Skocz do zawartości

Ninja Gaiden 2

Gość Tajfun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za przejście gry na Warrior'ze powinieneś dostać dwa stroje, jeśli uprzednio nie skończyłeś WotA.

No i to

krwisto-czerwone

jest naprawdę fajne. Jedynym błędem moim zdaniem jest konieczność wyboru stroju po każdym załadowaniu stanu gry. No coś nie halo...

Opublikowano
Jedynym błędem moim zdaniem jest konieczność wyboru stroju po każdym załadowaniu stanu gry. No coś nie halo...

Moim zdaniem to właśnie dobrze, że można zmieniać strój w dowolnym momencie.

Opublikowano

Co to znaczy w dowolnym momencie? Tylko przy ładowaniu stanu gry. W Black'u również jest taka opcja ale nie trzeba za każdym razem wybierać tylko zatwierdzony raz strój jest ładowany przez konsolę domyślnie. Nie miewam huśtawek decyzji. Ten

czerwony

zostanie już na dłużej 8) .

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam sie po jaki c(pipi)j dodali akcje w stylu końcówki 6 rozdziału...

bomba atomowa

? Straciłem przez to zwój wskrzeszajacy to ma być slasher czy Unreal że redeemerem na(pipi)ją? Nie no ja tą grę zawsze stawiałem na podium ze względu na trudność i bossów ale widzę że w grach zaczyna się nowa moda

bossowie x2 lub więcej na koniec chapteru

jeszcze rozumiem te potworki sub bossów żywcem zerżniętych z Resident Evil 4 ale jak klepiesz kolesia ginąc 30 razy a potem

masz następnego

to trochę na siłę zawyża poziom bo w trakcie chapterów normalne "fraglesy" już dość krwi czasem napsują. Oprócz tego nie mam pytań gra rządzi i zawsze będzie :D my love 4ever :ninja:

Edytowane przez hayami
Opublikowano (edytowane)

Jestem w rozdziale 12 i w(pipi)iają mnie te

Armadillo x2

- normalnie ku****y można dostać. Cały czas latają fireballe, ekran się trzęsie - chyba padaczki dostanę (na nerwicę już choruję).

EDIT: zapomniałem, że na tego przeciwnika najlepszą taktyką jest "in your face" ;) Dzięki temu tylko jedne ziarenka straciłem ;)

Edytowane przez marek1712
Opublikowano

Dobrze sprawdza się też ninpo piercing void wycelowane w głowę. Jak próbuje wrzucić jakieś wideo na serwer to wyskakuje mi komunikat że nie mogę tego zrobić ponieważ jestem nieklasyfikowany w rankingu WTF?

Opublikowano

Bracia w graniu !

Nieziemsko sie dzis z rana wkur....lem . Otoz czy to mozliwe, by zjadlo mi sejwy!? Wlaczam dzis konsole, chce wczytac ostatni zapis gry, a tu nic nie ma ! O dziwo na dysku sa zarowno uzyskane achievementy oraz same sejwy, z podpisem jaki chapter itd. Ale keidy wchodze do gry i wybieram opcje "wczytaj", jest tak, jakby nic nie bylo - jakbym w ogole nie gral w te gre . Oczywiscie gra jest oryginalna, a moj iksiak jest karmiony tylko i wylacznie oryginalnym softem . Co sie moglo stac, jakies rady?

Opublikowano

Mi tam nic nie znika ,a mam od cholery zapisów ,właśnie skończyłem grę na mentorze pora na MN ;)

btw wyczaiłem fajny sposób na żółwie x2 tonfa YYY chory DMG ,albo taniocha wybuchające shoryukeny prosto w głowę ;)

Opublikowano

Żółwiki to nic ale te chore końcówki w walce z nimi to koszmar, Kosa Zaćmienia też robi ładne kuku na 3 lv. podbiegam do główki walę dowolne combo, zresztą każdy boss do 12 chapteru padał po kilku strzałach:) kosą

Opublikowano (edytowane)

Pfe - u mnie podczas ostatniej walki z

Elizebet, Genshin wisiał zawieszony w powietrzu

:lol: Niech te niedobitki, które mają jeszcze zamiar w TN pracować poprawią te bugi.

Opublikowano
Ja dopiero zacząłem, ale mam pytanko. Taką najlepszą bronia jest po raz kolejny Dragon Sword czy moze lepiej pakować coś innego?

Większość broni jest bardzo dobra i trudno źle wybrać.

Jednak panuje opinia, że najlepszy jest Lunar i Kosa.

Opublikowano (edytowane)

1 - lunar

2 - szpony (dobrze zainwestować w tą broń bo ma prostą izune, skok w stronę przeciwnika YXY)

4 - dwa miecze

5 - kusari-gama

6 - kosa

7 - tonfa

9 - vigoorian flail

Jak pokonać tego bossa w 9. chapterze :| ?

Nigdy nie wiem z której strony nadlatuje i zawsze mnie zabija...

Zazwyczaj nadchodzi z tego samego kierunku. Polecam kosę

Edytowane przez Hlipo
Opublikowano

Kilka pytań.

Próbuję jak najdalej przejść przy użyciu samych projectile'i/ninpo, by potem mieć jak najmniej do przejścia kolejnymi broniami. I tu przychodzą moje pytania:

1.

Blade of the Archfiend - czyli to co zastępuje dwa miecze

. Czy jeżeli przejdę grę przy użyciu tego cudactwa to gra mi zaliczy achievementa dla 2 mieczy?

2. Czy pudła etc. mogę niszczyć innymi broniami?

3. Jak poradzić sobie z np. Genshinem nie korzystając z podstawowej broni (tzn używać tylko ninpo i broni miotanej)?

Opublikowano (edytowane)

Da się jednak (w spoilerach wskazówki na bossów):

Alexei, Genshin, Volf - Damaged by Phoenix ninpo, Wind Blade ninpo and possibly the bow?

Fiend bosses as far as I remember can be killed with the bow and ninpo.

Elizabet - Damaged by Phoenix ninpo

Dodam tylko, że Rasetsu (1. raz) zszedł po 5 Fire ninpo na lvl 3 :lol:

I jak to jest w końcu - można szturchnąć kogokolwiek bronią i dobić go właściwą, czy nawet tknąć przeciwnika nie można?

BTW - samym Windmillem gra się zabójczo - normalnie kosa na całego (już sobie wyobrażam te słynne schody gdzie kosa zawsze rządzi :lol: ).

Opublikowano (edytowane)

Ad3 tak

I jak to jest w końcu - można szturchnąć kogokolwiek bronią i dobić go właściwą, czy nawet tknąć przeciwnika nie można?

nie można nikogo ciachnoć

Edytowane przez Hlipo