Gość Opublikowano 27 stycznia 2009 Opublikowano 27 stycznia 2009 Nie jest taka znowu wymaksowana: wszystkie bronie i nippo wracaja na 1 level, health bar tez jest malutki. Aux dziwne problemy z ekranem to koszmarny screen tearing. Cytuj
Ryofu Housen 0 Opublikowano 27 stycznia 2009 Opublikowano 27 stycznia 2009 wszystkie bronie i nippo wracaja na 1 level, health bar tez jest malutki.Tak, ale tylko jeżeli zaczniesz grę z pozycji New Game. Jeśli zrobisz to tak jak napisałem (załadujesz save, który zapisałeś po ukończeniu danego poziomu trudności, z menu "wczytaj grę"), Ryu będzie miał wszystkie bronie i health bar na tym samym poziomie na którym były, kiedy ubiłeś ostatniego bossa. Tylko, że karma jest wtedy sumowana (czyli nalicza Ci ją do tego co już nabiłeś, przechodząc grę za pierwszym razem). Cytuj
Gość Soul Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Pochwalę się co mi tam właśnie przeszedłem pierwszy Chapter na Mentorze ,no ninpo ,no items Cytuj
DantePL 10 Opublikowano 23 lutego 2009 Opublikowano 23 lutego 2009 Ktore bronie poleciacie na Mentora/Master Ninja? Szpony sa coś warte, czy lepiej inwestowac w lunara/kose? Cytuj
Gość Soul Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 (edytowane) Dragon Sword ,lunar i pazurki ,kosa też daję radę :] No jest, Chapter nr 1 Mentor no ninpo, no items, Dragon Sword only, brak walki z Bossem nie nagrała się pożądana..... Jakość z Youtuba, później dodam opcje ściągnięcia sobie ich na dysk kompa. Jako iż filmiki są w formacie MP4 nie byłem wstanie ich przerobić na WMV a co za tym idzie nie udało mi się złożyć ich do kupy więc jest w częściach ,plus nie wiem czemu filmik nr 1 ma slow'a :-? :-o Chapter nr 1 Mentor Part 1 : http://www.sendspace.pl/file/Qx79P6tr/ download youtube Part 2 : http://www.sendspace.pl/file/3vQh0S6P/ download youtube Part 3 : youtube Part 4 : youtube Part 5 : youtube Part 6 : youtube Part 7 : youtube Chapter 2 Mentor Part 1 : yputube napiszcie coś od siebie jak wam się chce Edytowane 24 lutego 2009 przez Soul Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 25 lutego 2009 Opublikowano 25 lutego 2009 Ktore bronie poleciacie na Mentora/Master Ninja? Szpony sa coś warte, czy lepiej inwestowac w lunara/kose?Szponki są bardzo przydatne na wszelakich ninjasów. Dlaczego? Ryu posiada umiejętność Flying Swallow, którą w bardzo prosty sposób można zamienić na Izuna Drop (skok w kierunku przeciwnika + YXY). Ile razy mi to uratowało tyłek nie wspomnę. Inne bronie użyte odpowiednio są również skuteczne, ale czasem mogą okazać się niewystarczająco szybkie. Kwestia preferencji. Soul: zacna wyrzynka . Cytuj
DantePL 10 Opublikowano 25 lutego 2009 Opublikowano 25 lutego 2009 (edytowane) Co do szponow, ktore combosy polecacie? Jakos nie moge sie do tej broni przyzwyczaic, znaczie lepiej mi idzie DS'em. I jeszcze jedno pytanko - Izuna zapewnia nam i-frame? Edytowane 25 lutego 2009 przez DantePL Cytuj
Gość Soul Opublikowano 25 lutego 2009 Opublikowano 25 lutego 2009 Dzięki, to i tak dopiero początki calutki czas rozwijam się Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 26 lutego 2009 Opublikowano 26 lutego 2009 Co do szponow, ktore combosy polecacie? Jakos nie moge sie do tej broni przyzwyczaic, znaczie lepiej mi idzie DS'em. I jeszcze jedno pytanko - Izuna zapewnia nam i-frame?Tak, ale dopiero w drugiej fazie, mniej więcej przed śrubą w dół. Podczas wykonywania comba ISy mogą eksplodować i spowodować damage. Jeśli chodzi o użyteczne kombinacje to wspomniana Izuna Drop (najlepiej powiązana z Flying Swallow, ta inna wersja otwiera Cię na ciosy) oraz ->X w stronę przeciwnika i zaraz po tym Y (OT). Tej drugiej metody używam na Van Gelfy w ciasnych pomieszczeniach albo kiedy są na ziemi. ->X od razu urywa im jedną z kończyn no i Ykiem już tylko wykańczasz delikwenta. Niezłe jest również 360Y, ale w praktyce sprawdza się tylko kiedy masz trzech lub mniej przeciwników (mniejszych jak ninjasy np.) na ekranie. Resztą można się pobawić, ale na niższych poziomach trudności. Soul: dawaj dawaj, zrobisz run na PotMN jedną bronią i jesteś kozak . Cytuj
DantePL 10 Opublikowano 26 lutego 2009 Opublikowano 26 lutego 2009 Dzieki za informacje Yap, z pewnoscia skorzystam z twoich rad Cytuj
Gość Soul Opublikowano 26 lutego 2009 Opublikowano 26 lutego 2009 Heheh pomyślę Yap nad tą propozycją Panowie odłączcie się od XBL'a to dużo daje jeżeli chodzi o dropy. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 26 lutego 2009 Opublikowano 26 lutego 2009 Próbowałem. Błędy, przeciwności, niemożność przejścia jakiegoś punktu logowania i nerwy - nic więcej. Kupię jakiś router i wtedy spróbuję. Na razie nie mam zamiaru się wściekać. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Zapowiedzieli właśnie Ninja Gaiden Sigma 2 na PS3. http://img6.imageshack.us/img6/2346/090317...35c0281fe85.jpg Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 To było pewne. Nowi przeciwnicy jak widzę też się znajdą. Mmm, może już czas zakupić PS3...? Cytuj
Gość Soul Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Dokładnie, najwyższa pora, tym bardziej że Sigma 2, będzie tym czym powinien być Ninja Gaiden 2 na X360 Dadzą wysoką rozdziałkę, ulepszą grafiką, wywalą bugi, rozwinął gameplay. Cytuj
Jazdaone 3 Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 (edytowane) widzicie i mialem racje jak jeszcze w marcu 2008r mowilem ze potrzeba tylko troche czasu i ng 2 pojawi sie na ps3. wiele osob wtedy mowilo ze nie ma na to najmniejszych szans. teraz tylko pozostaje czekac i miec nadzieje ze poprawia to co zaniedbali w wersji na xboxa czyli spadki frameratu. licze rowniez na kilku nowych przeciwnikow no i oczywiscie dodatek w postaci wyzwan dostepnych z poziomu menu tak jak to mialo miejsce w ng sigma. na polepszenie kamery nawet nie licze bo i tak widomo ze nic z tym nie zrobia. zobaczymy jak wplynie brak Igatakiego na ta gre. moim zdaniem moze to wyjsc tylko in plus. Edytowane 18 marca 2009 przez Jazdaone Cytuj
Gość Soul Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 Wtedy nikt nie wiedział, że TECMO się rozleci, daje sobie rękę obciąć że gdyby nie lipna sytuacja firmy, ogłosili by wydanie Ninja Gaiden Black 2 na X360 a nie NG Sigma 2 na PS3 Cytuj
Jazdaone 3 Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 (edytowane) nigdy nie dawaj sobie reki uciac bo mozna sie na tym niezle przejechac. co do decyzji dlaczego postanowili wydac ngs 2 na ps3 a nie na xboxa 360 to mi to jest calkowicie obojetne czemu sie tak stalo. dla mnie liczy sie wynik a nie jak do tego doszli. chociaz myslac marketingowo to firma moze zarobic wiecej wydajac gre na nowa konsole. duza ilosc osob z wielka checia pujdzie do sklepow i zakupi ten tytul. wydajac poprawiona wersje ng2 na xboxa mogliby liczyc przede wszystkim na fanow gry ktorzy kupiliby gre ze wzgledu na nowe dodatki i poprawione bledy. poza tym wtedy musieliby dac troche nizsza cene a tak na ps3 wyskocza z cena 60$ lub 60euro. Edytowane 20 marca 2009 przez Jazdaone Cytuj
Gość Soul Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 W tym przypadku akurat dam nie ważne na co(X360/PS3)mam obie konsole, ważne że co roku dostaje "nowego" gaiden Cytuj
Najber 2 Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 Cos mi sie zdaje ze M$ tego tak nie zostawi bo pewnie wyłozył troche zielonych aby NG 2 była tytułem eksluzywnym dla X360 a tu nagle takie cos...albo Tecmo i Team Ninja nie dotrzymały umowy z M$ co do eksluzywnosci albo po prostu zapłacili Itagakiemu aby tylko mówił ze to jest tytuł eksluzywny dla x360 dla lepszej sprzedalnosci konsoli Ja bym sie tak az nie napalał co do tego NGS2 (smieszna nazwa ) majac na uwadze jaka była NGS...druga grywalna postac była wrzucona na siłe, pare dodanych misji i nie wyszło im to najlepiej i w sigmie 2 tez tak moze byc...zreszta sigme 2 robi ten sam zespół co oryginala NG2 wiec nie wiadomo czy wywala te samo błędy co był na x360, wiec trzeba czekac... Cytuj
Jazdaone 3 Opublikowano 21 marca 2009 Opublikowano 21 marca 2009 jakby nie patrzec to i tak sigma byla najlepsza ze wszystkich ng 1. dodali nowa bron, kilka potworkow, nowa postac, lepsza grafike no i w standardzie mielismy od razu dodatek w postaci challengy i naprawili kilka bledow wystepujacych w wersji na xboxa. jezeli zrobia cos podobnego z ngs2 to mi to w zupelnosci wystarczy. dla mnie najwazniejsze aby pozbyli sie wszystkich tych bugow wystepujacych na x360 no i niech cos zrobia ze spadkami frameratu. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Zależy jak dla kogo, dla mnie Black to nadal nr 1 jakość a nie ilość się liczy, fajnie że dodali trochę nowego ale nie to jest najważniejsze Wywalili stare błędy a na ich miejsce wrzucili nowe Grafika będzie lepsze, rozdzielczość wyższa a framerate będzie taki sam albo ciut lepszy, dalej będzie leciał na Ryj, za dużo się w tej grze dzieje. W sigmie też sobie z tym nie poradzili. zreszta sigme 2 robi ten sam zespół co oryginala NG2 wiec nie wiadomo czy wywala te samo błędy co był na x360, wiec trzeba czekac... Nie sigme 2 robi ten sam zespół, który zrobił sigme, błędy na pewno znikną. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Framerate to jeden problem ,a drugi to wspania;e , 5 sekundowe loading'i podczas walki i owierania skrzynek ... >_> Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 System sieki w NG2 jest naj naj, ale cały czas NGB jest da best gejm ewa . Odnośnie NGS2, powinni naprawę skrócić loadingi i naprawić AI niektórych wrogów. Śmiesznie to wygląda kiedy IS ninjas atakują ścianę lub kiedy Gajas stoją po prostu zmrożeni i czekają aż spokojnie naładujesz UT i wykonasz egzekucję. Loadingi swoją drogą. Cytuj
Jazdaone 3 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Zależy jak dla kogo, dla mnie Black to nadal nr 1 w sumie to nawet jest w tym sporo racji. dla mnie sigma bylaby najlepsza gdyby wyzucili z niej druga grywalna postac - bo jak dla mnie te kilka dodatkowych etapow to po prostu zenada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi