Yacek 852 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Papiery bierzesz z ośrodka, w którym robisz egzamin. Od instruktora bierze się tylko zaświadczenie o wyjeżdzeniu godzin, które dopuszcza do 4 egzaminu. Otrzymuje się je po wyjeżdzeniu, a jeśli kumaty to daje za łapówe bez jezdzenia bo to tylko papier. Jeszcze inni robią tak, że biorą hajs, wydają papier a godziny wyjeżdza się przed samym egzaminem. Jednak jazda jest wskazana, jeśli dzieczyna nie jest kumata jeszcze. Edytowane 12 Września 2012 przez Yacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Te papiery z ośrodka trzeba odbierać osobiście, czy ktoś może zrobić to za nią? Jeszcze jedno pytanie: czy nie będzie potem problemu z odbiorem tego prawa jazdy, bo chyba nie zanosi się, żeby właściciel mieszkania, w którym będziemy mieszkać, zgodził się na zameldowanie w nim... Edytowane 12 Września 2012 przez szaden Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Papiery wyślą do wydziału komunikacji miasta, w którym ona jest zameldowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 A tam już odbiera się prawko na podstawie dowodu osobistego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ok, już rozumiem wszystko i w sumie jest tak jak myślałem Jeszcze jedno ostatnie pytanie: nie trzeba mieć jakiegoś zaświadczenia o odbyciu kursu z poprzedniej szkoły, czy coś takiego jest wymagane? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 no przeciez to jest w osrodku, w ktorym zdajesz i te papiery trzeba dac do nowego osrodka. No wez pomysl troche chlopie. Nic dziwnego, ze nie zdajecie tych praw jazdy jak nawet nie wiecie co trzeba zrobic aby sie zapisac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Zdałem 4 lata temu prawo jazdy za pierwszym razem, więc nie wiem do czego pijesz Po prostu dziewczyna się dopytuje, a nie chce rozmawiać ze swoim byłym instruktorem bo ją chłopek trochę w(pipi)ił. Dzięki za pomoc, jutro będą plusiki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 No ale przeciez byla na kursie to nie sluchala co sie dzieje z papierami. Samo sie przeciez nie zrobi, tak samo jak w nowym osrodku egzaminujacym nikt nie ustali egzaminu na podstawie legitymacji szkolnej tylko logiczne, ze papierow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 No właśnie żadnego kursu teoretycznego nie było- miała się uczyć sama we własnym zakresie, ale buc oczywiście wziął za to pieniądze... Zresztą to jest temat na zupełnie inną dyskusję, więc ode mnie tyle w tym temacie Wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Dzisiaj na trasie wyprzedziło mnie piękne BMW kombi. Wielkie, masywne i białe xd. Po prostu się w nim na te 20 sekund zakochałem. Szukam teraz tego modelu na googlach ale bez powodzenia. Co to mogła być za beta? No oko tak z tamtego, a może i z tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 pewnie piatka Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 BMW 5, albo BMW GT Chyba, że było tak wielkie i masywne, że to X6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Piątka, piątka. Dzięki chłopy. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) Można kupić i zarejestrować samochód na miękkim (tymczasowym) dowodzie? Edytowane 22 Września 2012 przez winner Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Jeżeli masz miękki dowód to auto już jest zarejestrowane w 1 z 2 wariantów - rejestracja warunkowa na 30 dni z powodu braku dokumentu opłacenia akcyzy rejestracja tymczasowa i po 2-4 tyg pełna rejestracja w postaci odbioru twardego dowodu. O jaki miękki dowód Ci chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Koleś zarejestrował auto u nas w mieście tydzień temu, bo musiał (sprowadził i stało już jakiś czas) i jeszcze nie dostał twardego dowodu. Po prostu chodzi mi o to, czy trzeba czekać aż zwrócą mu kartę pojazdu i dadzą normalny dowód czy można kupić samochód na dowód tymczasowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Jak zwrócą kartę pojazdu, dlaczego niby ją zabrali ? Ja mam dowód warunkowy i kartę pojazdu mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Samochód był sprowadzony z Italii i to pierwsza rejestracja w kraju. Chodzi mi o to, czy po spisaniu umowy na dowód tymczasowy nie będzie później problemów z zarejestrowaniem na nowego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 (edytowane) ja bym poczekał, aż odbierze twardy dowód i karte pojazdu. Myśle, że te kilka tygodni ci nie zbawi a napewno bedzie to mniej problematyczne przy przerejstrowaniu. Edytowane 23 Września 2012 przez Dud.ek Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Będą bo to pozwolenie czasowe i jeśli zostało wydane to trzeba odebrać twardy. Jak ktoś w międzyczasie tak sprzeda to trzeba upoważnienie od niego, jechać do wydziału komunikacji w jego mieście, odebrać jego twardy dowód i potem przerejestrować na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 W tym roku postanowilem ze bede troche madrzejszy i nie bede juz skrobal szyb, jaki srodek polecacie na odmrazanie szyb? W ogole jest jakis srodek by szyby najlepiej w ogole nie zamarzaly? : ) W srodku tez przednia szyba mi zamarza co jest bardzo uciazliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Nie wiem czy jest jakiś konkretny, miałem do czynienia z różnymi, w większości jakimiś tanimi z supermarketu i działały skutecznie. Całkiem dobrym prostym sposobem jest przykrycie szyby przedniej kartonem przytrzymywanym przez wycieraczki. A najlepszym pewnie zainwestowanie w ogrzewanie postojowe, ale to już luksus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 W tym roku postanowilem ze bede troche madrzejszy i nie bede juz skrobal szyb, jaki srodek polecacie na odmrazanie szyb? W ogole jest jakis srodek by szyby najlepiej w ogole nie zamarzaly? : ) W srodku tez przednia szyba mi zamarza co jest bardzo uciazliwe... Ja kupuję płyn do spryskiwaczy Sonac albo AutoLand do -22C, to do spryskiwacza ręcznego i sobie pryskam jak jest potrzeba. Co do zamarzania od wewnątrz to masz wilgoć i dopóki jej nie usuniesz to będzie zamarzać dalej. Umyj przednią szybę płynem do mycia okien albo innym na spirytusie aby łądnie odparowało i wsadź jakiś pochłaniacz wilgoci - najprościej kupić ryż do gotowania i kilka saszetek wrzucić na dywaniki (porządnie je wytrzep z piachu) z przodu, i z tyłu. Pod szybęteż możesz położyć ze 2-3 saszetki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Jako pochłaniacz wilgoci też żwirek dla kota podobno działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Też ale on może być sypki i się kruszyć jakoś a ryż jest na gotowo w torebce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi