Skocz do zawartości

Ninja Gaiden 2

Gość Tajfun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Pięknie się ogląda te wasze tańce panowie @Beelzeboss i @Soul, zwłaszcza te podniebne kombinacje incha. :banderas:Widzę, że tego trzeba będzie się nauczyć jeśli próbował będę wyższych poziomów.

Ja dzisiaj zapewne domknę NG2B na mentorze, z perspektywy skończenia 13 poziomu cieszę się, że przy levelu 4 przeskoczyłem z normala, ale trochę teraz żałuję, że nie postawiłem od razu na very harda które zostawię sobie kiedyś na powtórkę, może na innej konsoli.

Zalety? Mógłbym wymieniać na pęczki - przez naprawdę różniące się w walce bronie, satysfakcjonujący system walki premiujący crowd control, różnorodność wrogów jakiej nie widziałem w żadnym slasherze w tej generacji (w sumie to były jakieś?), uczciwie wyważony poziom trudności który nie dość, że nie podbija po prostu życia wrogów to zmienia raczej ich liczebność, kombinacje w grupach, a przede wszystkim uczy, że tego nie da się po prostu sforsować.

Na oddzielny akapit zasługuje BRUTALNOŚĆ walki, które jest karykaturalnie przerysowania, a przez to cholernie satysfakcjonująca - to jak każda broń ma kilka finiszerów w zależności od naszego ustawienia czy rodzaju wroga, sprawia że widać napracowanko. Muzyka nie zapadła mi jakoś szczególnie w pamięć, chociaż motyw przewodni to miazga, ale graficzka robi naprawdę świetne wrażenie dzięki oświetleniu. Jeśli w tym kierunku miałby iść jej rozwój to count me in, na błękitną wodę z pewnego etapu z połowy gry mógłbym patrzyć godzinami.

Wady? W sumie trzy, ale poważne - kamera, kamera oraz kamera. Chyba wszyscy którzy grali wiedzą o co chodzi.

Naprawdę nie mogę doczekać się premiery czwórki, takich gier po prostu brakuje.

Normal w tej grze, nawet jak się nie umie grać w Ninja Gaideny i zna się 3 kombosy jak Ja to jest leciutki, ale to kiedyś był chyba poziom easy, ten pierwszy to musi być już w ogóle samograj. Na pewno replayability przez ten system siekania jest spory. 

Opublikowano (edytowane)

Zajebiście wygląda i chodzi ten remake. Dekapitacja przy dzisiejszych grach to nextgen, a to przecież 1 do 1 mechanika z X360. Czemu już się takich gier nie robi i wszystko musi być zakichanym soulslikiem? Wygląda na to, że sobie odświeżę i przejdę całą... no może tym razem uda się z ostatnią fazą ostatniego bossa skończyć XD 

Edytowane przez SnoD
  • Plusik 2
Opublikowano

Chaptery babowe wiadomo co z nimi. One down, two to go.

Bracia pierodlec nie chcą walczyć uczciwie 1v1. Na xboxie klipy moga byc maks trzyminutowe i nie ma początku walki z bossami...

Opublikowano

Wewnątrz areny na ktorej walczy się z water dragonem są 4 skrzynie i jedna miała 20k esencji na master ninja :0 Najs, mam ponad 60k i starczy mi na maks upgrade nowej broni.

Pierwszy boss w chapterze 7 rozpykany. Najlepszy sposob na tego typka i Godomusa.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Tak po pokonaniu wodnego smoka - ma się hajsu jak lodu :) 

Posiadając talizman odrodzenia z jednej skrzynki wypada hajs(20k) za niego.

Co do tego bosa jak upadnie to warto odskoczyć i prosto w klatę walnąć mu z ninpo, które masz - dostaje w  tedy mega DMG - polecam sprawdzić!

Edytowane przez Soul
Opublikowano

Prawy bumper jest do centrowania kamery. Mozesz rzucic shuriken i nacinac prawy bumper i powinno skupic sie na wrogu. Ja nie używam i lece z flow. Pewne rzeczy sie po prostu czuje po ktorymś przejsciu. Zresztą lepiej nie mieć wszystkich na widoku, bo będą bardziej agresywni.

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Trzeba dokończyć master ninja przed wrzutą the first berserker khazan do gamepassa. Może do końca gry zostanę przy mieczach, zobaczy się. Zawsze je odrzucałem na rzecz innych broni.

• Lubię! 1
Opublikowano
3 godziny temu, Beelzeboss napisał(a):

Trzeba dokończyć master ninja przed wrzutą the first berserker khazan do gamepassa

Tej gierki chyba nie będzie w gamepassie.

Sprawdzałem wszędzie i to niby był jakiś błąd w storze że pokazywało gp

Opublikowano
Godzinę temu, devilbot napisał(a):

Tej gierki chyba nie będzie w gamepassie.

Sprawdzałem wszędzie i to niby był jakiś błąd w storze że pokazywało gp

To żeś mnie zaskoczył, bo byłem pewien, że jak pokazywali tę grę po raz pierwszy, to było info o gp. Na reddicie też widziałem posty, w ktorych ludzie pisali o gp. Jakiś efekt mandeli czy co xd

Wracając do ng2 to ciekawe porównanie zobaczyłem. Itagaki Cut wciąż najlepszy, a partacze z team ninja nawet gotową grę popsuli.

Opublikowano

Biedny Genshin. W żadnej wersji nie usunęli loopa z izuną

Najchujowszy boss w grze, szczególnie, że usunęli incendiary shurkinena względem og. Zrobienie go "no damage" bez ninpo tylko na farcie