mlokon 8 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 i mieć troche mięsa i włoszczyzny bo z kamienia rosołu nie ugotujesz O_o Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 wyobraźmy sobie hipotetyczną sytuacje- jedziemy drogą i nagle ktoś z naprzeciwka wyprzedza na trzeciego, tak, ze jedzie na czołowe z nami. Ratując się skręcamy na pobocze, wpadamy do rowu i rozbijamy samochód. Sprawca wypadku ucieka. Są świadkowie, że to on spowodował krakse, ale nikt nie zanotował numerów. Jak w takim wypadku wygląda sprawa ubezpieczenia? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 jak masz AC to normalnie, jak tylko OC to o ile go nie zlapia raczej nic nie zrobisz. Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Takie trochę abstrakcyjne pytanie - co by się stało się, gdybym jadąc powiedzmy 130 wrzucił jedynkę? Generalnie jakikolwiek bieg, który przy danej prędkości wyskoczyłby znacząco poza granicę obrotomierza. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Napewno by koła się zablokowały, obstawiam też, że np. w przegubach by się łożyska pokruszyły. Ale to tylko jedna z napewno wielu rzeczy która by się zdarzyła. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 No np przy nie zapietych pasach bys wylecial przez przednia szybe. No i skrznie z(pipi)iesz Cytuj
mj 13 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 blokuja sie kola i ogolnie chu'jowa sprawa Cytuj
Dud.ek 2 052 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Orintuje sie ktoś ile może kosztować renowacja beżowej skóry przednich foteli? Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 No właśnie się zastanawiałem, czy raczej skrzynia pójdzie na spacer, czy silnik wyleci w powietrze. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 a gdyby wsteczny wrzucic? nawet jadac 50 km/h? Cytuj
QBH 246 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 nie rozleci sie, nie da sie wrzucic wstecznego w czasie jazdy. Cytuj
MeL 34 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 nie rozleci sie, nie da sie wrzucic wstecznego w czasie jazdy. dokładnie. musielibyście ciagnąć na maxa a to się skrzynia posypie. tak samo z jedynką. te zębatki się zamienią w proszek Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Podobnie jak się nie da wrzucić jedynki powyżej jakiejś prędkości. A przy 130 wrzucić dwójkę? Zależy od samochodu, ale myślę, że jest to do przetrwania. Wyglądałoby to mniej więcej tak: jedynka yyyyyyyynnn, dwójka, yyyyyyn, trójka, ynynyyyyyynnn, czwórka, yyyyyyyyyyyyyyyyn, piątka, nnnnnnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyooooooooooooooo, redukcja dwójka YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY(pipi)!!!!!!!111 hehe, no. Cytuj
MeL 34 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 wydaje mi się że jakby Ci się udało wrzucić te 2 to wał by wystrzelił jak z procy a tłoki obiły Ci maskę od spodu Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Przy mocniejszym aucie mogłoby się obejść bez ofiar. Kumpel zapinał stówę na dwójce w eskorcie 1.6 16V, więc przy dobrym sprzęcie 130 nie byłoby problemem. Trochę tylko jajami waliło z katalizatora. Albo czegoś tam. A może to ja się ze strachu zesrałem. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Polećcie jakieś auto do 3 tys. z pożądnym silnikiem Pytanie jak na razie bardziej z ciekawosci, bo funduszy brak. Cytuj
MeL 34 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 (edytowane) e30 ;d Jakbym dostał tą 325 Evo czyli M3 co ma ~240 kuca to bym nie narzekał powiem Ci że całkiem przypadkiem mam Peudeota 106 z 1992 roku. Silnik 1.1. I qrde nic się nie dzieję. Blacha nie gnije. Silnik smiga aż miło a ma prawie 180 000km. Wymieniam olej i jeżdżę. I tak już 2 lata. A dałem za niego 1 500 zł ( w rozliczeniu dostałem ) W rzeczywistości do powinien tak z 1000 więcej kosztować. Wad jakichś większych nie ma. Raz mi się pompa paliwa zepsuła ale to dlatego że jeździłem non stop na rezerwie. No i czasem jadę LPG wyregulować ( TAK ! Poprzedni właściciel założył LPG !!! Sam się dziwiłem jak można do 1.1 takie coś wsadzić ) Ale na gazie jakoś jeździ. Dużo śmigam w mieście więc mi to pasuje. A że nogę mam ciężką to łyka 10 litrów gazu ale jak se policzysz to i tak Cie śmiesznie wychodzi. W sumie myślę o czymś nowym. Jak będę miał koło 10 000 to łykam jakiegoś japońca. Może Civic'a coupe ale nie mogę znaleźć VTECa w DOHCu. Same single A jak nie będę mial tyle kasy to łykam Peugeot 106 GTI czyli 1.6 16V i 120 kuca :) A jak będę miał jeszcze więcej kasy to zostawiam starego peżota i kupuje se Yamahę FZ1 HAHAHA !!! Edytowane 4 lutego 2009 przez MeL Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 4 lutego 2009 Autor Opublikowano 4 lutego 2009 (edytowane) ---- Edytowane 4 lutego 2009 przez Pajda Cytuj
Blok 6 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 co jest z tym mercedesem efficiency, co teraz reklamują w TV? każda hybryda działa na tej samej zasadzie co samochód pokazany w tej reklamie, więc zakładam, że to po prostu zwykła hybryda, może ze zmniejszonymi akumulatorami, co by się biedaki na niego wykosztowały. więc jak to jest? zaznacze jeszcze, że pisząc "hybryda" nie mam na myśli dużego diesel'a z małym spalaniem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi