Opublikowano 6 lipca 200816 l Właśnie, 9 chapter. Jak zabić tego jeżdżącego kreta czy co to jest w tym zielonym tunelu?
Opublikowano 6 lipca 200816 l Bardzo prosto, na dwa różne sposoby. Oszczędnie - bezpiecznie - opis w moim poradniku Szybko - UTkując gdy się zbliża i szybko myk do jaskinii.
Opublikowano 6 lipca 200816 l Rozumiem, że masz kosę. Ja rozwaliłem go tak: stanąłem sobie w przejściu (ale nie na tyle, żeby Cię sięgnął) i ładowałem UT, w odpowiednim momencie puszczałem )BARDZO WAżNY JEST TIMING!!!) i odskakiwałem do tyłu. Bardzo szybka walka i nie traci się energii. Rex pisał coś o Lunarze lecz w moim przypadku się nie sprawdził. Robiąc 360UT Ryu wychodził z sekwencją za pomieszczenie, w którym sie schowałem i w konsekwencji robalek mnie zjadał na przekąskę. Pchnąłem kolejny test. Drażniące strasznie były latające smoki, ale uporałem się najpierw właśnie z nimi i dalej to już spacerek. Nie ładowałem pełnego UT Lunarem tylko pierwszy poziom, który zabija smoka na miejscu. Uniki przed fireball'ami, UT1 i znów to samo. W momencie kiedy pozbyłem się żółtych kreatur zmieniłem broń na Scythe i pojechałem z robotami jak z pier.dołami. Jeśli wyskakują dwie skrzynki dobrze jest wyekwipować Lunara lub Flails'y. W jednej z nich mogą być rybki, a nie ma nic bardziej denerwującego niż zgon po zaliczeniu ToV'a. Mam troszkę pod górkę bo przechodzę je po raz pierwszy i dopiero na Mentorze. Jedynym, z którym nie chciałem się użerać to pierwszy. Darowałem sobie. Pytanko: czy ja coś przeoczyłem, czy po walce z tym robalem w ch9 jest jakiś ToV ? Właśnie wyczytałem w poradniku Marka.
Opublikowano 6 lipca 200816 l Kawałek dalej - zaraz za basenem z rybkami. Faktycznie - trochę w błąd tym wprowadzam <_< Zaraz zrobię małą korektę.
Opublikowano 6 lipca 200816 l Rozumiem, że masz kosę. Ja rozwaliłem go tak: stanąłem sobie w przejściu (ale nie na tyle, żeby Cię sięgnął) i ładowałem UT, w odpowiednim momencie puszczałem )BARDZO WAżNY JEST TIMING!!!) i odskakiwałem do tyłu. Bardzo szybka walka i nie traci się energii. Rex pisał coś o Lunarze lecz w moim przypadku się nie sprawdził. Robiąc 360UT Ryu wychodził z sekwencją za pomieszczenie, w którym sie schowałem i w konsekwencji robalek mnie zjadał na przekąskę. Bardzo pomaga w tym akurat momencie gry całkowite wyłaczenie muzyki. :]
Opublikowano 6 lipca 200816 l Ja nie robiłem tego w przejściu, tylko w głównym korytarzu stałem. Jak tylko się zbliżał, to puszczałem 360UT2. To go ogłuszało i wystawiało na darmowe XXY. Ok 3 razy tak trzeba zrobić. Można też strzałami stojąc w grocie. Ewentualnie na końcu głównego korytarza i ładować z łuku w twarz. Kilka razy można, bo każda strzała ogłusza. Potem tylko combo na mordę.
Opublikowano 6 lipca 200816 l Jak pokonac ostatniego bossa w pierwszej przemianie, jakiekolwiek porady?
Opublikowano 6 lipca 200816 l Poczytaj tu -> http://www.gamefaqs.com/console/xbox360/game/943273.html
Opublikowano 6 lipca 200816 l http://www.psxextreme.info/index.php?s=&am...t&p=1562866 Przedostatni post w dziale o strategiach do ninja gaiden.
Opublikowano 7 lipca 200816 l Pogralem wczoraj troche, 2 pierwsze chaptery podobnie jak w starym Ninja Gaidenie byly calkiem mile, jednak podobnie jak w jedynce, 3 chapter (jak nie psy z mieczami w zebach zaatakowaly) juz mnie ciut odepchnal od gry ale calkiem milo mnie zaskoczylo ze jednak jeszcze bardziej rozbudowali cala sieke
Opublikowano 7 lipca 200816 l Panowie, powiedzcie mi punkt po punkcie jak prawidlowo zrobic UT360?Niby robie to, ale nie wiem czy dobrze i czy o to chodzi. Czy robi sie to w ten sposob, ze najpierw kreci sie lewa gala (wazny jest kierunek kreciolka?), potem przytrzymuje Y i puszcza, czy jakos inaczej? Moze kreciolka robi sie w trakcie przytrzymania Y?Prosze o bardzo wyczerpujacy i szczegolowy opis.
Opublikowano 7 lipca 200816 l Ja sie pytam, kto wymyslil tych gosci co strzelaja tymi rakietami i typow, ktorzy non stop w ciebie rzucaja jakimis ognistymi kunai. Kurcze idzie oszaleć.
Opublikowano 7 lipca 200816 l Panowie, powiedzcie mi punkt po punkcie jak prawidlowo zrobic UT360?Niby robie to, ale nie wiem czy dobrze i czy o to chodzi. Czy robi sie to w ten sposob, ze najpierw kreci sie lewa gala (wazny jest kierunek kreciolka?), potem przytrzymuje Y i puszcza, czy jakos inaczej? Moze kreciolka robi sie w trakcie przytrzymania Y?Prosze o bardzo wyczerpujacy i szczegolowy opis. Ok. Stoisz, kręcisz gałą (niekoniecznie pełny obrót) i wciskasz Y (przytrzymujesz ). Ot i cała filozofia. Rzecz jasna musisz mieć broń, która posiada w swoim wachlarzu ruchów ten manewr i musi być zupgrejdowana co najmniej na drugi lvl. Jest jeszcze możliwość (pisałem o tym wcześniej) zrobienia tzw. on-landing charge czyli podczas skoku kręcisz gałką i tuz przed wylądowaniem wciskasz Y.
Opublikowano 7 lipca 200816 l Panowie, powiedzcie mi punkt po punkcie jak prawidlowo zrobic UT360?Niby robie to, ale nie wiem czy dobrze i czy o to chodzi. Czy robi sie to w ten sposob, ze najpierw kreci sie lewa gala (wazny jest kierunek kreciolka?), potem przytrzymuje Y i puszcza, czy jakos inaczej? Moze kreciolka robi sie w trakcie przytrzymania Y?Prosze o bardzo wyczerpujacy i szczegolowy opis. Ok. Stoisz, kręcisz gałą (niekoniecznie pełny obrót) i wciskasz Y (przytrzymujesz ). Ot i cała filozofia. Rzecz jasna musisz mieć broń, która posiada w swoim wachlarzu ruchów ten manewr i musi być zupgrejdowana co najmniej na drugi lvl. Jest jeszcze możliwość (pisałem o tym wcześniej) zrobienia tzw. on-landing charge czyli podczas skoku kręcisz gałką i tuz przed wylądowaniem wciskasz Y. Senk ju wery macz!O to mi wlasnie chodzilo! Wytlumacz mi jeszcze ten on-landing czardż.Piszesz, ze tuz przed wyladowaniem trzeba nacisnac Y, ale rozumiem, ze w momencie "tuz przed ladawaniem" musze wciagnac jeszcze karme, zeby odpalic UT, prawda?
Opublikowano 7 lipca 200816 l Piszesz, ze tuz przed wyladowaniem trzeba nacisnac Y, ale rozumiem, ze w momencie "tuz przed ladawaniem" musze wciagnac jeszcze karme, zeby odpalic UT, prawda?Zassiesz esencję po wylądowaniu i przytrzymaniu Yka. Tzw. instant charge.
Opublikowano 7 lipca 200816 l I ta wersja przy lądowaniu jest najbardziej użyteczna. Skaczemy (np. uciekając od przeciwnika) i będąc w powietrzu kręcimy kółeczka. Tuż nad ziemią tylko lekko naciskamy Y, by wessać esencją. Ewentualnie lekko przytrzymujemy, jeśli zależy nam, by na bank wessało dwie. Oczywiście w tej wersji Ryu ładuje UT natychmiast. Znacznie szybciej, niż normalnie.
Opublikowano 11 lipca 200816 l Te obrazki pokazują, że MNM chyba będzie niczym w porównaniu do Mission Mode <_< ...while Survival missions give you a single weapon to fight off as many enemies as possible czyli co? Cały czas gra będzie chodzić jak na schodach w ch.10? This image pwns all XD BTW - niech wreszcie admin się weźmie za naprawę forum, bo mam już dość tego komunikatu "IPS Driver Error". Edytowane 11 lipca 200816 l przez marek1712
Opublikowano 11 lipca 200816 l Nie, kolesie będą się na nowo pojawiać po zabiciu grupy liczby przeciwników.
Opublikowano 12 lipca 200816 l Dwóch bossów jednocześnie? Jakby normalnie byli za łatwi. W NGB był doku + dwie almy na raz ,więc spodziewaj się jeszcze gorszego. btw wczoraj w nocy skończyłem master ninja 27 mln karmy.
Opublikowano 12 lipca 200816 l Wczoraj zacząłem Mentora. Muszę przyznać, że do tej pory (tj. ch.3) najgorsza była pierwsza walka z Tactical Ninja <_< Potem już jakoś szło. Dopiero druga walka z Rasetsu była wkurzająca - ile ja tam nerwów natraciłem... Nawet Genshin już taki beznadziejny nie był. Teraz jestem na początku ch.3 i nie mogę się przebić przez pierwszą chmarę latającym fiendów (które strzelają i przelatują np. przez latarnie - ultra-cheap). Chyba zrobię sobie małą przerwę.