Skocz do zawartości

Chrono Trigger na DS'a!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

super!, z przyjemnością ukończę wersje ds jako że psxowej nie było mi dane (już nie pamiętam nawet dlaczego, ale miałem już kilka godzin)

Opublikowano

Jestem niezwykle uradowany tą informacją. Mam nadzieje, że nie będzie to kolejny port (jak w przypadku PSX'a), ale remake z full 3d, jak FF III i IV. Mam tylko cichą nadzieje, że nie dodadzą Clouda czy innego badziewia ze świata FF.

Opublikowano

Kurczę, mam tylko nadzieję, że poprawią jakość brzmienia i że nie będzie loadingów jak w wersji PSX. Inaczej gra nie byłaby idealna, czyli nie byłaby już Chrono Triggerem. FTW!

Opublikowano

Ej.

Na DS-a wychodzi najlepsza gra świata. To jest nokaut. Nigdy żadnej gry nawet w najmniejszym ułamku tak nie podziwiałem, jak Chrono Triggera.

Jeśli wyjdzie pozycja na "9+", to ich chyba zabiję za bezczeszczenie legendy. Jak zrobią to tak, jak powinni to zrobić, to na kolanach odbędę pielgrzymkę do Tokio i ucałuję stopy naczelnictwa SE.

Opublikowano
Ej.

Na DS-a wychodzi najlepsza gra świata. To jest nokaut. Nigdy żadnej gry nawet w najmniejszym ułamku tak nie podziwiałem, jak Chrono Triggera.

Jeśli wyjdzie pozycja na "9+", to ich chyba zabiję za bezczeszczenie legendy. Jak zrobią to tak, jak powinni to zrobić, to na kolanach odbędę pielgrzymkę do Tokio i ucałuję stopy naczelnictwa SE.

Zgadzam się w 100%. Ciekawe kiedy będzie można pre-ordery składać.

A co do grafiki, to w sumie chyba nadal nie wiadomo jak to ma wyglądać. Tutaj cytat z IGN :

Taking advantage of the Nintendo DS hardware, Chrono Trigger makes its way onto the portable platform with all-new dual screen presentation and Touch-Screen functionality

Czy tu chodzi tylko o obsługę TS-a, czy też o nową oprawę...

Opublikowano
Taking advantage of the Nintendo DS hardware, Chrono Trigger makes its way onto the portable platform with all-new dual screen presentation and Touch-Screen functionality

Czy tu chodzi tylko o obsługę TS-a, czy też o nową oprawę...

Unlike the Final Fantasy and Dragon Quest remakes, Chrono Trigger will not receive a graphical overhaul, though it will be reformatted to utilize the DS' dual-screen presentation and touch-screen functionality.
Opublikowano (edytowane)

Dobra gra, ale jeśli mają w niej nic nie zmienić oprócz dodania jednego dungeonu, to zasadniczo mogliby sobie darować.

Edytowane przez Hela
Opublikowano

I tak pewnie się dobrze sprzeda. Ja tam się cieszę, że wyjdzie na ds-a, niedawno tak sobie myślałem, że fajnie by było mieć podreczny emulator snes-a dla tylko tej gry a tutaj taki suprajs.

Opublikowano
I tak pewnie się dobrze sprzeda. Ja tam się cieszę, że wyjdzie na ds-a, niedawno tak sobie myślałem, że fajnie by było mieć podreczny emulator snes-a dla tylko tej gry a tutaj taki suprajs.

Emu SNES-a jest zarówno na DS'a, jak i na PSP, więc o co chodzi?

Opublikowano

Mimo, ze wszelkie zrodla mowia o oprawie 2d, wierze, ze jednak gra bedzie w 3d. Te screeny moga rownie dobrze pochodzic z wersji na SNESa.

Opublikowano
Mimo, ze wszelkie zrodla mowia o oprawie 2d, wierze, ze jednak gra bedzie w 3d. Te screeny moga rownie dobrze pochodzic z wersji na SNESa.

Ten na dole po lewej pewnie nie jest, za bardzo rozciągnięty w pionie, w sam raz na dwa ekrany.

Opublikowano

Raczej na trzy.

Ale nie oszukujmy się, skoro gra ma zostać wydana w USA pod koniec roku, to na pewno wiele uwagi temu remake'owi nie poświęcają w Square. Oczywiście, nawet gdyby poświęcili, to wielu twórców oryginału nie wzięłoby udziału, więc pewnie wyszłoby tylko na gorzej. Niestety, seria Chrono w całej swej chwale już nigdy nie wróci i trzeba się z tym pogodzić.

Opublikowano

Jak wczoraj liczyłem, to mi wyszło, że do zera dojdzie jutro, a teraz stronka mi nie chce się wczytać i nie wiem, ile zostało. No nic, jak coś pokażą, to na pewno wieść się rozejdzie po świecie.