KrYcHu_89 2 548 Opublikowano niedziela o 11:54 Opublikowano niedziela o 11:54 Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a): Pięknie się ogląda te wasze tańce panowie @Beelzeboss i @Soul, zwłaszcza te podniebne kombinacje incha. Widzę, że tego trzeba będzie się nauczyć jeśli próbował będę wyższych poziomów. Ja dzisiaj zapewne domknę NG2B na mentorze, z perspektywy skończenia 13 poziomu cieszę się, że przy levelu 4 przeskoczyłem z normala, ale trochę teraz żałuję, że nie postawiłem od razu na very harda które zostawię sobie kiedyś na powtórkę, może na innej konsoli. Zalety? Mógłbym wymieniać na pęczki - przez naprawdę różniące się w walce bronie, satysfakcjonujący system walki premiujący crowd control, różnorodność wrogów jakiej nie widziałem w żadnym slasherze w tej generacji (w sumie to były jakieś?), uczciwie wyważony poziom trudności który nie dość, że nie podbija po prostu życia wrogów to zmienia raczej ich liczebność, kombinacje w grupach, a przede wszystkim uczy, że tego nie da się po prostu sforsować. Na oddzielny akapit zasługuje BRUTALNOŚĆ walki, które jest karykaturalnie przerysowania, a przez to cholernie satysfakcjonująca - to jak każda broń ma kilka finiszerów w zależności od naszego ustawienia czy rodzaju wroga, sprawia że widać napracowanko. Muzyka nie zapadła mi jakoś szczególnie w pamięć, chociaż motyw przewodni to miazga, ale graficzka robi naprawdę świetne wrażenie dzięki oświetleniu. Jeśli w tym kierunku miałby iść jej rozwój to count me in, na błękitną wodę z pewnego etapu z połowy gry mógłbym patrzyć godzinami. Wady? W sumie trzy, ale poważne - kamera, kamera oraz kamera. Chyba wszyscy którzy grali wiedzą o co chodzi. Naprawdę nie mogę doczekać się premiery czwórki, takich gier po prostu brakuje. Normal w tej grze, nawet jak się nie umie grać w Ninja Gaideny i zna się 3 kombosy jak Ja to jest leciutki, ale to kiedyś był chyba poziom easy, ten pierwszy to musi być już w ogóle samograj. Na pewno replayability przez ten system siekania jest spory. Cytuj
SnoD 2 403 Opublikowano niedziela o 15:19 Opublikowano niedziela o 15:19 (edytowane) Zajebiście wygląda i chodzi ten remake. Dekapitacja przy dzisiejszych grach to nextgen, a to przecież 1 do 1 mechanika z X360. Czemu już się takich gier nie robi i wszystko musi być zakichanym soulslikiem? Wygląda na to, że sobie odświeżę i przejdę całą... no może tym razem uda się z ostatnią fazą ostatniego bossa skończyć XD Edytowane niedziela o 15:20 przez SnoD 1 Cytuj
Beelzeboss 336 Opublikowano niedziela o 16:39 Opublikowano niedziela o 16:39 Chaptery babowe wiadomo co z nimi. One down, two to go. Bracia pierodlec nie chcą walczyć uczciwie 1v1. Na xboxie klipy moga byc maks trzyminutowe i nie ma początku walki z bossami... Cytuj
Beelzeboss 336 Opublikowano poniedziałek o 20:37 Opublikowano poniedziałek o 20:37 Wewnątrz areny na ktorej walczy się z water dragonem są 4 skrzynie i jedna miała 20k esencji na master ninja :0 Najs, mam ponad 60k i starczy mi na maks upgrade nowej broni. Pierwszy boss w chapterze 7 rozpykany. Najlepszy sposob na tego typka i Godomusa. 1 1 Cytuj
Soul 1 342 Opublikowano poniedziałek o 21:34 Opublikowano poniedziałek o 21:34 (edytowane) Tak po pokonaniu wodnego smoka - ma się hajsu jak lodu Posiadając talizman odrodzenia z jednej skrzynki wypada hajs(20k) za niego. Co do tego bosa jak upadnie to warto odskoczyć i prosto w klatę walnąć mu z ninpo, które masz - dostaje w tedy mega DMG - polecam sprawdzić! Edytowane poniedziałek o 21:36 przez Soul Cytuj
Hubert249 4 324 Opublikowano poniedziałek o 21:52 Opublikowano poniedziałek o 21:52 Kamera jest straszna. Można to jakoś poprawić, czy muszę z nią żyć? Cytuj
Beelzeboss 336 Opublikowano poniedziałek o 21:57 Opublikowano poniedziałek o 21:57 Prawy bumper jest do centrowania kamery. Mozesz rzucic shuriken i nacinac prawy bumper i powinno skupic sie na wrogu. Ja nie używam i lece z flow. Pewne rzeczy sie po prostu czuje po ktorymś przejsciu. Zresztą lepiej nie mieć wszystkich na widoku, bo będą bardziej agresywni. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi