Skocz do zawartości

Ninja Gaiden 2

Gość Tajfun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Crying_Wolf napisał(a):

Usprawnienia wizualne kompletnie bezużyteczne, akcja jest tak szybka, że to poprostu nie ma znaczenia.

Nie no, odrestaurowanie miasta i metra i innych szarych miejscówek na plus. Ja tam wieszam oko co chwilę na czymś. Szczególnie na modelach, to nie są już plastikowe ludziki i potwory z plasteliny.

• Plusik 1
Opublikowano

Grafika całkiem ok, ale ogólnie dla posiadaczy Xboxa nie ma co grać - jest to twór głównie dla osób grających na pc czy ps5, a na xboxie nadal jest najlepsza wersja czyli podstawowa dwójka z ostrym jak żyleta obrazie i 60. Gra stoi w rozkroku między og wersja a chujowa sigma2 - sama dokładnie nie wie czym chce byc. Całe szczęście ta czwórka zapowiada się na ten moment mega - te dodatki gameplayowo jak parry w stylu mgr, linka... No jest to powiew świeżości do serii.

• Plusik 1
Opublikowano

NG2 Black poprawia prawie wszystko to, co czyniło z Sigmy 2 kiepską grę. Oryginał też nie był bez wad i ludzie chyba o tym zapominają gloryfikując ją na potęgę jakby była jakimś supermesjaszem. Nie, nie była. Była świetną grą, ale miała też bardzo dużo fragmentów, które zwyczajnie męczyły bułę i były ewidentnie niedorobione (robal w tunelu bez tekstur jako boss choćby). NG2 Black brakuje tylko ilości przeciwników z oryginału na ekranie, gdyby to przywrócili to byłby to definitive edition. Mój ranking dwójek obecnie wygląda tak:

NG2 - 9+

NG2B - 9-

NGS2 - 6+

• Plusik 1
Opublikowano
14 godzin temu, XM. napisał(a):

Grafika całkiem ok, ale ogólnie dla posiadaczy Xboxa nie ma co grać - jest to twór głównie dla osób grających na pc czy ps5, a na xboxie nadal jest najlepsza wersja czy podstawowa dwójka z ostrym jak żyleta obrazie i 60. Gra stoi w rozkroku między og wersja a chujowa sigma2 - sama dokładnie nie wie czym chce byc. Całe szczęście ta czwórka zapowiada się na ten moment mega - te dodatki gameplayowo jak parry w stylu mgr, linka... No jest to powiew świeżości do serii.

Na konsolach podstawowych nie ma trybu 60? 

Opublikowano

Polecam jeszcze wyłączyć te wszystkie filtry, ziarna, aberacje i motion blura.

Od razu się ostrzej robi a i te 60 fps wystarczy, ciekawe czy mniejsza ilość przeciwników to tylko na niskich poziomach?

Co do samej gry to prócz grania babami to same plusy, te lokacje, które były ochydne wreszcie wyglądają jak powinny, a te, które były piękne wyglądają jeszcze lepiej!

No miasto na wodzie mega wygląda, wreszcie ta gra ma jakieś oświetlenie, jakieś gods Raye, odbicia itp

Krew 3D, fizykę zwłok no pięknie to wygląda, pod tym względem wypada to zwyczajnie lepiej niż NG2 z X360.

Plus wywalenie tych nie potrzebnych rzeczy, które tylko zamulały.

Ja tam jestem zachwycony!

• Plusik 3
  • Dzięki 1
Opublikowano
40 minut temu, Soul napisał(a):

Polecam jeszcze wyłączyć te wszystkie filtry, ziarna, aberacje i motion blura.

Od razu się ostrzej robi a i te 60 fps wystarczy, ciekawe czy mniejsza ilość przeciwników to tylko na niskich poziomach?

To jest podstawową rzecz, którą wyłączam na początku każdej nowej gry :)

Opublikowano
Godzinę temu, Soul napisał(a):

ciekawe czy mniejsza ilość przeciwników to tylko na niskich poziomach?

Nie, to wynika z bazowania na Sigmie 2. Tam też jest zmniejszona ilość przeciwników względem oryginału.

Opublikowano
3 godziny temu, Bzduras napisał(a):

NG2 Black poprawia prawie wszystko to, co czyniło z Sigmy 2 kiepską grę. Oryginał też nie był bez wad i ludzie chyba o tym zapominają gloryfikując ją na potęgę jakby była jakimś supermesjaszem. Nie, nie była. Była świetną grą, ale miała też bardzo dużo fragmentów, które zwyczajnie męczyły bułę i były ewidentnie niedorobione (robal w tunelu bez tekstur jako boss choćby). NG2 Black brakuje tylko ilości przeciwników z oryginału na ekranie, gdyby to przywrócili to byłby to definitive edition. Mój ranking dwójek obecnie wygląda tak:

NG2 - 9+

NG2B - 9-

NGS2 - 6+

Przeszedłeś? Ciekaw jestem bo ktoś na reddicie pisał, że w pierwszym chapie tego buddy nie ma, ale później statua jest.

Jak to w końcu? Szkoda, że te baby zostawili - mogli to zostawić w jakimś chapter challenge.

Są misję?

Opublikowano
11 minut temu, XM. napisał(a):

Przeszedłeś? Ciekaw jestem bo ktoś na reddicie pisał, że w pierwszym chapie tego buddy nie ma, ale później statua jest.

Tak, przeszedłem. Wywalili wszystkie te WIELKIE POSĄGI, Budda i Statua Wolności out, nie ma po nich śladu. I bardzo dobrze, bo ssały donga niesamowicie.

12 minut temu, XM. napisał(a):

Są misję?

Są Tag Missions z Sigmy 2.

• Dzięki 1
Opublikowano
46 minut temu, Bzduras napisał(a):

Nie, to wynika z bazowania na Sigmie 2. Tam też jest zmniejszona ilość przeciwników względem oryginału.

Moim zdaniem kwestia silnikia - przypomnę co się momentami działo z NG2 na x360, gdy ciał i przeciwników było zbyt wielu.

Całują w stabilne 60fps, podobno UE5 ciężko o stabilny framerate, a tu na prawdę jest dobrze.

Jestem ciekaw czy jest tak w NGB, że pokazdym przejściu dostajemy nowy strój  ;)

Opublikowano
11 minut temu, XM. napisał(a):

A można te misje solo czy tylko online/ai?

Po prawdzie to nie widziałem tam w ogóle opcji online, ale też nie za bardzo jej szukałem. Niestety to Tag, musisz robić z kompanem AI. Chyba, że go zajebią na początku i nie będziesz wskrzeszać, to wtedy masz solóweczkę, hehe.

5 minut temu, Soul napisał(a):

Moim zdaniem kwestia silnikia - przypomnę co się momentami działo z NG2 na x360, gdy ciał i przeciwników było zbyt wielu.

Nie, raczej nie - pod spodem siedzi Sigma 2. Wszystkie zmiany estetyczne jakie tam wprowadzili (zamiana np. pory dnia z nocy na dzień) i rozstaw przeciwników wraz z ich AI (brak IS spamu na wyższych poziomach) na to wskazują. Według najbardziej znanego moddera w gaidenowym świecie - FiendBusa -  zmiana liczby przeciwników to akurat najmniejszy problem i jak już się nacieszy gierką to zrobi pliczek, który przywróci hordy z OG2.

6 minut temu, Soul napisał(a):

Jestem ciekaw czy jest tak w NGB, że pokazdym przejściu dostajemy nowy strój  ;)

Po pierwszym przejściu dostaje się tego seksownego bydlaczka w klasycznej wersji:

image.thumb.png.8dec3a8d8dba399d2bc851f8df0eaa03.png

Opublikowano

Wpadło 1000 killi Ry. Jeszcze to samo tymi 3 typiarami. O ile Ayane i Mojimi ujdzie, tak Rachel do kasacji. Już w 1 była zbędna. Powinno wpaść za 4 podejściem może.  Albo w misjach

Opublikowano

Ilość walki w NG2 to w ogóle mój główny problem z tą częścią. Kill room, za kill roomem, do porzygu, brakowało tu zawsze jakiś motywów eksploracji i zbieractwa "kluczy" jak w jedynce. Dlatego czy to Sigma czy OG jeśli chodzi o ilość przeciwników to najmniejszy problem i w zasadzie bez różnicy, to czy jest więcej przeciwników czy mniej, to tej części akurat nie ratuje.
Przywrócili normalny upgrade broni, wywalili słabe boss fighty i jest gicio. 
No jakby tak odwalili jedynke Blacka to omnomnom.

Opublikowano

Właśnie dlatego dla mnie NG2 > NG. Gram w tę gierkę żeby się wyżyć i porozwalać wszystko w zasięgu wzroku, a te "zagadki" w jedynce były tak biedne, że przy Sigmie je wywalono. W ogóle to są dla mnie dwie gatunkowo różne gry, bo jedynka to action adventure z genialnym systemem walki, a dwójka to slasher z genialnym systemem walki. Wolę slashery :cool:

Opublikowano (edytowane)

Skończyłem na normalu. 

Doszedł w głównym menu chapter challenge, do wyboru dwa stroje jak wyżej Bzduras wrzucił.

Dla mnie na zawsze zostanie jedyneczka w serduszku. Tutaj od sieczki do sieczki, momentami nie ogarniałem co się dzieję od tych wrogów, blysków- UT i się działo na ekranie.

Nie siedziała mi nigdy ta część. Bossowie, lokacje, żaden utwór.  Na plus klatkarz, wygląd, oled. Może coś pogram, ale nie mam ochoty tego męczyć na MN. Odpalić muszę 3 Razor, bo ponoć lepsza od oryginalnej 3. 

Jak ktoś nie ograł, bo bez większej spiny na normalu zaliczy. Pamietający oryginał będą mieć łatwiej, a dla masochistów calak/platyna czeka. 

Oglądając ten pokaz z NG4, nie liczę już na nic. Gra do zaliczenia i tyle. 

21 czaszek znalazłem, chyba 30 jest. 

Edytowane przez iluck85
  • Plusik 1
Opublikowano
4 godziny temu, Bzduras napisał(a):

Po prawdzie to nie widziałem tam w ogóle opcji online, ale też nie za bardzo jej szukałem. Niestety to Tag, musisz robić z kompanem AI. Chyba, że go zajebią na początku i nie będziesz wskrzeszać, to wtedy masz solóweczkę, hehe.

Nie, raczej nie - pod spodem siedzi Sigma 2. Wszystkie zmiany estetyczne jakie tam wprowadzili (zamiana np. pory dnia z nocy na dzień) i rozstaw przeciwników wraz z ich AI (brak IS spamu na wyższych poziomach) na to wskazują. Według najbardziej znanego moddera w gaidenowym świecie - FiendBusa -  zmiana liczby przeciwników to akurat najmniejszy problem i jak już się nacieszy gierką to zrobi pliczek, który przywróci hordy z OG2.

Po pierwszym przejściu dostaje się tego seksownego bydlaczka w klasycznej wersji:

image.thumb.png.8dec3a8d8dba399d2bc851f8df0eaa03.png

Rozumiem, że nie przejść 4x normal, tylko za każdy poziom trudności?