gdzieś wywalać z węży od nagrzewnicy, ewentualnie możliwe, że niefortunnie wydmuchało uszczelke w silniku i napiera prosto do komina a nie do silnika i dlatego nie przybywa oleju Cytuj
szaden 228 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Czy nadal da się kupić w Polsce prawo jazdy? Jeżeli tak, to jak to wygląda od strony egzaminatorów? Mam w planach napisanie artykułu na ten temat, ponieważ doszły mnie słuchy, że coś takiego jest nadal możliwe, ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Jak dasz w łapę egzaminatorowi to co za problem. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Jak dasz w łapę egzaminatorowi to co za problem. Ja prawko mam i to od kilku lat. Z tego co słyszałem to np. w takiej Gdyni, nie da się dać w łapę- jakiś czas temu była łapanka i egzaminatorzy się boją. Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Opublikowano 22 kwietnia 2012 z tym co się zetknąłem to nie "kupno" prawka, ale "przymknięcie oka" egzaminatorowi na mniejsze błędy (za karygodne, nie przychodzi) w łape daje się osobie u której się uczyło na kursie, po wyjeżdzeniu godzin prawko robiło się tam gdzie był ustawiony egzaminator, ziom kolesia z kursu (zazwyczaj inne miasto, mniejsze) jak oblejesz na placu tez łapówka nie działa, tylko lekkie przymknięcie oka na błędy. a takie "prawdziwe prawko" ide do Pana poprosze prawo jazdy, prosze. itd to sie nie spotkałem od 15 lat, pamiętam jak na stadionie dziesięciolecia koles w Żuku miał kartoniki z różnymi dokumentami i pieczatkami prawko 1500zł na dzisiejsze. Zawsze lubiłem za gnoja stadion dziesięciolacia, raz rusek dał mi prawdziwego kałacha potrzymać jak miałem 5 lat (w sensie opierałem sie o niego o kolbę) Cytuj
winner 183 Opublikowano 23 kwietnia 2012 Opublikowano 23 kwietnia 2012 Przyszła ta smutna chwila... trzeba kupić wycieraczki. Zastanawiam się co zrobić, czy brać się za te podróbki Boscha niby czy znowu dziadostwo z Valeo, które mam teraz i są zrobione chyba z gumy do baloników... Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 23 kwietnia 2012 Opublikowano 23 kwietnia 2012 No wlasnie mi tez by sie przydala juz wymiana wycieraczek bo juz nic nie zbieraja moje. Co polecacie dobrego a nie drogiego? Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 24 kwietnia 2012 Opublikowano 24 kwietnia 2012 Te marketowe Alci sa calkiem niezle jak na cene okolo 25zl Cytuj
winner 183 Opublikowano 24 kwietnia 2012 Opublikowano 24 kwietnia 2012 Kupiłem dzisiaj Boscha... 20+14zł (53 i 50cm). Tanie więc nie narzekam Cytuj
asfalt 439 Opublikowano 16 maja 2012 Opublikowano 16 maja 2012 Co forumek myśli o Skodzie Citigo, oprócz tego, że ma nazwę pedalską? Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 16 maja 2012 Opublikowano 16 maja 2012 Niemiecka toyota Aygo czyli male pudelko. Pytanie po co takie auto ? Cytuj
asfalt 439 Opublikowano 16 maja 2012 Opublikowano 16 maja 2012 Bo mam za dużo piniondzów i chce kupić miejskie pudełko. Oczywiście nie jako pierwsze autko. Cytuj
Mustang 1 739 Opublikowano 16 maja 2012 Opublikowano 16 maja 2012 (edytowane) Wygląda mniej fajnie niż Up. Ale jak się kupuje taki samochód, to i tak chodzi o kasę, a Skoda jest tańsza. 60 koni podobno starcza do miasta, choć i tak to mało. No i zawsze nowa konstrukcja, jak na wielkość i cenę jakiś poziom bezpieczeństwa trzyma. Fabia w promocji nie wyjdzie niewiele drożej swoją drogą? Wolałbym od Twingo czy Pandy, ale sam bym nie kupił tak słabego auta. Choć jak komuś nie zależy na mocy, to czemu nie. BTW, teraz w jakimś Motorze czy Auto Świecie jest chyba dossier o wyborze wersji, jakbyś był serio zainteresowany możesz poczytać. A przy Upie jak wybierali silnik, to polecali 60. Podobno dodatkowe 15 koni czuć tylko przy kręceniu silnika na maksa, 75 i tak dalej jest mało za miastem, a pali więcej. Edytowane 16 maja 2012 przez Wampis Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 16 maja 2012 Opublikowano 16 maja 2012 Fiata 500 kup lepiej. Jakbym chciał kupić nowe małe miejskie auto, to bym nic innego nawet nie brał pod uwagę. A Citigo ma tę przewagę nad Up!, że nie ma w nazwie idiotycznego wykrzyknika. Cytuj
Mustang 1 739 Opublikowano 16 maja 2012 Opublikowano 16 maja 2012 Pięćsetka jest droższa i nie ma wersji 5d (choć nie wiem, czy to istotne tutaj). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi