hooki 194 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ale on chce mocny silnik a w Volvo nie ma żadnego mądrego i szybkiego silnika. 285km w T6 całkiem fajnie się z 4 kół zbiera i jeździ. Auto wygodne, 7sek z haczykiem do 100kmh, a bagażnik przepastny. Rzędowe 6 daje też niezły dźwięk kiedy trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
rajnerGT 159 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Jak na turbo to dobre spalanie, jak miałem stare E30 1.8 to paliło tyle samo bez turbiny, a jak sie wku(pipi)łem to 16 potrafiło w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ale on chce mocny silnik a w Volvo nie ma żadnego mądrego i szybkiego silnika. 285km w T6 całkiem fajnie się z 4 kół zbiera i jeździ. Auto wygodne, 7sek z haczykiem do 100kmh, a bagażnik przepastny. Rzędowe 6 daje też niezły dźwięk kiedy trzeba. No właśnie chodzi o te osiągi... Jechałem raz takim S60 z T5 co prawda, ale ten samochód był równie "szybki" co moje 1.8T na nieseryjnym dolocie. Myślę, że po mapowaniu na 190/330Nm mojego AEB wciągałbym nosem to T6. We wtorek testowałem R36 i tam widać moc V6 - 100kmh na budziku wyświetla się bardzo szybko (w katalogu 5,5s), ten samochód po prostu wyrywa jak rakieta, a to przecież tylko niepozorne kombi. Volvo solidne, ale nie ma silników niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 No wlasnie "calkiem fajnie sie zbiera" w Volvo to za malo. Ta marka nigdy nie miala wybitnych usportowionych modeli wiec zarzucmy temat bo te Volvo jezdzi jak zwykle audi A6 z 3 litrowa benzyną bez pakietu s line. A to nie to samo co już np S6 a w sumie tego typu segment celuje winner tym Passatem. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Tak, na przyszły tydzień planuję dogadać się i przetestować ten samochód http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mercedes-benz-e-55-amg-t-automatik-gasanlage-m%C3%BClheim/165354793.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=178&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&negativeFeatures=EXPORT&categories=EstateCar Jeździłem Passatem więc będę miał teraz porównanie tych konkretnych modeli. Cena podobna, rocznik starszy, aczkolwiek wyposażenie, a na pewno wygląd i jakość wykonania nieporównywalnie lepsze. Muszę przetestować ten samochód, bo jak tego nie zrobię i kupię inne auto to będę tego żałował przez kilka lat, że nie spróbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Spróbować można, ale wydawać 18k euro na już nie najmłodszego Merca z gazem i dużym przebiegiem, to chyba jednak przesada. A jakość jakością, ale kolejne kilometry też robią swoje. Z tych dwóch na stówę bym brał Passata, w minimum 90% sytuacji nawet jego mocy nie wykorzystasz w pełni. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Teraz chcę tylko przetestować, a następne w kolejce bedzie A6 4.2. Muszę obczaić każdy z tych samochodów zanim podejmę jakaś decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 4.2 A6 nie jest zestrojone sportowo jak Passat więc powinieneś szukać już S6. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 No tak, ale 5.2 V10 to już ogromny silnik. Sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 No a ten w Mercedesie to pochodzi niby z Toyoty yaris tak ? No ku rwa... Cytuj Odnośnik do komentarza
rajnerGT 159 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 No tak, ale 5.2 V10 to już ogromny silnik. Sam nie wiem... AMG ma nie mniejszy Zresztą, co z tego że wielki silnik, nie musisz wykorzystywać go w 100% Lepiej mieć ten zapas niż potem narzekać ze te 300 KM już Ci nie wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Nie wiem czemu, ale trochę boję się takich dużych pojemności. Nie chodzi to o toczy wykorzystamy czy nie, ale po prostu, nie jestem przyzwyczajony do silników 3x większych od mojego. Najlepiej jakby Passat miał jakość i wykonanie Merca, a dla mnie byłby to samochód idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza
rajnerGT 159 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Ciężko Ci dogodzić A tak na serio, nie ma co się bać dużej pojemności jak będziesz sie z nią rozważnie obchodził. Nowe auta sa tak napakowane elektroniką, że prowadzi się je tak łatwo jak Twoje 1.8T. Przecież nie kupujesz auta wyścigowego tylko rodzinne, które mimo dużego silnika da się normalnie prowadzić Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez rajnerGT Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Serio, jaka jest roznica miedzy 3 litrowym 300 konnym silnikiem a 450 konnym 5 litrowym v10 ? Oba przyspieszaja do setki w 5 sekund jak ten passat wiec nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Nie wiem... tak czy siak muszę na pewno ugadać się z gościem, żeby przetestować samochód, bo zanim nie sprawdzę wszystkich interesujących mnie alternatyw to nic nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza
rajnerGT 159 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Jedno jest pewne, wszystkie auta, które bierzesz pod uwagę są szybkie. Więc nie zwracaj uwagi na silnik tylko dokonując wyboru zwróć uwagę bardziej jak się czujesz w danym aucie gdy nim nie jedziesz, chyba rozumiesz co mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Najmocniejsze auto jakim jeździłem osobiście (tak na lajcie, żeby w pełni przetestować) to chyba M3 E46 343KM, które ma osiągi podobne właśnie do Passata i przyznam, że pomimo ogromnej różnicy w konstrukcji i ogólnie typu tych pojazdów, czułem się podobnie kierując te pojazdy. Przyznam, że właśnie w coś takiego o mocy zbliżonej do tego M3 celowałem, bo pamiętam moje przeżycia przy pierwszym zetknięciu się z tym autem. Coś wspaniałego, co teraz mogę mieć dodatkowo nie rezygnując z luksusów i praktyczności. Najszybszym zaś samochodem jaki prowadziłem dość dawno temu (miałem 18 lat) była 260-konna ITR z profesjonalnie doładowanym B18C. Auto miało jakieś 4s do 100 i było tak niewiarygodnie lekkie, zwinne i sterowne, że zakochałem się w tym modelu. To właśnie w tym aucie czułem się najlepiej, ale dzisiaj wiem, że potrzebuję czegoś co Integra mi nie zagwarantuje - wszechstronności i jako-takich luksusów, bo to surowy samochód sportowy do pokonywania wszystkich (no może 99,9%) na światłach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hlipo 3 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Za 17000E to chodzą zwykle modele w211 w dobrym stanie. Także ten model co podałeś link może być jakimś ulepem Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Wiem, ale chcę przetestować ten samochód i pokazałem ten, którym mam zamiar się przejechać w przyszłym tygodniu, bo jest niedaleko mnie. Za dobry egzemplarz musiałbym wyłożyć pewnie 20-21tys. i jestem tego świadomy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Usagi 77 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Idź do zakupu kontrolowanego . Adaś Ci coś tam wysznupie w stołecznych komisach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Chetnie obejrze taki odcinek Cytuj Odnośnik do komentarza
Arik_19 628 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 taaaa już to widzę - 4x Passat do wyboru w odcinku Winnera xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Jak wyglada sprawa z ubezpieczeniami OC/AC w naszym kraju.Chcialbym ubezpieczyc auto w PL. Czy tez jest tak jak na wyspach ze mlodzi kierowcy maja ograniczenia co do pojemnosci silnika etc? czy raczej nie robia ubezpieczalnie problemow? Moglibyscie tez polecic jakas ubezpieczalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ograniczenia są tylko w żniżkach a raczej ich braku i dodaniem zwyżek. Zwyżka za wiek, zwyzka za krótki okres posiadania prawka i tego typu pier doły. Nie ma polecanycch ubezpieczalni, bierze taką, która daje najtańszą ofertę. W razie kolizji to najwyżej kto inny będzie miał kłopot z wytarganiem dobrej kasy z Twojej ubezpieczalni ale to nikogo nie obchodzi. Bierz tam gdzie najtaniej poprostu za samo OC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dzieki Yacek. Z OC to okay kumam ale z AC to jednak chcialbym wybrac taka ubezpieczalnie gdzie w razie kradziezy auta (niestety biore marke popularna wsrod zlodziejaszkow) nie bedzie problemu z wydebieniem kasy od ubezpieczyciela. W sumie ciesze sie ze nie bedzie problemu z ubezpieczeniem jesli chodzi o pojemnosc silnika bo tu gdzie jestem poczatkowe ubezpieczenie ograniczalo mnie do max 1.6 a to i tak nie wszedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi