Ölschmitz 1 516 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 juz jest twoja dziewczyna? jak przychodzi do mycia to jade do myjni, place 5 dych i peoni mi myja samochod. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Czesc Wam. Potrzebuje porady, niedługo stane przed zakupem pierwszego w zyciu samochodu. Nie jestem za bardzo zorientowany w temacie. Troche sie rozgladalem ale bez zadnej wiedzy to wiecie jak to jest. Budzet jakim bede dysponowal to jakies 3-4 tyś. Interesuje mnie LPG. Co powiecie o tym http://pl.wikipedia.org/wiki/Daewoo_Leganza ?? Wpadlem ostatnio na niego i mi sie spodobal. Pytanie czy jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 No, chyba Wiesz, mi to sprawia mega przyjemność i strasznie odpoczywam psychicznie podczas mycia samochodu. No i ta duma, kiedy twój samochód pięknie błyszczy się na tle innych. No coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Czesc Wam. Potrzebuje porady, niedługo stane przed zakupem pierwszego w zyciu samochodu. Nie jestem za bardzo zorientowany w temacie. Troche sie rozgladalem ale bez zadnej wiedzy to wiecie jak to jest. Budzet jakim bede dysponowal to jakies 3-4 tyś. Interesuje mnie LPG. Co powiecie o tym http://pl.wikipedia.org/wiki/Daewoo_Leganza ?? Wpadlem ostatnio na niego i mi sie spodobal. Pytanie czy jest dobry. Dziwny wybór nie powiem, osobiście nie polecałbym takiego samochodu na początek. Wiele lepszym wyborem już by był zagazowany lanos 1.6i. Chyba, że faktycznie szukasz samochodu który bedzie starą limuzyną to od siebie mogę polecić rovera 620 który zbudowany jest na hondzie accord. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Daweoo to ogolnie dobre samochody? Patrzyłem też tego Lanosa i przyznam ze nie glupi. Ten Rover ladny... a jak ma sie sprawa z Roverami - chodzi mi o to czy sa dobre, ewentualnie ten model o ktorym wspomniales. Uzytkowales go? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Daewoo nie polecam. Lepiej wybierz sobie astre II z małym silnikiem:-niska cena-świetny samochód na start-całkiem ładna-tanie części-awaryjność-wydajny silnik-małe spalanie-niewielkie opłaty Edytowane 13 Lipca 2014 przez Zdunek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Wrzucisz linki przykładowe? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Polecam giełdę z mechanikiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Bez mechanika się nigdzie nie rusze... Laik jestem w tym temacie. Który silnik masz na myśli? Edytowane 14 Lipca 2014 przez gums19964 Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Czy posiada ktoś z was lub wie gdzie znaleźć mapę największych miast Polski z zaznaczonymi najbardziej zatłoczonymi ulicami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Wiecie Panowie mechanicy jak można w domowy sposób skasować kontrolke ręcznego, absu i jakiś napis "stop"? Jakąś awarię akukulatora miałem i wyskoczyly mi Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Ja bym uważał, bo to może być awaria czujnika ABS. Kontrolka 'ręcznego' to nie tylko kontrolka od ręcznego, ale informacja, że hamulce nie działają poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 A co powiecie o Mazdzie 323F II? Z którym silnikiem lepsza - 1.5 czy 1.8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Wiecie Panowie mechanicy jak można w domowy sposób skasować kontrolke ręcznego, absu i jakiś napis "stop"? Jakąś awarię akukulatora miałem i wyskoczyly mi Sprawdz dokladnie co oznacza takie combo na desce. Kontrolka recznego/hamulcu moze sie zapalic rowniez, przy niskim poziomie plynu hamulcowego. Kup sobie interfejs diagnostyczny, za 30zl bedziesz mogl sobie diagnozowac i kasowac bledy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Wyszły przez wyladowanie akumulatora pewnie (stary dość) i z odpalania przez pociągniecie. (podobno) Te urządzenia do Thali kosztują ponad 250 więc bardziej opłaca się zagrać do mechanika, powiedział że to 40zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Jedz do kogos na kompa, nawet do stacji diagnostycznej. Bedziesz wiedzial co sie uszkodzilo, bo to wrozenie z fusow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Taki mam zamiar zrobić. 40zł przy aucie to tyle co na kilka l paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Thalia ma zwykle gniazdo OBD,wiec kabel kosztuje 30zł + soft W clio gniazda byly pod popielniczka przy dzwigni zmiany biegow, u ciebie pewnie jest w tym samym miejscu. Ciezko mi uwierzyc,zeby bledy na desce wyskoczyly przez odpalanie na pych lub z powodu starego aku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Nie ma takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Patrzyłem na allu i każdy interfejs obsługuje pełno modeli a thalia to już droższe modele. Z resztą nie ma o czym już gadać, bo dziś rano ojciec odpala i jak ręką odjął nie świecą się już. Warto też zauważyć, że wczoraj wymieniłem akumulator Dobrze że to nie mój wóz, bo to wóz tyle co do kościoła i na cmentarz z grabkami Edytowane 16 Lipca 2014 przez Grzegorzo Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Do Thali pasuje zwykly interfejs kkl, nawet jesli w tytule aukcji nie ma napisanego Twojego modelu, ale mniejsza o to. Pytanie: Czym zabezpieczacie uklady wydechowe? Zwykla farba wysokotemperaturowa da rade? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 No ja tym do 650 st. popsikałem kominy w lexusie i osłone kolektora, na początku pośmierdziało i potem było elegansie Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 no to chyba tak zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 samochod mi cos ostatnio wolniej sie zbieral i wiecej palil. pojechalem na kompa, gosc powiedzial, ze jest zamulony i mam "dac w pi.zde" na trasie. ogolnie wiem co to znaczy dac w pi.zde ale jak dokladnie mam jechac? do odcinki co chwile, czy stale 5 tysiecy obrotow czy jak? no i czy to w ogole ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) W pi.zde to daj mechanikowi, który nie potrafi interpretować parametrów silnika na kompie, tylko jak ameba odczytuje błędy. Masz benzyniaka, więc na pierwszy ogień sonda lambda i przepływomierz. Edytowane 21 Lipca 2014 przez Pajda Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi