Dziobak_ 1 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Właśnie, 9 chapter. Jak zabić tego jeżdżącego kreta czy co to jest w tym zielonym tunelu? Cytuj
marek1712 1 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Bardzo prosto, na dwa różne sposoby. Oszczędnie - bezpiecznie - opis w moim poradniku Szybko - UTkując gdy się zbliża i szybko myk do jaskinii. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Rozumiem, że masz kosę. Ja rozwaliłem go tak: stanąłem sobie w przejściu (ale nie na tyle, żeby Cię sięgnął) i ładowałem UT, w odpowiednim momencie puszczałem )BARDZO WAżNY JEST TIMING!!!) i odskakiwałem do tyłu. Bardzo szybka walka i nie traci się energii. Rex pisał coś o Lunarze lecz w moim przypadku się nie sprawdził. Robiąc 360UT Ryu wychodził z sekwencją za pomieszczenie, w którym sie schowałem i w konsekwencji robalek mnie zjadał na przekąskę. Pchnąłem kolejny test. Drażniące strasznie były latające smoki, ale uporałem się najpierw właśnie z nimi i dalej to już spacerek. Nie ładowałem pełnego UT Lunarem tylko pierwszy poziom, który zabija smoka na miejscu. Uniki przed fireball'ami, UT1 i znów to samo. W momencie kiedy pozbyłem się żółtych kreatur zmieniłem broń na Scythe i pojechałem z robotami jak z pier.dołami. Jeśli wyskakują dwie skrzynki dobrze jest wyekwipować Lunara lub Flails'y. W jednej z nich mogą być rybki, a nie ma nic bardziej denerwującego niż zgon po zaliczeniu ToV'a. Mam troszkę pod górkę bo przechodzę je po raz pierwszy i dopiero na Mentorze. Jedynym, z którym nie chciałem się użerać to pierwszy. Darowałem sobie. Pytanko: czy ja coś przeoczyłem, czy po walce z tym robalem w ch9 jest jakiś ToV ? Właśnie wyczytałem w poradniku Marka. Cytuj
marek1712 1 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Kawałek dalej - zaraz za basenem z rybkami. Faktycznie - trochę w błąd tym wprowadzam <_< Zaraz zrobię małą korektę. Cytuj
Ozi 1 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Rozumiem, że masz kosę. Ja rozwaliłem go tak: stanąłem sobie w przejściu (ale nie na tyle, żeby Cię sięgnął) i ładowałem UT, w odpowiednim momencie puszczałem )BARDZO WAżNY JEST TIMING!!!) i odskakiwałem do tyłu. Bardzo szybka walka i nie traci się energii. Rex pisał coś o Lunarze lecz w moim przypadku się nie sprawdził. Robiąc 360UT Ryu wychodził z sekwencją za pomieszczenie, w którym sie schowałem i w konsekwencji robalek mnie zjadał na przekąskę. Bardzo pomaga w tym akurat momencie gry całkowite wyłaczenie muzyki. :] Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Ja nie robiłem tego w przejściu, tylko w głównym korytarzu stałem. Jak tylko się zbliżał, to puszczałem 360UT2. To go ogłuszało i wystawiało na darmowe XXY. Ok 3 razy tak trzeba zrobić. Można też strzałami stojąc w grocie. Ewentualnie na końcu głównego korytarza i ładować z łuku w twarz. Kilka razy można, bo każda strzała ogłusza. Potem tylko combo na mordę. Cytuj
okens 541 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Jak pokonac ostatniego bossa w pierwszej przemianie, jakiekolwiek porady? Cytuj
marek1712 1 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Poczytaj tu -> http://www.gamefaqs.com/console/xbox360/game/943273.html Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 http://www.psxextreme.info/index.php?s=&am...t&p=1562866 Przedostatni post w dziale o strategiach do ninja gaiden. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Tak wygląda avatar za przejście master ninja. Cytuj
marek1712 1 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Sweet - jednak jakaś motywacja jest Cytuj
Goldi69-PL- 0 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Pogralem wczoraj troche, 2 pierwsze chaptery podobnie jak w starym Ninja Gaidenie byly calkiem mile, jednak podobnie jak w jedynce, 3 chapter (jak nie psy z mieczami w zebach zaatakowaly) juz mnie ciut odepchnal od gry ale calkiem milo mnie zaskoczylo ze jednak jeszcze bardziej rozbudowali cala sieke Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Panowie, powiedzcie mi punkt po punkcie jak prawidlowo zrobic UT360?Niby robie to, ale nie wiem czy dobrze i czy o to chodzi. Czy robi sie to w ten sposob, ze najpierw kreci sie lewa gala (wazny jest kierunek kreciolka?), potem przytrzymuje Y i puszcza, czy jakos inaczej? Moze kreciolka robi sie w trakcie przytrzymania Y?Prosze o bardzo wyczerpujacy i szczegolowy opis. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Ja sie pytam, kto wymyslil tych gosci co strzelaja tymi rakietami i typow, ktorzy non stop w ciebie rzucaja jakimis ognistymi kunai. Kurcze idzie oszaleć. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Panowie, powiedzcie mi punkt po punkcie jak prawidlowo zrobic UT360?Niby robie to, ale nie wiem czy dobrze i czy o to chodzi. Czy robi sie to w ten sposob, ze najpierw kreci sie lewa gala (wazny jest kierunek kreciolka?), potem przytrzymuje Y i puszcza, czy jakos inaczej? Moze kreciolka robi sie w trakcie przytrzymania Y?Prosze o bardzo wyczerpujacy i szczegolowy opis. Ok. Stoisz, kręcisz gałą (niekoniecznie pełny obrót) i wciskasz Y (przytrzymujesz ). Ot i cała filozofia. Rzecz jasna musisz mieć broń, która posiada w swoim wachlarzu ruchów ten manewr i musi być zupgrejdowana co najmniej na drugi lvl. Jest jeszcze możliwość (pisałem o tym wcześniej) zrobienia tzw. on-landing charge czyli podczas skoku kręcisz gałką i tuz przed wylądowaniem wciskasz Y. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Panowie, powiedzcie mi punkt po punkcie jak prawidlowo zrobic UT360?Niby robie to, ale nie wiem czy dobrze i czy o to chodzi. Czy robi sie to w ten sposob, ze najpierw kreci sie lewa gala (wazny jest kierunek kreciolka?), potem przytrzymuje Y i puszcza, czy jakos inaczej? Moze kreciolka robi sie w trakcie przytrzymania Y?Prosze o bardzo wyczerpujacy i szczegolowy opis. Ok. Stoisz, kręcisz gałą (niekoniecznie pełny obrót) i wciskasz Y (przytrzymujesz ). Ot i cała filozofia. Rzecz jasna musisz mieć broń, która posiada w swoim wachlarzu ruchów ten manewr i musi być zupgrejdowana co najmniej na drugi lvl. Jest jeszcze możliwość (pisałem o tym wcześniej) zrobienia tzw. on-landing charge czyli podczas skoku kręcisz gałką i tuz przed wylądowaniem wciskasz Y. Senk ju wery macz!O to mi wlasnie chodzilo! Wytlumacz mi jeszcze ten on-landing czardż.Piszesz, ze tuz przed wyladowaniem trzeba nacisnac Y, ale rozumiem, ze w momencie "tuz przed ladawaniem" musze wciagnac jeszcze karme, zeby odpalic UT, prawda? Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Masz UT z Esencja nie Karma i bez ,czyli to juz od Ciebie zalezy. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Piszesz, ze tuz przed wyladowaniem trzeba nacisnac Y, ale rozumiem, ze w momencie "tuz przed ladawaniem" musze wciagnac jeszcze karme, zeby odpalic UT, prawda?Zassiesz esencję po wylądowaniu i przytrzymaniu Yka. Tzw. instant charge. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 I ta wersja przy lądowaniu jest najbardziej użyteczna. Skaczemy (np. uciekając od przeciwnika) i będąc w powietrzu kręcimy kółeczka. Tuż nad ziemią tylko lekko naciskamy Y, by wessać esencją. Ewentualnie lekko przytrzymujemy, jeśli zależy nam, by na bank wessało dwie. Oczywiście w tej wersji Ryu ładuje UT natychmiast. Znacznie szybciej, niż normalnie. Cytuj
Hlipo 3 Opublikowano 10 lipca 2008 Opublikowano 10 lipca 2008 Mission Pack - szczegóły http://www.gamersyde.com/news_6761_en.html Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 11 lipca 2008 Opublikowano 11 lipca 2008 Dwóch bossów jednocześnie? Jakby normalnie byli za łatwi. Cytuj
marek1712 1 Opublikowano 11 lipca 2008 Opublikowano 11 lipca 2008 (edytowane) Te obrazki pokazują, że MNM chyba będzie niczym w porównaniu do Mission Mode <_< ...while Survival missions give you a single weapon to fight off as many enemies as possible czyli co? Cały czas gra będzie chodzić jak na schodach w ch.10? This image pwns all XD BTW - niech wreszcie admin się weźmie za naprawę forum, bo mam już dość tego komunikatu "IPS Driver Error". Edytowane 11 lipca 2008 przez marek1712 Cytuj
Hlipo 3 Opublikowano 11 lipca 2008 Opublikowano 11 lipca 2008 Nie, kolesie będą się na nowo pojawiać po zabiciu grupy liczby przeciwników. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 12 lipca 2008 Opublikowano 12 lipca 2008 Dwóch bossów jednocześnie? Jakby normalnie byli za łatwi. W NGB był doku + dwie almy na raz ,więc spodziewaj się jeszcze gorszego. btw wczoraj w nocy skończyłem master ninja 27 mln karmy. Cytuj
marek1712 1 Opublikowano 12 lipca 2008 Opublikowano 12 lipca 2008 Wczoraj zacząłem Mentora. Muszę przyznać, że do tej pory (tj. ch.3) najgorsza była pierwsza walka z Tactical Ninja <_< Potem już jakoś szło. Dopiero druga walka z Rasetsu była wkurzająca - ile ja tam nerwów natraciłem... Nawet Genshin już taki beznadziejny nie był. Teraz jestem na początku ch.3 i nie mogę się przebić przez pierwszą chmarę latającym fiendów (które strzelają i przelatują np. przez latarnie - ultra-cheap). Chyba zrobię sobie małą przerwę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi