kanabis 22 419 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Sprawdzilem ten sklep z renowacją od infiego, chca wstepnie 800zł, czyli na plus połowa mniej niz w warszawce warszafka>olsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Sprawdzilem ten sklep z renowacją od infiego, chca wstepnie 800zł, czyli na plus połowa mniej niz w warszawce warszafka>olsztyn No akurat napsałeś że Wawa> Olsztyn, czyli w sensie, że lepsza Wawa bo droższa? Czy znaki większości nie znaju? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Strzelacie jadem jak mendrek warnami Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Sprawdzilem ten sklep z renowacją od infiego, chca wstepnie 800zł, czyli na plus połowa mniej niz w warszawce warszafka>olsztyn No akurat napsałeś że Wawa> Olsztyn, czyli w sensie, że lepsza Wawa bo droższa? Czy znaki większości nie znaju? Ojesu pomyliłem sie nie wolno Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 nadszedl u mnie czas na wymiane oleju mam zalany teraz mobil 1 5w-50 przeczytalem, ze najlepszy dla mojego modelu jest 0w40. mozna go bez problemu wymienic (nie mowie o dolaniu tylko spuszczeniu starego i napelenieniu nowym) czy nie powinno sie raczej zmieniac oleju i jechac caly czas na jednym modelu? Druga liczba w oznaczeniu oleju opisuje poziom zachowania tegoż płynu w wysokich temperaturach. Im wyższa liczba tym lepiej. Tez leje Mobil 1 5w50, próbowałem motulka 8100 i inne ale tylko ten 5w50 poprawnie się zachowuje przy ostrym deptaniu.Tak jak piszą chłopaki, lek ten olej, pilnuj km do wymiany a będziesz zadowolony. Wypalcowano tapatalkiem A jak sie objawialo niepoprawne zachowanie Motula? Serio pytam, bo jezdze caly czas na Valvoline VR1 10w60 i przy mocno zagrzanym silniku mam wrazenie, ze mocno traci wlasciwosci i szukam alternatywy do testow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Łebi 311 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Pierwsze to to iż ubywało go zdecydowanie więcej. M1 na 10 tys z treningami i upalaniem wypija 1/1,5 litra a motula prawie cały baniak, ze 3 litry na pewno. Rozgrzany silnik i spadek wydajności motoru to może być wiele rzeczy. Jaki masz dolot w silniku? Bo jeśli powietrze rozgrzewa się w komorze silnika to zmulenie będzie wyraźne ze względu na mniejszą ilość tlenu w rozrzedzonym powietrzu. Może też nie wyrabiać chłodnica oleju, za gorący olej szybciej się przepala, może go też wywalać odmą (u mnie chyba tak motul "paruje ") Wypalcowano tapatalkiem Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Łebi Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 W Gtv w standardzie dolot jest z okolic lewego kola, pozniej wpada do dyfuzora, dopiero wtedy do airboxa i dolotu. Przy ostrym ujezdzaniu, wiadomo znika wiecej oleju, ale mocniej slychac walki rozrzadu. Na zimnym silniku chodzi idealnie. Luzy zaworowe kasowane sa hydraulicznie no i mam wariator faz rozrzadu, wiec moze to on wlasnie halasuje na rzadkim oleju, Srawdze tego Mobila, chociaz na forum alfaholikow raczej go nie polecaja do Twin Sparkow ( polecane to wlasnie Valvoline, Millers, Selenia) Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ostatnio sporo siedzę w zgaszonym samochodzie (po kilka godzin) no i tak po cichu to trochę kapa. Mogę włączać radio bez obawy o zniszczenie akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Jeśli masz akumulator w dobrym stanie to bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ostatnio sporo siedzę w zgaszonym samochodzie (po kilka godzin) no i tak po cichu to trochę kapa. Mogę włączać radio bez obawy o zniszczenie akumulatora? Drive ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Może detektywem został? Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 haha, nie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ostatnio sporo siedzę w zgaszonym samochodzie (po kilka godzin) no i tak po cichu to trochę kapa. Mogę włączać radio bez obawy o zniszczenie akumulatora? Tylko postaraj się czasem przejechać jakiś dłuższy kawałek, by się lepiej naładował. Pajda, sprawdź Liqui Moly. Imo ex aequo najlepszy z Motulem,ale a nawet troszke lepszy od niego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Pajda a do tej włoszczyzny Twojej to nie tak jak do mojej Selenia 20K? fiat to chyba zalecado większości silników, do mojego był lany od nowości - ja kontynuję i spokojnie bez ubytów i dolewek 10 tysięcy od wymiany do wymiany robię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jak czyścicie, albo pierzecie tapicerkę? Widziałem na Lotosie spray z taką wbudowaną szczotką. Myślicie, że warto? Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 To raz jeszcze - jakie specyfiki powinienem kupic, zeby moj samochod wygladal jeszcze lepiej, niz wyglada teraz? Szampon z woskiem, cos do felg - co jeszcze? Ze szmatek to dwie mikrofibry (do lakieru i felg) oraz jakis recznik o strukturze pluszu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jak czyścicie, albo pierzecie tapicerkę? Widziałem na Lotosie spray z taką wbudowaną szczotką. Myślicie, że warto? Jak mialem auta z materialowa tapicerka to pozyczalem odkurzacz pioracy i heja. Takie wcieranie brudu vanishem itp to polsrodek. Bez wzgledu na to czy uzyjesz odkurzacza z detergentem, czy cos w sprayu - koniecznie uwazaj na podsufitke bo latwo rozpuscic klej i mamy firane zamiast sufitu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) http://showcarshine.pl/odzywianie-wet-look/77-meguiars-deep-crystal-polish-step-2-odzywi-lakier-gratis-2-mikrofibry.html brac to czy sam wosk (http://showcarshine.pl/100-meguiars-deep-crystal-step-3-carnauba-liquid-wax-gratis-mikrofibra.html) wystarczy? e: wzialem oba. nie moge sie doczekac pierwszego mycia Edytowane 8 Lipca 2014 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) Ok, paczka doszla. BEDZIE MYTE, WOSKOWANE I POLEROWANE DZISIAJ!!! (w takiej kolejnosci, nie?) Edytowane 11 Lipca 2014 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Nigdy się w wosk nie bawiłem ale to chyba na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Najpierw polir, potem wosk. Dlugie godziny przy aucie cie czekaja. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Prawie caly dzien spedzilem myjac i nakladajac te specyfiki na samochod, ale jak patrze teraz na niego przez okno to zdecydowanie bylo warto. Teraz jest jeszcze piekniejsza <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Pokaz foto Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Nastepnym razem, bo wczoraj nie zrobilem, a jezdzilem troche podczas deszczu i nie wyglada to juz tak fajnie e: ale efekt jest mega. nawet dziewczyna powiedziala, ze tak fajnie sie blyszczy, wiec cos w tym musi byc. Edytowane 12 Lipca 2014 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi