kanabis 22 419 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) No dobra a jakiś dobry sklep internetowy z lakierami w sprayu którzy dobiora mi kolor po numerze ? ku.r.wa na tym czernidle nawet ka jest xD Edytowane 25 Czerwca 2013 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 W bagażniku masz wlepę - patrz tam jaki masz kod lakieru i wklep go w allegro. Do tego dokup szary podkład i przeźroczysty akryl dla połysku i będziesz miał cały zestaw na amatorskie naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cerb 7 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 No mi o pic wlasnie chodzi bo baby sa poje.bane. Ostatnio jak chciałem sprzedać to kilka zadrapan a baba juz fe ble , mąż wsiada , mówi kurde ale silnik to nie zajechany , dobrze idzie. No ale lakier obdrapany no i baba juz nie chce :confused: dlatego chce go tandetnie odpicowac tylko do sprzedaży aby robił wrażenie na babach Faceci tez, wymagaja od kilku/nasto letniego pojazdu wygladu jak z salonu. Sprzedawalem ostatnio motocykl, uzytkowany na co dzien, mylem go raz na miesiac, troche much, kurzu itp. Zrobilem foty, wystawilem na allegro myslac, ze ucziciwe bedzie pokazac moto niepicowane tylko takie jakie jest normalnie jezdzone. I to byl blad bo zainteresowanie bylo srednie chociaz sprzetowi nic nie mozna bylo zarzucic. W koncu sie zebralem, moto wymylem, ba wrecz wyszorowalem szczoteczka do zebow:) zrobilem fajne foty i mialem z dziesiec telefonow "czy ten motocykl jest naprawde w takim stanie jak na zdjeciach?" Sprzedalem go po dwoch dniach;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 041 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 W bagażniku masz wlepę - patrz tam jaki masz kod lakieru i wklep go w allegro. Do tego dokup szary podkład i przeźroczysty akryl dla połysku i będziesz miał cały zestaw na amatorskie naprawy. Akurat w fordzie jest na tabliczce znamionowej. Nalepka w bagażniu jest tylko w VAG'ach Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 W bagażniku masz wlepę - patrz tam jaki masz kod lakieru i wklep go w allegro. Do tego dokup szary podkład i przeźroczysty akryl dla połysku i będziesz miał cały zestaw na amatorskie naprawy. Akurat w fordzie jest na tabliczce znamionowej. Nalepka w bagażniu jest tylko w VAG'ach A to sorry, opierałem się na tym czym zawsze jeździłem czyli VAG'ami Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 i co kanabis jak nie wie nawet co to plak, to da rady zaprawki zrobić? Nie sądzę ziom. Chyba, że będziesz plastikowe zderzaki tym chciał malować, albo nie wiem lusterko. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Lakier chce tylko wypolerować, już kupiłem sprzęt do felg i własnie zderzaków. Jak polerka nie wystarczy do lakieru to wtedy będe myślał nad malowaniem,. Spokojnie nie robie tefgo dla siebie tylko dla klienta na pokaz także nawet ja dam rade go odwalić dla picu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Bo ogólnie to jak mówiłeś, że chcesz lakier kupić to myślałem, że zaprawki będziesz robić. Lepiej jest już tej rdzy nie ruszać na ogół niż mieć plamy (kolor przez internet to ci najwyżej dobiorą taki, że daltonista nie od różni). Bo wiedz, że kolor się starzeje i co ci po tym, że oryginalny był taki a taki, jak dobrać musisz do aktualnego, najlepiej iść do mieszalni farb w mieście z klapką od baku, dać to, niech zmieszają. Setka takiego dobranego lakieru zapakowana do szpraju to ok. 70 zł. edit: lepiej nie ruszać, jeżeli chcesz to sprzedać, w tym sensie, bo jak dla siebie to zdecydowanie wolałbym mieć nawet podkładem pie.rdolniętą połowe auta niż miałoby mi rdzewieć. Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Oran Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Wnetrze: Odkurzanie wykladziny,dywanikow i foteli Pedzelkkiem wymiec kurze z kratek nawiewow Sprawdz w jakim stanie sa nakladki na pedalach, jesli zuzyte = wizyta na szrocie i zakup ladniejszych Kokpit lecisz plakiem,ale matowym bo blyszczacy chu.jowo wyglada i tragicznie wychodzi na zdjeciach Zapach "new car" Uszczelki w drzwiach, jesli popekaly to kleisz je delikatnie silikonem i lecisz czernidlem Zewnatrz Mycie Wosk koloryzujacy Zderzaki i wyblakle plastiki lecisz czernidlem np. Sonax Jesli masz jakies dziwne rysy to kredka (starcza na jedno mycie) badz poszukaj w regionie zakladu robiacego smart painting. Jesli masz platikowe klosze i sa zmatowiale to polerka Silnik Sprawdz plyn hamulcowy oraz olej od wspomagania = braki uzupelnic Olej to samo Rdza na progach Kupujesz srodek na rdze firmy epoxy dragon, koszt 18zl. Psikasz na rdze, zachodzi reakcja, rdza zabarwia sie na czarno. Mozesz poprawic hammereitem Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Pajda Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 to jest przerażające. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 I dlatego właśnie mojego Forda chcę z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 No ale tu nie ma januszowych zabiegow typu klejenie podlogi bollem, latanie silnika silikonem, czy wlewanie litra ceramizera do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 po dwakroć przerażające. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Pany ale odje.bałem fordzine że talala, inny samochód. Masakra , plus 1000 do wartosci jak nic. Nawet nie wiedziałem ze ma taki ładny kolor xD Felgi zrobione lakierem do felg srebrny + bezbarwny Lakier polerka Plastiki czernidło + zderzaki czaarny lakier + bezbarwny Masakra ale robiłem go 8 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 041 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Plastiki czernidło + zderzaki czaarny lakier + bezbarwny To musi być straszne Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Wygląda zaje.biście tzn czernidła użyłem tylko do lusterek i plastikowych elementów a zderzaki robiłem lakierami Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 041 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Oczywiście pamiętałeś że plastik trzeba zrobić podkładem do plastiku bo się nie złapie Swoją drogą do czarnych zderzaków jest coś takiego jak struktura na plastik a nie lakier i bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Lol, chciałbym to zobaczyć z bliska. Pokaż jakieś ładne zdjęcia to chociaż wirtualnie zobaczę jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dobra nie pierdo.lcie i tak wam go nie sprzedam Dobrze jest , aby przez tydzien sie trzymalo dopoki sie go nie pozbede i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 041 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dawaj foto bo ci nie wierzymy Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 dobra , jutro wrzuce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 041 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Panie, biere bez oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 kanabis płakał jak sprzedawał. Pikny Panie pójdzie jak woda Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 NIC NIE STUKA NIC NIE PUKA Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi