krupek 15 493 Opublikowano 11 lipca 2014 Opublikowano 11 lipca 2014 70 km/h to już konkretna prędkość przy zderzeniu, mieliście farta. Znajomego ojciec, przy zderzeniu przy takiej prędkości konkretnie się połamał, a jechał Toyotą Avensis, wiec też porządnym autem. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 11 lipca 2014 Opublikowano 11 lipca 2014 Nemesis, może naprawdę facet zasłabł? Cytuj
Nemesis 1 272 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 (edytowane) Dziwnie to wyglądało. Na dwie sekundy przed zderzeniem widziałem tą Skodę jak po prostu zbiła z pasa prosto na nas. Tutaj macie zdjęcia z tego wypadku: http://leczyca.naszemiasto.pl/artykul/galeria/wypadek-w-leczycy-na-drodze-krajowej-zdjecia,2352380,t,id.html#8207b1853623a272,1,3,8 Na tym ostatnim zdjęciu widać jak to mniej więcej wyglądało. Jechaliśmy Dodgem prosto. Ta Skoda zwyczajnie zjechała na tym odcinku drogi z pasa i zayebała w nas czołowo. Tak jakby trochę po skosie. Uratował nas Dodge. Gość był ze Zgierza i tak szybko zapyerdalał, że się od nas odbił i znalazł się po drugiej stronie ulicy. Ja chyba w lekkim szoku byłem bo od razu wybiegłem i chciałem tego faceta utłuc ale kumpel krzyczał, że nie może wyjść, więc szybko podbiegłem do drzwi od strony kierowcy ale nie dało się ich otworzyć. Kolega na szczęście wysiadł i był cały. Edytowane 12 lipca 2014 przez Nemesis Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 Nemesis ja rozumiem, szok, zdenerwowanie, ale kuzwa jesli facet faktycznie zaslabl to co mial (pipi)a sie teleportowac zeby was nie uderzyc? A dwa ze nawet jesli nie zaslalbl tylko na tym odcinku go wyrzucilo z drogi to nie powod zeby zaraz kogos lac jak prostak.. Sam piszesz ze gosc lecial 70h, czyli predkosc moim zdaniem w granicach rozsadku i do opanowania przy dobrych warunkach drogowych wiec tutaj poprostu nieszczesliwy wypadek. Wazne ze Wam i Jemu nic sie nie stalo, ze nikt nie ucierpail z przechodniow- zrozumialbym twoje nerwy jakby gosc zapinal jak ostatni kretyn 150 po terenie zabudowanym ale tak bad luck i tyle.... Cytuj
Nemesis 1 272 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 Pewnie byłem w szoku i tyle. Ale z drugiej strony jak się nie jest pewnym to się za kierownicę nie siada. A jak się długo jedzie to warto zrobić postój i zwyczajnie odpocząć. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 (edytowane) Przyjébał konkretnie, czym w szybę dostałes, bo jakoś nie widzę tego? Ten mandat to duży dostał? E: czy to poduszka od wewnątrz? Edytowane 12 lipca 2014 przez Grzegorzo 1 Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 Poducha pasażera w większości przypadków razwala szybę swoją zaślepką, wiec jak ktoś powie wam przy sprzedaży, że szyba wymieniona bo kamyk pukną to może blefować Cytuj
Nemesis 1 272 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 (edytowane) Przyjébał konkretnie, czym w szybę dostałes, bo jakoś nie widzę tego? Ten mandat to duży dostał? E: czy to poduszka od wewnątrz? Szyba chyba się pogniotła od uderzenia. Nie mam pojęcia jaka będzie wysokość. Chyba tak, to mogła być poduszka i dostałem mocno w oko. Wczoraj sprawdzali mnie na okulistyce i mam małą ranę na rogówce. Nic poważniejszego się nie stało. Kumpel też wyszedł cały i zdrowy. Edytowane 12 lipca 2014 przez Nemesis Cytuj
Timmy 1 801 Opublikowano 24 lipca 2014 Opublikowano 24 lipca 2014 Taki tam wypadek w Soczi. reszta fotek tutaj - http://www.carscoops.com/2014/07/bmw-530i-splits-open-like-tin-can-in.html Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 24 lipca 2014 Opublikowano 24 lipca 2014 Znajomy mi opowiadał tydzien temu o niezlej stłuczce którą miał rok temu, chciał zmieniać pas na lewy, patrzy w lusterko fabia jakiegos security, z przyzwyczajenia jak tylko fabia go mineła zmienił pas, no i bumtrachje.budu samochód w czesciach a security na barierze. Co się stało? jechali sobie w parze, dwa identyczne samochody ochrony, ten którego widział był z tylu pierwszego, a pierwszy w martwym punkcie, gdy po paru sekundach pierwszy przejechał, drugi zajął jego miejsce no i wiadomo co dalej, wszystko przy predkosci koło 80. Przyznam ze teraz juz patrze zawsze dodatkowo przez ramie. 1 Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 26 lipca 2014 Opublikowano 26 lipca 2014 Staram się zerknąć w bok zawsze. IMO przy zmianie pasa łatwo wyrobić pozytywny nawyk, gorzej przy wyprzedzaniu. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 No i jest 1 stłuczka, stoje sobie na światłach, przede mną L'ka, zgasła, zielone, stoimy dalej i nagle trach, mocne uderzenie w du,pe, Octavia sie zagapiła, spojrzała na zielone i postanowila jechac jak gdyby nigdy nic. Hak tylko przemieszczony mocno do przodu i wgnieciony lekko zderzak, octavia o dziwo tlyko zgięta na pół rejestracja, ale i tak sprawa nieprzyjemna. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 Ził Duster - gniotsa nie lamiotsa, eto prikrasna maszyna Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 (edytowane) No i jest 1 stłuczka, stoje sobie na światłach, przede mną L'ka, zgasła, zielone, stoimy dalej i nagle trach, mocne uderzenie w du,pe, Octavia sie zagapiła, spojrzała na zielone i postanowila jechac jak gdyby nigdy nic. Hak tylko przemieszczony mocno do przodu i wgnieciony lekko zderzak, octavia o dziwo tlyko zgięta na pół rejestracja, ale i tak sprawa nieprzyjemna. współczuję Ci, kurcze nowe auto znam ten ból, bo jak mi facet Golfem Opla chciał przestawiać na parkingu to też wku.rw był. Edytowane 31 lipca 2014 przez waldusthecyc Cytuj
hooki 194 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 nie wszędzie, u kilku naszych sąsiadów za jazdę z hakiem bez przyczepy można parę euro zapłacić. u nas "chyba jeszcze" wolno, aczkolwiek nie jestem pewien. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 No i jest 1 stłuczka, stoje sobie na światłach, przede mną L'ka, zgasła, zielone, stoimy dalej i nagle trach, mocne uderzenie w du,pe, Octavia sie zagapiła, spojrzała na zielone i postanowila jechac jak gdyby nigdy nic. Hak tylko przemieszczony mocno do przodu i wgnieciony lekko zderzak, octavia o dziwo tlyko zgięta na pół rejestracja, ale i tak sprawa nieprzyjemna. Karma za krzyczenie na Lucka w temacie ;[ Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 nie wszędzie, u kilku naszych sąsiadów za jazdę z hakiem bez przyczepy można parę euro zapłacić. u nas "chyba jeszcze" wolno, aczkolwiek nie jestem pewien. dlatego chyba teraz robią demontowalne. Cytuj
hooki 194 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 no, ale trzeba go jeszcze zdemontować a nie tylko mieć demontowalny. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 ja mam taki pstryczek jak w Viperze, hak się chowa jak widze policaj Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 w tej chwili taki hak nawet nie trzeba demontowac, bo niektore chowaja sie pod zderzakiem. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 mój się prawie schował dzięki Octavii ;D Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 1 sierpnia 2014 Opublikowano 1 sierpnia 2014 czyli zrobili tobie ugrade gratis ;D Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 1 sierpnia 2014 Opublikowano 1 sierpnia 2014 czesi to zawsze był miły i specyficzny naród Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi