Killabien 553 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 http://www.gamekyo.com/news28124_chrono-tr...intendo-ds.html czyżby kolejny po ff3 i 4 remake gry z nową oprawą graficzną? W zime ma wyjść w japonii, więc pewnie na e3 lub na tgs pokażą coś więcej. Cytuj
plecak 0 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 super!, z przyjemnością ukończę wersje ds jako że psxowej nie było mi dane (już nie pamiętam nawet dlaczego, ale miałem już kilka godzin) Cytuj
RoL 561 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 (edytowane) odliczanie http://www.square-enix.co.jp/ctds/ Podobno na screenie z Shonen Jump widac oprawe 2d. Edytowane 2 lipca 2008 przez RoL Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Najpierw remaki FF teraz Chrono Trigger, i na co mi PSP skoro DS jest tym czego potrzebuję ^_^ . Ta strona z odliczaniem jest niezła . Cytuj
TomisH 3 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Tak, to już oficjalne. Info z pierwszej prasówki w skrócie. Cytuj
Guts 7 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Jestem niezwykle uradowany tą informacją. Mam nadzieje, że nie będzie to kolejny port (jak w przypadku PSX'a), ale remake z full 3d, jak FF III i IV. Mam tylko cichą nadzieje, że nie dodadzą Clouda czy innego badziewia ze świata FF. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 CTDS to port z paroma bonusami: supportem touch screena, Wi-Fi i dodatkowym dungeonem. Zresztą TomisH na swojej stronie o tym pisał. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Kurczę, mam tylko nadzieję, że poprawią jakość brzmienia i że nie będzie loadingów jak w wersji PSX. Inaczej gra nie byłaby idealna, czyli nie byłaby już Chrono Triggerem. FTW! Cytuj
plecak 0 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 loadingów na bank nie będzie, jak w 99% gier na cartach Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Ej. Na DS-a wychodzi najlepsza gra świata. To jest nokaut. Nigdy żadnej gry nawet w najmniejszym ułamku tak nie podziwiałem, jak Chrono Triggera. Jeśli wyjdzie pozycja na "9+", to ich chyba zabiję za bezczeszczenie legendy. Jak zrobią to tak, jak powinni to zrobić, to na kolanach odbędę pielgrzymkę do Tokio i ucałuję stopy naczelnictwa SE. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Tzn że i tak i tak będzie to dla ciebie nieprzyjemne . Również z niecierpliwością wyczekuje Chrono Triggera , ta gra nie może zawieść. Cytuj
Crono 0 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 (edytowane) Kurde no... już sie skłaniałem powoli ku PSP a tu taki nokaut... dzwiek zegara kultowy Edytowane 2 lipca 2008 przez Crono Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 Ej. Na DS-a wychodzi najlepsza gra świata. To jest nokaut. Nigdy żadnej gry nawet w najmniejszym ułamku tak nie podziwiałem, jak Chrono Triggera. Jeśli wyjdzie pozycja na "9+", to ich chyba zabiję za bezczeszczenie legendy. Jak zrobią to tak, jak powinni to zrobić, to na kolanach odbędę pielgrzymkę do Tokio i ucałuję stopy naczelnictwa SE. Zgadzam się w 100%. Ciekawe kiedy będzie można pre-ordery składać. A co do grafiki, to w sumie chyba nadal nie wiadomo jak to ma wyglądać. Tutaj cytat z IGN : Taking advantage of the Nintendo DS hardware, Chrono Trigger makes its way onto the portable platform with all-new dual screen presentation and Touch-Screen functionality Czy tu chodzi tylko o obsługę TS-a, czy też o nową oprawę... Cytuj
RoL 561 Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 Taking advantage of the Nintendo DS hardware, Chrono Trigger makes its way onto the portable platform with all-new dual screen presentation and Touch-Screen functionality Czy tu chodzi tylko o obsługę TS-a, czy też o nową oprawę... Unlike the Final Fantasy and Dragon Quest remakes, Chrono Trigger will not receive a graphical overhaul, though it will be reformatted to utilize the DS' dual-screen presentation and touch-screen functionality. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 (edytowane) Dobra gra, ale jeśli mają w niej nic nie zmienić oprócz dodania jednego dungeonu, to zasadniczo mogliby sobie darować. Edytowane 3 lipca 2008 przez Hela Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 3 lipca 2008 Autor Opublikowano 3 lipca 2008 I tak pewnie się dobrze sprzeda. Ja tam się cieszę, że wyjdzie na ds-a, niedawno tak sobie myślałem, że fajnie by było mieć podreczny emulator snes-a dla tylko tej gry a tutaj taki suprajs. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 I tak pewnie się dobrze sprzeda. Ja tam się cieszę, że wyjdzie na ds-a, niedawno tak sobie myślałem, że fajnie by było mieć podreczny emulator snes-a dla tylko tej gry a tutaj taki suprajs. Emu SNES-a jest zarówno na DS'a, jak i na PSP, więc o co chodzi? Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 3 lipca 2008 Autor Opublikowano 3 lipca 2008 (edytowane) Tak? nie wiedziałem nawet. No ale skoro już niedługo wychodzi ffiv i wyjdzie chrono trigger to już nawet mi nie będzie potrzebny tym bardziej, ż ena ds-a też wychodza dobre gierki. Skan z jumpa http://www.gamekyo.com/news28155_chrono-tr...first-pics.html Jednak oprawa taka jak na snesie Edytowane 3 lipca 2008 przez Killabien Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Skan dobrej jakości: http://www.forever-fantasy.net/modules.php...r=0&thold=0 Grafikę mogli chociaż do poziomu DSowych wydań starych Dragon Questów podrasować. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Mimo, ze wszelkie zrodla mowia o oprawie 2d, wierze, ze jednak gra bedzie w 3d. Te screeny moga rownie dobrze pochodzic z wersji na SNESa. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Mimo, ze wszelkie zrodla mowia o oprawie 2d, wierze, ze jednak gra bedzie w 3d. Te screeny moga rownie dobrze pochodzic z wersji na SNESa. Ten na dole po lewej pewnie nie jest, za bardzo rozciągnięty w pionie, w sam raz na dwa ekrany. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Raczej na trzy. Ale nie oszukujmy się, skoro gra ma zostać wydana w USA pod koniec roku, to na pewno wiele uwagi temu remake'owi nie poświęcają w Square. Oczywiście, nawet gdyby poświęcili, to wielu twórców oryginału nie wzięłoby udziału, więc pewnie wyszłoby tylko na gorzej. Niestety, seria Chrono w całej swej chwale już nigdy nie wróci i trzeba się z tym pogodzić. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Na stronce pojawil sie licznik. Juz za niecale 6,5h dowiemy sie wiecej. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Jak wczoraj liczyłem, to mi wyszło, że do zera dojdzie jutro, a teraz stronka mi nie chce się wczytać i nie wiem, ile zostało. No nic, jak coś pokażą, to na pewno wieść się rozejdzie po świecie. Cytuj
Crono 0 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Dwie ostatnie cyfry to sekundy, zatem w chwili pisania tego postu za 138 minut licznik wybije 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi